Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BJELOPOLJSKI TAKSISTI UKAZALI NADLEŽNIM U LOKALNOJ UPRAVI
Bjelopoljski taksisti kubure sa stajalištima Bez posla ostajemo zbog nelojalne konkurencije Veliki je broj takozvanih divljih taksista. Niko ne vodi računa kako oni rade, a oni praktično uzimaju hljeb nama legalnim taksistima, iako mi redovno izmirujemo obaveze prema državi i opštini– kazao je Bratislav Kljajević
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE - Sta­nje u tak­si pre­vo­zu na te­ri­to­ri­ji bje­lo­polj­ske op­šti­ne je vi­še ne­gom ka­ta­stro­fal­no. Ve­li­ki je broj ne­le­gal­nih tak­si­sta, a, na dru­goj stra­ni, uslo­vi za rad tak­si­sta ko­ji ra­de le­gal­no vi­še su ne­go lo­ši.
Tak­si­sta Bra­ti­slav Klja­je­vić je u ime svo­jih ko­le­ga upu­tio apel nad­le­žni­ma u lo­kal­noj upra­vi da po­ja­ča­ju nad­zor u obla­sti tak­si pre­vo­za. Ka­ko tvr­de tak­si­sti, na pod­ruč­ju op­šti­ne na de­se­ti­ne li­ca se ba­ve ovim po­slom na ne­le­ga­lan na­čin.
– Ve­li­ki je broj di­vljih tak­si­sta. Ni­ko ne vo­di ra­ču­na ka­ko oni ra­de, a oni prak­tič­no uzi­ma­ju hljeb na­ma le­gal­nim tak­si­sti­ma, iako mi re­dov­no iz­mi­ru­je­mo oba­ve­ze pre­ma dr­ža­vi i op­šti­ni. Zbog ne­lo­jal­ne kon­ku­ren­ci­je, mi vi­še ni­je­smo u sta­nju da ra­di­mo na iole za­do­vo­lja­va­ju­ći na­čin, a ve­ći­ni nas ovo je je­di­ni pri­hod od ko­jeg iz­dr­ža­va­mo po­ro­di­ce –is­ta­kao je Klja­je­vić.
Ka­ko tvr­di, me­đu ne­le­gal­nim tak­si pre­vo­zni­ci­ma ima do­sta onih ko­ji su ste­kli pen­zi­ju ili upo­re­do oba­vlja­ju ne­ki dru­gi po­sao.
– Sma­tra­mo da je kraj­nje vri­je­me da se ne­što pre­du­zme i da se za­u­sta­vi ovo be­za­ko­nje ko­je vla­da u tak­si pre­vo­zu. In­spek­cij­ske slu­žbe mo­ra­ju ra­di­ti efi­ka­sni­je i su­zbi­ja­ti ne­le­gal­ni rad jer je naš po­sao ozbilj­no do­ve­den u pi­ta­nje – na­gla­sio je Klja­je­vić.
Le­gal­ni tak­si pre­vo­zni­ci tra­že i da se ure­de po­sto­je­ća tak­si sta­ja­li­šta, ali i da se adap­ti­ra­ju no­va jer ih na te­ri­to­ri­ji gra­da ne­ma do­volj­no.
Klja­je­vić pod­sje­ća da su nad­le­žni pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci iz­mje­sti­li tak­si sta­ja­li­šta iz Uli­ce Slo­bo­de, is­pred tr­žnog cen­tra Fo­rum, u Uli­cu To­ma­ša Ži­ži­ća.
– Tu ima­mo ne­a­de­kvat­ne uslo­ve i ma­nje je onih ko­ji ko­ri­ste na­še uslu­ge. Od nad­le­žnih smo ima­li obe­ća­nje da će su­zbi­ti uzi­ma­nje put­ni­ka u Uli­ci Slo­bo­de, ali ta po­ja­va je još uvi­jek pri­sut­na. Za­to po­zi­va­mo nad­le­žne slu­žbe da bu­du efi­ka­sni­je – re­kao je Klja­je­vić.
Se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za odr­ži­vi raz­voj Dža­fer Gu­si­njac tvr­di da se sve ra­di da se sta­nje u tak­si pre­vo­zu po­dig­ne na vi­ši ni­vo. To­me će, ka­ko na­vo­di, do­pri­ni­je­ti i usva­ja­nje no­vog za­ko­na o drum­skom sa­o­bra­ća­ju, ali i op­štin­ska od­lu­ka o tak­si pre­vo­zu.
–Si­tu­a­ci­ja u tak­si pre­vo­zu je ote­ža­na, ali sve ra­di­mo da ona bu­de što bo­lja. Oče­ku­jem da će si­tu­a­ci­ja u na­red­nom pe­ri­o­du bi­ti mno­go bo­lja, s ob­zi­rom da su po­ja­ča­ne rad­nje nad­le­žnih in­spek­cij­skih slu­žbi – ka­zao je Gu­si­njac.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"