Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni KOTORSKI KOMUNALCI DETERDŽENTIMA PRALI KOLOVOZ NA TABAČINI
Komunalci posipaju pijesak da se prolaznici ne bi klizali Ulje iz kontejnera zaprljalo asfalt Građani bi trebalo da nas informišu kada imaju takvu vrstu otpada, ali oni to ne čine. Dođu sa trokolicama i sve izruče u kontejnere. Bidoni se lako otvore i ulje se prolije van, a onda nastaju ovakvi problemi – objašnjava Niko Sjekloća
Dan - novi portal
KO­TOR – Rad­ni­ci ko­tor­skog Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća na Ta­ba­či­ni, na sje­ver­nom ula­zu u Sta­ri grad, pri­je dvi­je ve­če­ri opra­li su ulje ko­je je ugro­ža­va­lo si­gur­nost u sa­o­bra­ća­ju u tom di­je­lu gra­da. Ulje, ko­je je za­u­da­ra­lo, pre­si­ja­va­lo se po as­fal­tu na mje­stu gdje se na­la­ze če­ti­ri kon­tej­ne­ra. Ovo mje­sto je ve­o­ma pro­met­no, kao je­dan od tri glav­na ula­za u Sta­ri grad. Ulje je bi­lo je raz­li­ve­no po as­falt­noj po­vr­ši­ni sva tri kra­ka uske sa­o­bra­ćaj­ni­ce, pri če­mu se ne­ko­li­ko pro­la­zni­ka okli­znu­lo i pa­lo, a ne­ko­li­ko mo­to­ci­kli­sta i bi­ci­kli­sta iz­gu­bi­lo rav­no­te­žu pri­li­kom kre­ta­nja. Za­po­sle­ni u obli­žnjem re­sto­ra­nu su pri­ja­vi­li ak­ci­dent Ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji, a nji­ho­vi rad­ni­ci su br­zo re­a­go­va­li.
Mje­šta­ni ka­žu da se ulje iz­li­va pri­li­kom pre­vr­ta­nja kon­tej­ne­ra, ka­da se nji­hov sa­dr­žaj pre­to­va­ra u auto-sme­ća­re.
Tra­go­vi od ulja su ovo­ga pu­ta bi­li vi­dlji­vi u ši­ro­kom kru­gu, osta­ju­ći iza sva­kog pro­la­zni­ka ko­ji je uga­zio u nje­ga. Ko­mu­nal­ci su po ošte­će­noj po­vr­ši­ni po­su­li pi­je­sak, ka­ko se lju­di ne bi kli­za­li, a ka­sni­je su je i opra­li.
– Po­su­li smo pi­je­sak dok ne do­đe eki­pa ko­ja će to da od­stra­ni. Ura­di­će­mo sve što je u na­šoj mo­ći. Od­mah smo in­ter­ve­ni­sa­li. Ve­če­ras do­la­zi eki­pa Ko­mu­nal­nog sa pr­ska­li­com, de­ter­džen­ti­ma i ki­se­li­na­ma, ko­ji­ma će po­pr­ska­ti ovu po­vr­ši­nu, to će da od­sto­ji po­la sa­ta- sat, a po­sli­je to­ga se pe­re hi­dran­ti­ma. Ulje se iz­li­va od auto­mo­bi­la, ka­mi­o­na, ko­ji pro­la­ze tu, a ugo­sti­te­lji iz Sta­ro­ga gra­da u kon­tej­ne­re pro­si­pa­ju ulje iz svo­jih ku­hi­nja – ne­ki pr­že ri­bu, ne­ki krom­pir, dru­gi ba­ca­ju po­kva­re­no ulje, a tre­ći od­la­žu i ma­šin­sko ulje – ka­že Ni­ko Sje­klo­ća, po­slo­vo­đa u ko­tor­skom Ko­mu­nal­nom pred­u­ze­ću nad­le­žan za ovaj re­jon gra­da.
On is­ti­če da po­sto­je pra­vi­la ka­ko se od­la­že ulje, ali se ko­ri­sni­ci ko­mu­nal­nih uslu­ga to­ga ne pri­dr­ža­va­ju.
– Po­treb­no je da nas ugo­sti­te­lji po­zo­vu ka­da sa­ku­pe ve­ću ko­li­či­nu upo­tri­je­blje­nog, ne­ko­ri­snog ulja, ali se oni to­ga ne pri­dr­ža­va­ju. Ulje skla­di­šte­no u bi­do­ne, ko­ji su do­bro za­tvo­re­ni, tre­ba da pre­u­zmu rad­ni­ci JP Ko­mu­nal­no i da ih od­ne­su na Lo­va­nju na re­pa­ra­ci­ju. Naš ka­mi­on do­đe, mi to uzme­mo i pot­pu­no bes­plat­no od­vo­zi­mo. Gra­đa­ni bi tre­ba­lo da nas in­for­mi­šu ka­da ima­ju ta­kvu vr­stu ot­pa­da, ali oni to ne či­ne. Do­đu sa tro­ko­li­ca­ma i sve iz­ru­če u kon­tej­ne­re. Bi­do­ni se la­ko otvo­re i ulje se pro­li­je van, a on­da na­sta­ju ova­kvi pro­ble­mi – ob­ja­šnja­va Sje­klo­ća.
Ova­kvih slu­ča­je­va, do­da­je on, ima do­sta, po­go­to­vu to­kom lje­ta, čak i u Sta­rom gra­du, po­red kul­tur­no-isto­rij­skih spo­me­ni­ka, a ko­mu­nal­ci na­sto­je da to su­zbi­ju i ope­ru ko­li­ko je u nji­ho­voj mo­ći.
– Ne­dav­no smo opra­li ka­men kod Cr­kve Sve­tog Pa­vla, gdje go­di­na­ma gra­đa­ni od­la­žu sva­ko­ja­ko sme­će, iako je ta­mo iz­ri­či­to za­bra­nje­no od­la­ga­nje sme­ća, što je na­gla­še­no i na po­sta­vlje­noj ta­bli. Opra­li smo ka­men ko­ji je bio po­cr­nio od pr­ljav­šti­ne. Se­zo­na je u je­ku, pu­no je lju­di u gra­du i sva­ko­ga da­na se dva­de­set to­na sme­ća iz­ne­se iz gra­da i oko­li­ne, pa je lo­gič­no da se de­ša­va­ju i ova­kvi slu­ča­je­vi – ka­že Sje­klo­ća. M.D.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"