Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni GRUPA BIRAČA GRAĐANSKA AKCIJA NAPUSTILA DEMOKRATSKI FRONT Nastavljaju samostalno
Dan - novi portal
BU­DVA - Gru­pa bi­ra­ča-Gra­đan­ska ak­ci­ja od­lu­či­la je da na­pu­sti ko­a­li­ci­ju De­mo­krat­ski front i da da­lje na­sta­vi rad sa­mo­stal­no. Od­lu­ku da is­tu­pe iz De­mo­krat­skog fron­ta do­ni­je­li su, ka­ko ka­žu, za­to što Pred­sjed­ni­štvo DF-a ne že­li da po­stu­pi u skla­du sa pro­gra­mom mje­ra ka­da je u pi­ta­nju or­ga­ni­zo­va­nje fer iz­bo­ra. Pod­sje­ća­ju da je DF usva­ja­njem Pro­gra­ma 595 mje­ra, mje­rom 315 pri­hva­tio da se bo­ri za sle­de­će: „Iz­mje­ni­ti i do­pu­ni­ti Za­kon o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka ta­ko da gra­đa­ni ne­po­sred­no bi­ra­ju na­rod­ne po­sla­ni­ke na ba­zi re­fe­ren­ci kan­di­da­ta, mo­ral­nih kva­li­te­ta i spo­sob­no­sti da uspje­šno oba­vlja­ju za­dat­ke“.
-Pred­sjed­ni­štvo DF-a bi mo­ra­lo da po­stu­pa u skla­du sa Pro­gra­mom. I na­kon sko­ro če­tri go­di­ne od usva­ja­nja Pro­gra­ma, ne že­li da po­stu­pi u skla­du sa njim i da pre­du­zme ak­tiv­no­sti sa ci­ljem da se, kao osnov­ni pred­u­slov za fer iz­bo­re, obez­bi­je­di da na­rod bi­ra ne­po­sred­no od­bor­ni­ke i po­sla­ni­ke, da se obez­bi­je­di jed­na­ko bi­rač­ko pra­vo, da se vra­ti vlast na­ro­du i pre­sta­ne sa dis­kri­mi­na­ci­jom kan­di­da­ta za od­bor­ni­ke i po­sla­ni­ke-ka­zao je pred­stav­nik Gra­đan­ske ak­ci­je Bo­ži­dar Vu­ji­čić.
On do­da­je da Pred­sjed­ni­štvo DF-a ne že­li da pre­sta­ne sa prak­som si­gur­nih man­da­ta za po­dob­ne kan­di­da­te „ko­ji se zna­ju i pri­je sa­mog da­na za gla­sa­nje”.
-Pred­sjed­ni­štvo DF-a, kao i sve dru­ge po­li­tič­ke par­ti­je u Cr­noj Go­ri, na­mje­ra­va i na sle­de­ćim iz­bo­ri­ma da bi­ra­či­ma bi­ra pred­stav­ni­ke umje­sto da to pra­vo ko­ri­ste gra­đa­ni. Pred­sjed­ni­stvo DF-a će i na sle­de­ćim iz­bo­ri­ma dis­kri­mi­ni­sa­ti kan­di­da­te na iz­bor­noj li­sti, što je sve su­prot­no pro­gram­skim oba­ve­za­ma-na­gla­sio je Vu­ji­čić.
U skla­du sa na­ve­de­nim, Gra­đan­ska ak­ci­ja je 1. no­vem­bra pro­šle go­di­ne upu­ti­la pred­log Pred­sjed­ni­štvu DF-u da pre­du­zme ak­tiv­no­sti u skla­du sa 315. mje­rom Pro­gra­ma. Vu­ji­čić is­ti­če da su 21.ja­nu­a­ra tra­ži­li pri­jem u Pred­sjed­ni­štvu DF-a ali da ni­je­su do­bi­li od­go­vor ni­ti su pri­mlje­ni na raz­go­vor. Gra­đan­ska ak­ci­ja sma­tra da su fer iz­bo­ri ne­mo­gu­ći bez jed­na­kog bi­rač­kog pra­va i jed­na­ke šan­se kan­di­da­ta za uspjeh na iz­bo­ri­ma kao i da iz­bo­ri ne mo­gu bi­ti de­mo­krat­ski bez mo­guć­no­sti da gra­đa­ni ne­po­sred­no bi­ra­ju svog pred­stav­ni­ka.
- Na­šim da­ljim ak­tiv­no­sti­ma za­la­ga­će­mo se za ostva­ri­va­nje jed­na­kog bi­rač­kog pra­va, pra­va na ne­po­sred­ne iz­bo­re i te­melj­nog ljud­skog pra­va a to je za­bra­na dis­kri­mi­na­ci­je. Zbog od­su­stva vo­lje Pred­sjed­ni­štva DF-a da po­stu­pa u skla­du sa Pro­gra­mom, mi ak­tiv­no­sti sa ci­ljem obez­bje­dje­nja bi­ra­či­ma Usta­vom za­ga­ran­to­va­nog pra­va na ne­po­sred­ne iz­bo­re i jed­na­ko bi­rač­ko pra­vo, na­sta­vlja­mo sa­mo­stal­no i sa su­bjek­ti­ma ko­ji di­je­le slič­na uvje­re­nja-za­klju­čio je Vu­ji­čić.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"