Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PROF. ILIJA BUDEČ I DR ĐURO MUSIĆ PODRŽALI NAPORE „PROSVJETE” DA KUĆA IVA ANDRIĆA BUDE REPREZENT KULTURE GRADA Da se pita narod, a ne politika
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI - Prof. Ili­ja Bu­deč pred­sjed­nik NVO „ Dru­štvo pri­ja­te­lja Her­ceg No­vog“ i dr Đu­ro Mu­sić, pred­sjed­nik NVO „Udru­že­nje gra­đa­na za za­šti­tu Her­ceg No­vog”, upu­ti­li su ju­če pi­smo po­dr­ške Oli­ve­ri Do­kle­stić, pred­sjed­ni­ci SPKD Pro­svje­ta, u na­po­ri­ma da ku­ća Iva An­dri­ća bu­de re­pre­zent kul­tur­ne po­nu­de gra­da.
Oni kon­sta­tu­ju da na­kon 14 go­di­na vr­lo uspje­šnog ra­da SPKD Pro­svje­ta i pred­sta­vlja­nja Her­ceg No­vog kao gra­da kul­tu­re, Dru­švo ni­je za­slu­ži­lo da se na­đe u ma­ga­ci­nu.
Grad­skim oci­ma po­ru­ču­ju da upri­li­če tri­bi­nu na te­mu na­mje­ne ku­će Iva An­dri­ća, tim pri­je što je no­be­lo­vac ku­ću osta­vio na­ro­du, pa on i tre­ba da se pi­ta.
U pi­smu su is­ta­kli da pod­sr­ža­va­ju sta­vo­ve i mi­šlje­nja in­že­njer­ke i pred­sjed­ni­ce SPKD Pro­svje­ta Oli­ve­re Do­kle­stić, te da joj če­sti­ta­ju na ukup­nom pla­nu ostva­ri­va­nja od­lič­nih re­zul­ta­ta u ostva­ri­va­nju bo­ga­tog pro­gra­ma iz obla­sti knji­žev­no­sti, pre­da­va­nja, pro­mo­ci­ja, pre­zen­ta­ci­ja, se­mi­na­ra, na­uč­nih sku­po­va i svih dru­gih kul­tur­nih sa­dr­ža­ja.
Grad­skoj vla­sti po­ru­ču­ju da or­ga­ni­u­ju tri­bi­nu o na­mje­ni ku­će An­dri­ća.
- Ovo za­to što je An­drić ku­ću osta­vio na­ma, na­ro­du, pa bi bi­lo po­šte­no da se ču­je i mi­šlje­nje na­ro­da. Ni­je do­bro da ovo­li­ko du­go vre­me­na ku­ća bu­de za­tvo­re­na, i to baš u pe­ri­o­du ka­da se svi tru­de da od no­vem­bra do ma­ja bu­de što vi­še kul­tur­no za­bav­nih sa­dr­ža­ja. Ka­da je Op­šti­na od­lu­či­la da se ku­ća An­dri­ća za­tvo­ri, ima se osje­ćaj kao da je ta­da pre­ki­nu­ta jed­na ve­za iz­me­đu kul­tu­re, pi­sca i na­ro­da. Ta­ko­đe nas za­ni­ma, šta sve spa­da u re­kon­struk­ci­ju, ka­ko su u re­a­do­va­nju ob­ja­sni­li iz Op­šti­ne, ko­li­ko će ona ko­šta­ti, i ka­da će ku­ća An­dri­ća bi­ti po­no­vo otvo­re­na - sa­op­šti­lis u prof. Bu­deč i dr Mu­sić.
Pod­sje­ti­će­mo da je SPKD Pro­svje­ta pri­je dva da­na upri­li­či­lo kon­fe­ren­ci­ju za no­vi­na­re, jer im je Ta­ma­ra Le­pe­tić vr­ši­lac du­žno­sti se­kre­tar­ke no­vog Se­kre­ta­ri­ja­ta za kul­tu­ru, na­lo­ži­la da zbog bu­du­će re­zi­den­ci­jal­ne na­mje­ne ku­će Iva An­dri­ća mo­ra­ju ise­li­ti stva­ri, a da im je Op­šti­na obez­bi­je­di­la ma­ga­cin u Me­lji­na­ma da ta­mo od­lo­že mo­bi­li­jar.
Do­kle­sti­će­va je zah­ti­je­va­la ci­vi­li­zo­van raz­go­vor i da ku­ća Iva An­dri­ća bu­de otvo­re­na za sve one ko­ji že­le pre­ko kul­tu­re da pred­sta­ve grad u naj­ljep­šem svje­tlu. Sma­tra­la je ne­pri­mje­re­nim da ku­ća Iva An­dri­ća po­sta­ne kan­ce­la­ri­ja Se­kre­ta­ri­ja­ta za kul­tu­ru.
Iz press Slu­žbe loklne upra­ve su sa­op­šti­li da ni­ko ne­ma pra­vo na svo­ja­ta­nje ku­će An­dri­ća, te da je is­klju­či­vi raz­log se­lje­nja Pro­svje­te, re­kon­struk­ci­ja kuć u ko­joj će se pri­ka­zi­va­ti sek­ci­ja stu­dent­skog fil­ma to­kom tra­ja­nja Film­skog fe­sti­va­la, te da će ista bi­ti otvo­re­na za sve kul­tur­ne ma­ni­fe­sta­ci­je gra­da.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"