Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika DODIJELJEN PREDMET PROTIV BIVŠEG PREDSJEDNIKA OPŠTINE BAR ŽARKA PAVIĆEVIĆA
Vuković sudi Pavićeviću
Dan - novi portal
Su­di­ja spe­ci­ja­li­zo­va­nog odje­lje­nja Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci Ana Vu­ko­vić za­du­ži­la je pred­met protiv biv­šeg pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Bar Žar­ka Pa­vi­će­vi­ća, po­tvr­đe­no je „Da­nu” iz tog su­da. Su­đe­nje će bi­ti za­ka­za­no u za­kon­skom ro­ku na­kon što se su­di­ja Vu­ko­vić upo­zna sa obim­nom do­ku­men­ta­ci­jom i kom­plet­nim spi­som pred­me­ta.
Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo po­di­glo je op­tu­žni­cu pro­tiv biv­šeg pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Bar Žar­ka Pa­vi­će­vi­ća i ne­ka­da­šnje di­rek­to­ri­ce Za­vo­da za iz­grad­nju Ba­ra Da­ni­je­le Kr­ko­vić zbog sum­nje da su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja ošte­ti­li op­štin­ski bu­džet.
Žar­ko Pa­vi­će­vić uhap­šen je 21. sep­tem­bra zbog sum­nje da je zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja ošte­tio bu­džet op­šti­ne za 2.930.000 eura. Sa njim je 21. sep­tem­bra uhap­še­na i Da­ni­je­la Kr­ko­vić, ko­ja je na­kon po­li­cij­skog pri­tvo­ra od 72 ča­sa pu­šte­na da se bra­ni sa slo­bo­de.
Kr­ko­vi­će­va se te­re­ti da je ,,fal­si­fi­ko­va­njem slu­žbe­ne do­ku­men­ta­ci­je u kom­pa­ni­ji Za­vod za iz­grad­nju Ba­ra (ZIB) po­mo­gla Pa­vi­će­vi­ću da pri­ba­vi imo­vin­sku ko­rist i grad­sku ka­su olak­ša za 2.000.000 eura”. Ra­di se o vi­še­mi­li­on­skim po­tra­ži­va­nji­ma iz pe­ri­o­da ka­da je Pa­vi­će­vić bio pred­sjed­nik op­šti­ne i ujed­no ve­ćin­ski vla­snik pri­vat­ne fir­me Za­vod za iz­grad­nju Ba­ra.
Mre­ža za afir­ma­ci­ju ne­vla­di­nog sek­to­ra je ra­ni­je spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­o­cu za ko­rup­ci­ju i or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Pa­vi­će­vi­ća i vi­še po­ve­za­nih li­ca, zbog sum­nje da su na or­ga­ni­zo­van na­čin zlo­u­po­tri­je­bi­li slu­žbe­ni po­lo­žaj u ci­lju pro­ba­vlja­nja pro­tiv­prav­ne imo­vin­ske ko­ri­sti.
– Po­red Žar­ka Pa­vi­će­vi­ća, pri­ja­vom su bi­li ob­u­hva­će­ni i Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić, ak­tu­el­ni mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja, Zo­ran To­mić, se­kre­tar u Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, Ne­boj­ša Mi­lo­še­vić, vla­snik kom­pa­ni­je Ba­ske­ting iz Ba­ra, Bo­ri­slav La­le­vić, di­rek­tor Do­ma zdra­vlja u Ba­ru, Mi­lan Mar­ti­no­vić, iz­vr­šni di­rek­tor Po­šte Cr­ne Go­re, i Rat­ko Vu­ja­čić, osni­vač vi­še gra­đe­vin­skih kom­pa­ni­ja iz Ba­ra.
VJ.D.


Po­le­mi­ka o pri­tvo­ru

Hap­še­nje biv­šeg pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Bar Žar­ka Pa­vi­će­vi­ća, nje­go­vo pu­šta­nje na slo­bo­du, pa po­no­vo spro­vo­đe­nje je bi­la glav­na te­ma u svim cr­no­gor­skim me­di­ji­ma. Od­lu­ku o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Pa­vi­će­vi­ću obi­lje­ži­la je že­sto­ka po­le­mi­ka iz­me­đu su­di­je za is­tra­ge Vi­šeg su­da Mi­ro­sla­va Ba­šo­vi­ća i nad­le­žnih iz Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"