Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni TIVATSKA ANTIKOPRUPCIJSKA AKCIJA IZNIJELA NOVI DOKAZ O TRASANKCIJAMA SA ZEMLJIŠTEM NA PLAVIM HORIZONTIMA
Kovačević i Abović optužio Kankaraša Opština oštećena za preko milion eura Zemljište na Plavim horizontima opštinsko rukovodstvo na čelu sa Miodragom Kanakaršom 2012. procijenilo je na osnovu Ugovora iz 1969. godine kada je njegova cijena utvrđena na iznos od sedam dinara po metru kvadratnom - naveo je Mirko Kovačević
Dan - novi portal
TI­VAT - Ti­vat­ska an­ti­ko­rup­cij­ska ak­ci­ja ju­če je iz­ni­je­la no­vi slu­čaj ka­ko su na­ve­li „bru­tal­ne pljač­ke bu­dže­ta op­šti­ne“, či­me je grad­ska ka­sa ošte­će­na za pre­ko mi­li­on eura. Ri­ječ je o spor­nom na­či­nu bri­sa­nja za­bra­ne otu­đe­nja i op­te­re­će­nja na ze­mlji­štu u ob­u­hva­tu kom­plek­sa Pla­vi ho­ri­zon­ti na ukup­noj po­vr­ši­ni od pre­ko 40.000 kva­dra­ta, od­lu­kom lo­kal­nog par­la­men­ta 2012. go­di­ne. Član TAA Mir­ko Ko­va­če­vić ob­ja­snio je da se su­štin­ski ra­di o pro­da­ji op­štin­skog ze­mlji­šta HTP „Pri­mor­ju“, ko­je je to ze­mlji­šte br­zo pre­pro­da­lo „Ka­ta­ri Di­a­ru“.
- Pro­cje­na vri­jed­no­sti ze­mlji­šta od stra­ne Upra­ve za ne­kret­ni­ne sa­ma po se­bi bi­la je po­sao za Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca. Upra­va je dio ka­ta­star­ske par­ce­le 460/1 KO Ni­ko­vi­ći, na sa­moj oba­li mo­ra, po­vr­ši­ne 1.602 me­tra kva­drat­na pro­ci­je­ni­la na 70,09 eura po kva­dra­tu. Osta­li dje­lo­vi kom­plek­sa od ukup­no 41.429 kva­dra­ta pro­ci­je­nje­ni su na 49,48 eura po kva­dra­tu. Ta­da­šnjem pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Mi­o­dra­gu Kan­ka­ra­šu i ta ci­je­na je bi­la pre­vi­so­ka pa se sa op­štin­skom Di­rek­ci­jom za imo­vi­nu do­sje­tio ka­ko da je dra­stič­no uma­nje. Tra­ži­li su pro­cje­nu i od dru­gih vje­šta­ka i pro­cje­ni­te­lja ko­ji su do­šli do pro­cje­ne od 85 eura po kva­dra­tu, a on­da je usli­je­dio „sal­to mor­ta­le“ - na­veo je Ko­va­če­vić do­da­ju­ći da su na­pra­vi­li „ho­kus po­kus do­sto­jan Ala­na For­da ili Do­ma­no­vi­će­vih pri­po­vjet­ki“.
U od­lu­ci Di­rek­ci­je za imo­vi­nu ko­ju je usvo­ji­la Skup­šti­na op­šti­ne Ti­vat, po ri­je­či­ma Ko­va­če­vi­ća, kri­je se do­kaz „dr­ske ko­rup­ci­je i bez­oč­nog po­i­gra­va­nja sa za­ko­ni­ma“.
- Ima­ju­ći u vi­du da je Ugo­vo­rom iz 1969. go­di­ne ci­je­na pred­met­nog ze­mlji­šta utvr­đe­na na iz­nos od 7 di­na­ra po me­tru kva­drat­nom, što je po­tvr­đe­no i Za­ključ­kom skup­šti­ne, od­no­sno da ista pred­sta­vlja 4,28 di­je­la od ci­je­ne ko­ju je „Glo­bus” pla­ćao fi­zič­kim li­ci­ma, to se sta­lo na sta­no­vi­šte da se pri­hva­ti ci­je­na utvr­đe­na na­la­zom pro­cje­nji­va­ča i sud­skih vje­šta­ka, s tim da se uma­nji za 4,28 pu­ta - pi­še u skup­štin­skoj od­lu­ci či­ji je pred­la­gač bio Mi­o­drag Kan­ka­raš. Ta­ko se do­šlo do ci­je­ne od 20 eura po me­tru kva­drat­nom. Da je HTP Pri­mor­je po ina­če pre­ni­skoj ci­je­ni od 49,48 eura po kva­dra­tu ku­pi­lo ze­mlji­šte, op­šti­na bi pri­ho­do­va­la 2 mi­li­o­na i 50 hi­lja­da eura, ali je ovim ma­đi­o­ni­čar­skim tri­kom to sma­nje­no na 828.580 eura, či­me je bu­džet op­šti­ne ošte­ćen za 1,2 mi­li­o­na eura - is­ta­kao je Ko­va­če­vić.
On je re­kao da je naj­za­ni­mlji­vi­je da se sve to ra­di usred pred­iz­bor­ne kam­pa­nje za lo­kal­ne iz­bo­re 2012. go­di­ne, a od­lu­ka se do­no­si na po­sled­njoj sjed­ni­ci skup­štin­skog sa­zi­va, 19.mar­ta. Ko­va­če­vić ob­ja­šnja­va da je taj tre­nu­tak is­ko­ri­šćen jer se opo­zi­ci­ja ba­vi­la iz­bo­ri­ma, ni­ko ni­je de­talj­no či­tao od­lu­ku.
- Ko­li­ko je Vla­da bi­la uklju­če­na u sve ovo, do­volj­no go­vo­ri či­nje­ni­ca da je Upra­va za ne­kret­ni­ne pro­cje­nu vri­jed­no­sti ze­mlji­šta do­sta­vi­la 5.mar­ta 2012. go­di­ne, a Vla­da do­ni­je­la za­klju­čak ko­jim se to odo­bra­va 16.mar­ta. Vr­lo je mo­gu­će da je ovo je­dan od po­slo­va u ko­ji­ma je Mi­o­drag Kan­ka­raš ste­kao ve­li­ke za­slu­ge kod svo­jih še­fo­va pa za­sa­da iz­mi­če is­tra­ga­ma tu­ži­la­štva - ze­klju­čio je Ko­va­če­vić.
Ž.Kom­ne­no­vić

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"