Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OMLADINA NVO „NOVA ŠANSA U NOVOM“ KREATIVNOŠĆU ODUŠEVILA POSJETIOCE „SPA GALERIJE” Izložba radova od recikliranog papira
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI – U „Spa ga­le­ri­ji“ In­sti­tu­ta Iga­lo otvo­re­na je ve­o­ma za­ni­mlji­va iz­lo­žba ra­do­va od re­ci­kli­ra­nog pa­pi­ra, ko­ju je pri­pre­mi­la omla­di­na NVO „No­va šan­sa u No­vom“. Broj­ni po­sje­ti­o­ci odu­še­vlje­no su raz­gle­da­li ma­što­vi­to ura­đe­ne kor­pe, po­su­de, sli­ke, še­ši­re, lam­pe i još mno­go dru­gih ra­do­va. Iz­lo­žba je bi­la dio pro­jek­ta „Ne­for­mal­nom edu­ka­ci­jom do usa­vr­ša­va­nja i za­po­šlja­va­nja li­ca sa in­va­li­di­te­tom“.
– Iz­u­zet­no smo po­no­sni što ustu­pa­mo ovaj iz­lo­žbe­ni pro­stor na­šim ju­na­ci­ma kre­a­tiv­ci­ma i uvi­jek će­mo bi­ti tu za njih – is­ta­kao je na otva­ra­nju iz­lo­žbe ru­ko­vo­di­lac ga­le­ri­je Želj­ko Va­vić.
Di­rek­to­ri­ca Bi­roa ra­da u Her­ceg No­vom Ma­ja Ba­krač re­kla je da sa­rad­nja sa NVO „No­va šan­sa u No­vom“ tra­je od nji­ho­vog osni­va­nja.
– Svi pro­jek­ti su uspje­šno re­a­li­zo­va­ni i stal­no ide­mo ko­rak da­lje. Ovaj pro­jekt, pot­pi­san u de­cem­bru pro­šle go­di­ne, pru­žio je si­stem po­dr­ške i raz­vi­ja­nja vje­šti­na pu­tem edu­ka­ci­je, a glav­ni cilj je odr­ži­vo za­po­šlja­va­nje oso­ba sa in­va­li­di­te­tom. Osnov­ni cilj je stvo­ri­ti mo­guć­nost za­po­šlja­va­nja i sa­mo­za­po­šlja­va­nja te­že za­po­sli­vih li­ca. Kon­stant­no spro­vo­di­mo kam­pa­nju, da se po­slo­dav­ci, oso­be sa in­va­li­di­te­tom i osta­li gra­đa­ni in­for­mi­šu o be­ne­fi­ti­ma za­po­šlja­va­nja oso­ba sa in­va­li­di­te­tom. „No­va šan­sa u No­vom“, sa svim svo­jim ak­tiv­no­sti­ma, pred­sta­vlja do­bar pri­mjer ko­ji tre­ba i osta­li da sli­je­de – ka­za­la je Ba­krač.
Po­nos što sa­ra­đu­ju sa ta­ko re­spek­ta­bil­nom or­ga­ni­za­ci­jom is­ka­za­la je i Ve­sna Sa­mar­džić, se­kre­tar­ka Se­kre­ta­ri­ja­ta za dru­štve­ne dje­lat­no­sti i sport. Ona je is­ta­kla da će Op­šti­na i ubu­du­će pru­ža­ti pu­nu po­dr­šku ovoj ne­vla­di­noj or­ga­ni­za­ci­ji.
– Čla­no­vi „No­ve šan­se“ su po­ka­za­li da su od­go­vor­ni i sprem­ni da re­a­li­zu­ju ova­ko osmi­šlje­ne pro­jek­te. Nji­ho­ve ak­tiv­no­sti su kon­stant­ne, sjaj­no se na­do­ve­zu­ju jed­ne na dru­ge i od­lič­no uti­ču na osta­le čla­no­ve or­ga­ni­za­ci­je, ali i na ci­je­lu za­jed­ni­cu. Po­ka­za­li su da su do­bar part­ner i pri­mjer ka­ko tre­ba uče­stvo­va­ti u ži­vo­tu za­jed­ni­ce. Odr­živ si­stem u uče­nju i uop­šte una­pre­đe­nje kva­li­te­ta ži­vo­ta ove gru­pe na­ših lju­di naš je osnov­ni za­da­tak. Op­šti­na će ra­di­ti Ak­ci­o­ni plan za oso­be sa in­va­li­di­te­tom ko­ji će u naj­kra­ćem vre­me­nu bi­ti do­ne­sen – is­ta­kla je dr Ta­ma­ra Vu­jo­vić, sa­vjet­ni­ca pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne.
Za­do­volj­stvo što su or­ga­ni­zo­va­li od­lič­nu iz­lo­žbu, za­vr­ši­li pro­je­kat i ima­ju či­me da se po­hva­le, u pr­vom re­du ve­li­kim bro­jem za­po­sle­nih oso­ba, is­ta­kla je i Ve­sna Oda­lo­vić, pred­sjed­ni­ca NVO „No­va šan­sa u No­vom”.
–Za­hva­lju­je­mo Op­šti­ni Her­ceg No­vi i Za­vo­du za za­po­šlja­va­nje na div­nim gran­to­vi­ma, jav­nim ra­do­vi­ma i sub­ven­ci­ja­ma, a po­seb­nu za­hval­nost du­gu­je­mo vla­sni­ci­ma SPA ga­le­ri­je. Tre­nut­no ima­mo 15 li­ca sa in­va­li­di­te­tom ko­ja su za­po­sle­na u na­šoj or­ga­ni­za­ci­ji, a po­red njih ima­mo i asi­sten­te, ta­ko da nas je u „No­voj šan­si” na plat­nom spi­sku ukup­no 27. Sve to za­hva­lju­ju­ći Op­šti­ni ko­ja nam pla­ća pro­stor, PKB-u ko­ji nam je dio pro­sto­ra dao gra­tis i JP „Mor­sko do­bro“, ko­je nam je ustu­pi­lo štand gdje pro­da­je­mo svo­je pro­iz­vo­de – na­gla­si­la je Oda­lo­vi­će­va.
Iz­lo­žbu ra­do­va svi za­in­te­re­so­va­ni će mo­ći da po­gle­da­ji do 13. sep­tem­bra.Z.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"