Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FUNKCIONER DF-A MILAN ROLOVIĆ SASLUŠAN U OKVIRU POSTUPKA POVODOM PREDIZBORNIH MANIPULACIJA DPS-A
Rolović Istraga o dovođenju birača iz dijaspore Tokom saslušanja sam kazao da o svemu imam posredne i neposredne dokaze, ali i da ih neću saopštiti jer nemam povjerenje u rad tužilaštva i sudstva –kazao je Rolović Po procjeni ulcinjske opozicije, DPS je za parlamentarne izbore doveo između 300 i 500 birača iz inostranstva koji nemaju rezidencijalni uslov za glasanje
Dan - novi portal
Po na­lo­gu Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, funk­ci­o­ner DF-a Mi­lan Ro­lo­vić sa­slu­šan je po­vo­dom tvrd­nji da je De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta do­vo­di­la gla­sa­če iz in­o­stran­stva da je po­dr­že na iz­bo­ri­ma 16. ok­to­bra ove go­di­ne. Ro­lo­vić je u iz­ja­vi za „Dan” po­tvr­dio da je u sri­je­du sa­slu­šan i da je tom pri­li­kom ka­zao da do­ka­ze ne­će sa­op­šta­va­ti i pred­sta­vlja­ti jer ne­ma po­vje­re­nja u rad cr­no­gor­skog tu­ži­la­štva i sud­stva.
– Po na­lo­gu spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, po­zvan sam da se iz­ja­snim na okol­no­sti zbog mo­je iz­ja­ve na pred­iz­bor­nom sku­pu De­mo­krat­skog fron­ta ko­jom sam pro­zvao pred­sjed­ni­ka OO DPS-a Ul­cinj Ljo­ra Nre­kića da or­ga­ni­zo­va­no do­vo­di na­še su­gra­đa­ne, ali i dru­ge gra­đa­ne Cr­ne Go­re, na gla­sa­nje u Ul­cinj, kao što je to ra­dio 2006. go­di­ne pred re­fe­ren­dum o dr­žav­no­prav­nom sta­tu­su – re­kao je Ro­lo­vić.
On je do­dao da je u sri­je­du do­bio po­ziv da se ja­vi is­tra­žnim or­ga­ni­ma, po­seb­no što je Mre­ža za afir­ma­ci­ju ne­vla­di­nog sek­to­ra (MANS) već pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu ve­za­nu za ova i slič­na de­ša­va­nja, po ko­joj Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo po­stu­pa.
– Ka­zao sam da o sve­mu imam po­sred­ne i ne­po­sred­ne do­ka­ze, ali i da ih ne­ću sa­op­šti­ti jer ne­mam po­vje­re­nja u rad tu­ži­la­štva i sud­stva u Cr­noj Go­ri. Po­mi­nja­njem ime­na i pre­i­zme­na svje­do­ka ko­ji bi po­tvr­di­li sve što sam go­vo­rio do­veo bih te lju­de u ne­za­vi­dan po­lo­žaj. To pot­kre­plju­jem tvrd­njom da je mi­ni­star Go­ran Da­ni­lo­vić, ima­ju­ći u vi­du pra­vo­sna­žnu sud­sku od­lu­ku, pri­je tri mje­se­ca su­spen­do­vao funk­ci­o­ne­ra re­so­ra unu­tra­šnjih po­slo­va Mu­a­me­ra Ha­dža­li­ća, osu­đe­nog u afe­ri „Sni­mak”. Me­đu­tim, upr­kos od­lu­ci mi­ni­stra, Ha­dža­lić je na­sta­vio da do­la­zi na po­sao i da pri­ma pla­tu. Po­u­čen ti­me, ka­zao sam da že­lim da sa­če­kam de­mo­krat­ske pro­mje­ne i dru­ga­či­ji ras­po­red po­li­tič­kih sna­ga da bih ak­tu­e­li­zo­vao ova pi­ta­nja i, ko­nač­no, da bih dao iz­ja­vu o sve­mu što znam – re­kao je Ro­lo­vić.
