Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ČELNIK LIBERALNE PARTIJE ANDRIJA POPOVIĆ ZA „DAN” SAOPŠTIO
Nećemo funkciju potpredsjednika parlamenta
Dan - novi portal
Li­be­ral­na par­ti­ja ne­će tra­ži­ti mje­sto pot­pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Cr­ne Go­re, sa­op­štio je za „Dan” pred­sjed­nik te stran­ke An­dri­ja Po­po­vić. On se na­da da će De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta (DPS) u sve­mu po­što­va­ti pred­iz­bor­ni ko­a­li­ci­o­ni spo­ra­zum sa Li­be­ral­nom par­ti­jom (LP).
– Za Li­be­ral­nu par­ti­ju je va­žno da se Vla­da Cr­ne Go­re for­mi­ra što pri­je, ka­ko zbog in­te­gra­ci­o­nih pro­ce­sa, ta­ko i zbog po­bolj­ša­nja so­ci­jal­no-eko­nom­ske si­tu­a­ci­je. Raz­li­ka u od­no­su na even­tu­al­ne po­sti­zbor­ne part­ne­re je u to­me što Li­be­ral­na par­ti­ja ima pred­iz­bor­ni spo­ra­zum sa DPS-om – re­kao je Po­po­vić.
Ka­ko je na­veo, uko­li­ko bu­de for­mi­ra­na oče­ki­va­na vla­da sa stran­ka­ma manjina i SD, oče­ku­ju da će DPS, „kao ozbilj­na po­li­tič­ka par­ti­ja”, u cje­lo­sti po­što­va­ti spo­ra­zum.
– Ne­će­mo tra­ži­ti ni­šta ni ma­nje ni vi­še od pot­pi­sa­nog, a u spo­ra­zu­mu ne­ma mje­sta pot­pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Cr­ne Go­re za Li­be­ral­nu par­ti­ju – is­ta­kao je Po­po­vić.
On je ra­ni­je iz­ja­vio da mje­sto mi­ni­stra za sport i mla­de u bu­du­ćoj vla­di tre­ba da pri­pad­ne Li­be­ral­noj par­ti­ji, a ne De­mo­krat­skoj par­ti­ji so­ci­ja­li­sta, jer je ta­ko pred­vi­đe­no ko­a­li­ci­o­nim spo­ra­zu­mom. Li­der LP je pod­sje­tio da je i u pret­hod­nom man­da­tu taj re­sor po ko­a­li­ci­o­nom spo­ra­zu­mu pri­pa­dao nje­go­voj par­ti­ji.
Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma ko­je su do­sad do­spje­le u jav­nost, uko­li­ko obez­bi­je­di neo­p­hod­nu ve­ći­nu, man­da­tar za sa­stav no­ve iz­vr­šne vla­sti Du­ško Mar­ko­vić (DPS) pla­ni­ra da po­no­vo us­po­sta­vi re­sor za sport i mla­de. Tu po­zi­ci­ju DPS je na­mi­je­nio čla­nu svog glav­nog od­bo­ra i ne­ka­da­šnjem va­ter­po­li­sti Ni­ko­li Ja­no­vi­ću.
Ova­kve na­ja­ve iz vla­da­ju­će stran­ke uka­zu­ju na na­mje­ru DPS-a da sa­mo po­lo­vič­no iza­đe u su­sret Li­be­ral­noj par­ti­ji, ko­ja je sa nji­ma na­stu­pi­la na iz­bor­noj li­sti za par­la­men­tar­ne iz­bo­re odr­ža­ne 16. ok­to­bra.
Ka­ko je „Dan” već pi­sao, sa­da­šnji mi­ni­star pro­svje­te Pre­drag Bo­ško­vić (DPS) bi­će kan­di­dat za no­vog še­fa cr­no­gor­ske di­plo­ma­ti­je ako bu­de for­mi­ra­na vla­da man­da­ta­ra Mar­ko­vi­ća. Na če­lu Mi­ni­star­stva vanj­skih po­slo­va i evrop­skih in­te­gra­ci­ja ra­ni­je je bio Igor Luk­šić, ko­ji je na­pu­stio tu funk­ci­ju da bi se kan­di­do­vao za ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra Uje­di­nje­nih na­ci­ja, ali se ubr­zo i po­vu­kao iz te tr­ke. U vla­di iz­bor­nog po­vje­re­nja ru­ko­vo­đe­nje MVPEI bi­lo je po­vje­re­no pre­mi­je­ru Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću. Mar­ko­vi­će­va vla­da, uko­li­ko bu­de for­mi­ra­na, mo­gla bi da do­ne­se zna­ča­jan broj no­vih ime­na u od­no­su na sa­da­šnji Đu­ka­no­vi­ćev ka­bi­net. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"