Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NA PODRUČJU MZ KOSANICA VUKOVI SVE ČEŠĆE UPADAJU U STADA
Zaklane ovce Šteta velika, hajki nema Od početka ljeta vukovi su na području MZ Kosanica usmrtili i povrijedili nekoliko desetina jagnjadi i ovaca, ali lovci nijesu dobijali zahtjev seljana za organizovanje hajke Zanimljivo je da na području MZ Maoče, koja je jednim dijelom vezana za MZ Kosanica, nema upada vukova
Dan - novi portal
Mje­šta­ni plje­valj­skog se­la Ko­sa­ni­ca po­sled­njih mje­se­ci ima­ju ve­li­ke ne­vo­lje sa vu­ko­vi­ma, ko­ji im go­to­vo sva­ko­dnev­no či­ne šte­tu. Upa­di vu­ko­va su če­sti i de­ša­va­ju se ka­da su ov­ce na is­pa­ši ili u to­ru. Vu­ko­vi su pro­lje­tos upa­li u tor Ra­di­sa­va Mr­da­ka i za­kla­li osam­na­est ova­ca i jag­nja­di. Do­bri po­zna­va­o­ci pri­li­ka ta­da su tvr­di­li da se naj­vje­ro­vat­ni­je ra­di­lo o vu­či­ci sa vu­ča­di­ma, jer je, po­red ve­li­kog bro­ja za­kla­nih ova­ca i jag­nja­di, bi­lo i do­sta po­vri­je­đe­nih gr­la.
Upad u tor Ra­do­sa­va Mr­da­ka de­sio se u ju­nu, a od ta­da vu­ko­vi su na­sta­vi­li svoj kr­va­vi pir. Pri­je ne­ko­li­ko da­na upa­li su u sta­do po­ro­di­ce Da­mja­no­vić, ali je ta­da stra­da­lo sa­mo jed­no jag­nje.
– Ov­ce su bi­le na pa­ši i vuk je uspio da usmr­ti jed­no jag­nje i po­vri­je­di dvo­je – ka­že Mi­li­sav Da­mja­no­vić i do­da­je da se vu­ko­vi po­ja­vlju­ju go­to­vo sva­ko­dnev­no.
Da­mja­no­vi­će­ve ri­je­či po­tvr­di­la nam je i po­ro­di­ca Pe­tro­vić, či­je je sta­do do­sa­da vi­še pu­ta bi­lo na me­ti vu­ko­va.
– Pri­je pet­na­est da­na usmr­ti­li su mi jag­nje, a to se po­no­vi­lo i pri­je pet da­na, ka­da je opet na­stra­da­lo jag­nje – ka­že Mi­la­din Pe­tro­vić.
Mje­šta­ni Ko­sa­ni­ce su po­čet­kom lje­ta, ka­da su uče­sta­li upa­di vu­ko­va u nji­ho­av sta­da, tvr­di­li da kr­vloč­ne zvi­je­ri naj­vje­ro­vat­ni­je do­la­ze iz Na­ci­o­nal­nog par­ka „Dur­mi­tor”, gdje je stro­go za­bra­njen lov. Ina­če, Na­ci­o­nal­ni park „Dur­mi­tor” se gra­ni­či sa se­li­ma MZ Ko­sa­ni­ca. Sa­da, ka­žu mje­šta­ni, sve uka­zu­je na to da se čo­por vu­ko­va ipak na­se­lio na pod­ruč­je Ko­sa­ni­ce jer su nji­ho­vi upa­di sve če­šći. Mje­šta­ni čak tvr­de da mno­gi sto­ča­ri i ne pri­ja­vlju­ju šte­tu jer se ra­di o jed­nom ili dva za­kla­na gr­la .
Za­ni­mlji­vo je da na pod­ruč­ju MZ Ma­o­če, ko­ja je jed­nim dije­lom ve­za­na za MZ Ko­sa­ni­ca, ne­ma upa­da vu­ko­va.
– Ni­je mi po­zna­to da je bi­lo šte­te od vu­ko­va na pro­sto­ru na­še mje­sne za­jed­ni­ce – ka­že pred­sjed­nik MZ Ma­o­če Mil­ko Živ­ko­vić.
Sto­ča­ri ka­žu da je neo­p­hod­no or­ga­ni­zo­va­ti haj­ku, a iz Lo­vač­kog dru­štva „Plje­vlja“ tvr­de da do­sad ni­je­su ima­li ta­kav za­htjev, a čim ga do­bi­ju oni će sve ura­di­ti da se haj­ka or­ga­ni­zu­je.
– Pri­je dvi­je ne­dje­lje or­ga­ni­zo­va­li smo haj­ku na vu­ko­ve na pod­ruč­ju Bu­ko­vi­ce jer su to tra­ži­li ta­mo­šnji sta­nov­ni­ci. Na­ža­lost, vuk je vi­đen ali ni­je ustri­je­ljen – ka­že pred­sjed­nik Lo­vač­kog dru­štva Slav­ko Ko­va­če­vić.
On ob­ja­šnja­va da je tre­nut­no na sna­zi stro­gi za­bran lo­va, ali ako sta­nov­ni­štvo tra­ži haj­ku, ona se or­ga­ni­zu­je u sa­rad­nji sa Mi­ni­star­stvom unu­tra­šnjih po­slo­va, uz stro­gu kon­tro­lu po­li­ci­je.
– Po­li­ci­ja stro­go kon­tro­li­še sve rad­nje, od bro­ja uče­sni­ka do po­na­ša­nja lo­va­ca na te­re­nu. Stro­go je za­bra­nje­no ustri­je­li­ti bi­lo ko­ju ži­vo­ti­nju iz­u­zev vu­ka i ta­ko se lov­ci mo­ra­ju po­na­ša­ti – pod­vla­či Ko­va­če­vić.
Pred­sjed­ni­ka MZ Ko­sa­ni­ca Vu­le­tu Klja­je­vi­ća pi­ta­li smo da li će lov­ci­ma bi­ti upu­ćen za­htjev da se or­ga­ni­zu­je haj­ka, ali je on od­bio raz­go­vor na tu te­mu.
B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"