Pred­stav­ni­ci De­mo­krat­skog fron­ta (DF) or­ga­ni­zo­va­li su pred­iz­bor­ni skup u Ul­ci­nju 10. ok­to­bra. Pred­sjed­nik op­štin­skog od­bo­ra Po­kre­ta za pro­mje­ne Mi­lan Ro­lo­vić ta­da je ka­zao da će spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­o­cu bi­ti pod­ne­se­ne pri­ja­ve pro­tiv onih ko­ji se ba­ve do­vo­đe­njem gla­sa­ča iz ino­stran­stva. On je ta­da pre­ci­zi­rao da će pri­ja­ve bi­ti pod­ne­se­ne pro­tiv pred­sjed­ni­ka ul­cinj­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta, Ljo­ra Nre­ki­ća i još jed­ne oso­be.
– Do­vo­de na­še lju­de iz ino­stran­stva da bi gla­sa­li za De­mo­krat­sku par­ti­ju so­ci­ja­li­sta – re­kao je tom pri­li­kom Ro­lo­vić.
Po pro­cje­na­ma ul­cinj­ske opo­zi­ci­je, DPS je za ne­dav­no odr­ža­ne par­la­me­ntar­ne iz­bo­re do­veo iz­me­đu 300 i 500 bi­ra­ča iz ino­stran­stva ko­ji ne­ma­ju re­zi­den­ci­jal­ni uslov za gla­sa­nje.
U ar­hi­vi o pri­mje­ri­ma iz­bor­nih ma­ni­pu­la­ci­ja za mi­nu­le par­la­men­tar­ne iz­bo­re ko­ju su pri­pre­mi­le opo­zi­ci­o­ne stran­ke našao će se i vi­deo-ma­te­ri­jal ko­ji po­ka­zu­je is­pla­ći­va­nje bi­ra­ča ko­ji su do­šli iz ino­stran­stva da gla­sa­ju, kao i uslo­vlja­va­nje pri­ma­la­ca ma­te­ri­jal­ne po­mo­ći po­dr­škom vla­da­ju­ćoj par­ti­ji. Sve opo­zi­ci­o­ne par­ti­je ra­ni­je su na­ja­vi­le da ne­će pri­zna­ti re­zul­ta­te iz­bo­ra jer su ih obi­lje­ži­li ogrom­ni pri­ti­sci i ku­po­vi­na gla­so­va za po­tre­be De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta.
Te par­ti­je su uoči i na­kon iz­bo­ra di­rekt­no ili na dru­štve­nim mre­ža­ma ob­ja­vi­le slu­ča­je­ve pot­ku­plji­va­nja bi­ra­ča pred iz­bo­re, za­tim vi­deo i audio za­pi­se ko­ji svje­do­če o do­vo­đe­nju gla­sa­ča iz ino­stran­stva, dok je MANS utvr­dio ve­li­ki broj slu­ča­je­va mo­gu­će zlo­u­po­tre­be dr­žav­nih re­sur­sa i par­tij­skog za­po­šlja­va­nja. M.V.–M.K.


Is­pi­tu­ju i ko je pla­tio go­zbu za Mi­la i eki­pu

Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, tu­ži­la­štvo je za­pli­je­ni­lo do­ku­men­ta­ci­ju iz Op­šti­ne Ul­cinj ko­ja se od­no­si na pla­ća­nje ra­ču­na za go­zbu pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća i funk­ci­o­ne­ra DPS-a u jed­nom ul­cinj­skom re­sto­ra­nu. Ra­čun je od 27. sep­tem­bra, a na nje­mu pi­še da je na­slo­vljen na Op­šti­nu Ul­cinj. Tu je i pe­čat Op­šti­ne, a u ru­bri­ci „vr­sta pro­iz­vo­da i uslu­ga“ na­ve­de­no je „kok­tel po­vo­dom po­sje­te M.Đu­ka­no­vi­ća“.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"