Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika PRATEĆI RESTRIKTIVNU POLITIKU EU, VLADA CRNE GORE UVELA SET MJERA PROTIV PREDSTAVNIKA BIVŠEG REŽIMA U TUNISU
Pod sankcijama 48 zvaničnika
Dan - novi portal
Vla­da Cr­ne Go­re uve­la je sank­ci­je za zva­nič­ni­ke biv­šeg re­ži­ma u Tu­ni­su, či­me se uskla­di­la sa spolj­no­po­li­tič­kom po­zi­ci­jom EU. Na li­sti je 48 zva­nič­ni­ka biv­šeg re­ži­ma, a nji­ma su, pre­ma od­lu­ci Vla­de, za­mr­znu­ta sred­stva i za­bra­nje­no im je pu­to­va­nje.
Li­sta i eks­pla­na­tor­ni me­mo­ran­dum o uvo­đe­nju sank­ci­ja ob­ja­vlje­ni su na saj­tu Mi­ni­star­stva vanj­skih po­slo­va i ev­vrop­skih in­te­gra­ci­ja (MVPEI). Pr­vi na li­sti je Zi­ne el Abi­di­ne ben Ali, biv­ši li­der Tu­ni­sa.
– To li­ce je pred­met pra­vo­sud­ne is­tra­ge tu­ni­skih vla­sti zbog pro­ne­vje­re jav­nih sred­sta­va od stra­ne jav­nog funk­ci­o­ne­ra, zbog zlo­u­po­tre­be funk­ci­je od stra­ne jav­nog funk­ci­o­ne­ra ra­di pri­ba­vlja­nja pro­tiv­prav­ne ko­ri­sti tre­ćem li­cu i na­no­še­nja šte­te ad­mi­ni­stra­ci­ji, zbog pro­tiv­za­ko­ni­tog uti­ca­ja na jav­nog funk­ci­o­ne­ra ra­di ne­po­sred­nog ili po­sred­nog po­sti­za­nja ko­ri­sti za dru­go li­ce, kao i zbog kri­vič­nog dje­la pri­ma­nja od stra­ne jav­nog funk­ci­o­ne­ra jav­nih sred­sta­va za ko­ja je znao da ni­je­su pla­ti­va, a ko­ja je ko­ri­stio za sop­stve­nu ko­rist i ko­rist čla­no­va svo­je po­ro­di­ce – pi­še u do­ku­men­tu Vla­de Cr­ne Go­re.
Ben Ali je od­stu­pio sa vla­sti 14. ja­nu­a­ra 2011. go­di­ne, na­kon 23 go­di­ne vla­da­nja, ka­da su de­se­ti­na hi­lja­da gra­đa­na iza­šle na de­mon­stra­ci­je pro­tiv nje­go­vog re­ži­ma. On je po­bje­gao u Sa­u­dij­sku Ara­bi­ju, gdje se i da­nas na­la­zi. Pre­vrat u Tu­ni­su je in­spi­ri­sao slič­ne do­ga­đa­je u Egip­tu, Si­ri­ji, Li­bi­ji, Je­me­nu i dru­gim arap­skim ze­mlja­ma. Tu­nis je 2011. i 2014. go­di­ne odr­žao iz­bo­re ko­ji su po­zdra­vlje­ni kao fer i slo­bod­ni, ali ze­mlja se još bo­ri da oži­vi pri­vre­du, a sto­pa si­ro­ma­štva i ne­za­po­sle­no­sti je iz­u­zet­no vi­so­ka. Po­sli­je od­la­ska Ben Ali­ja, u ze­mlji je do­šlo i do po­ra­sta islam­skog eks­tre­mi­zma i na­si­lja.
U do­ku­men­tu Vla­de Cr­ne Go­re na­vo­di se da su Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja, Cen­tral­na ban­ka Cr­ne Go­re, Upra­va za spre­ča­va­nje pra­nja nov­ca i fi­nan­si­ra­nja te­ro­ri­zma, kao i dru­gi or­ga­ni i prav­na li­ca nad­le­žni za pri­mje­nu re­strik­tiv­nih mje­ra ko­je su uve­de­ne ovom od­lu­kom, du­žni da obez­bi­je­de nje­nu pri­mje­nu, kao i da o pred­u­ze­tim ak­tiv­no­sti­ma oba­vi­je­ste Mi­ni­star­stvo vanj­skih po­slo­va i evrop­skih in­te­gra­ci­ja.
– Ova od­lu­ka će se pri­mje­nji­va­ti do 31. ja­nu­a­ra 2017. go­di­ne. Ako Sa­vjet Evrop­ske uni­je pri­je is­te­ka tog ro­ka do­ne­se od­lu­ku o pro­du­že­nju pri­mje­ne me­đu­na­rod­nih re­strik­tiv­nih mje­ra, ova od­lu­ka će se pri­mje­nji­va­ti do no­vog ro­ka utvr­đe­nog tom od­lu­kom – na­vo­di se u vla­di­nom do­ku­men­tu.
Na cr­no­gor­skoj „cr­noj li­sti” je i biv­ši zva­nič­nik re­ži­ma Bel­ha­san Tra­bel­si, za ko­ga se na­vo­di da je pred­met pra­vo­sud­ne is­tra­ge tu­ni­skih vla­sti zbog sa­u­če­sni­štva u pro­ne­vje­ri jav­nih sred­sta­va od jav­nog funk­ci­o­ne­ra, zbog sa­u­če­sni­štva u zlo­u­po­tre­bi funk­ci­je od jav­nog funk­ci­o­ne­ra ra­di pri­ba­vlja­nja pro­tiv­prav­ne ko­ri­sti tre­ćem li­cu i na­no­še­nja šte­te ad­mi­ni­stra­ci­ji.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"