Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika PREDSTAVNIK INSTITUTA ALTERNATIVA STEVO MUK O FUNKCIONISANJU DRŽAVNE UPRAVE Problem je partijsko zapošljavanje
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Uprav­nog od­bo­ra In­sti­tu­ta Al­ter­na­ti­va Ste­vo Muk re­kao je da će even­tu­al­na no­va za­po­šlja­va­nja u dr­žav­noj ad­mi­ni­stra­ci­ji si­gur­no uti­ca­ti na bu­džet, a to će bi­ti su­prot­no za­htje­vi­ma da se jav­na upra­va op­ti­mi­zu­je, i u po­gle­du bro­ja slu­žbe­ni­ka i u po­gle­du or­ga­ni­za­ci­je i usa­vr­ša­va­nja rad­nih pro­ce­sa.
On je is­ta­kao da u jav­noj upra­vi po­sto­ji vi­šak slu­žbe­ni­ka na mje­sti­ma gdje ima ma­lo ili ni­ma­lo po­sla, a da, s dru­ge stra­ne, po­sto­ji ma­njak slu­žbe­ni­ka na naj­va­žni­jim mje­sti­ma, na­ro­či­to gdje se raz­vi­ja­ju jav­ne po­li­ti­ke i pri­pre­ma­ju pro­pi­si.
– To je re­zul­tat par­tij­skog za­po­šlja­va­nja, ne­po­ti­zma, usta­lje­nih prak­si ru­ko­vo­đe­nja i ra­da, ali i lo­šeg obra­zo­va­nja za po­slo­ve jav­ne upra­ve – oci­je­nio je Muk u iz­ja­vi za „Dan”.
Ka­ko je do­dao, mo­že se uoči­ti ogro­man pro­stor za ubr­za­nje rad­nih pro­ce­sa unu­tar upra­ve, a po­seb­no pre­ma gra­đa­ni­ma, u di­je­lu pru­ža­nja uslu­ga gra­đa­ni­ma i pri­vred­nim dru­štvi­ma na kla­si­čan na­čin, a na­ro­či­to i kroz elek­tron­ske uslu­ge.
– Objek­ti­van si­stem ocje­nji­va­nja, na­pre­do­va­nja i utvr­đi­va­nja od­go­vor­no­sti dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka go­to­vo da i ne po­sto­ji – ka­zao je Muk.
Go­vo­re­ći o tran­spa­rent­no­sti ra­da jav­ne upra­ve, on je is­ta­kao da su ključ­ne in­for­ma­ci­je i da­lje ne­do­stup­ne, na­ro­či­to one o tro­še­nju bu­džet­skih sred­sta­va, ra­du jav­nih pred­u­ze­ća, spro­vo­đe­nju pri­va­ti­za­ci­ja, jav­no-pri­vat­nim part­ner­stvi­ma i kon­ce­si­ja­ma.
– Do po­da­ta­ka do­la­zi­mo te­ško i spo­ro, nad­le­žna agen­ci­ja ne­ma ka­pa­ci­te­te za brz od­go­vor, a dr­žav­ni or­ga­ni zlo­u­po­tre­blja­va­ju ne­do­stat­ke za­ko­na, pro­pu­ste te agen­ci­je i Uprav­nog su­da – re­kao je Muk.
On je do­dao da još ni­je po­zna­to da li će no­va mi­ni­star­stva, ima­ju­ći u vi­du da se oče­ku­je for­mi­ra­nje no­ve vla­de, bi­ti for­mi­ra­na kroz po­dje­lu po­sto­je­ćih re­so­ra na dva ili vi­še no­vih iako se za ne­ka od njih već pla­ni­ra­ju bu­džet­ska sred­stva. Muk sma­tra da je oče­ki­va­no da bu­du raz­dvo­je­ni re­so­ri odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, od­no­sno unu­tra­šnjih po­slo­va i jav­ne upra­ve.
– Otvo­re­no je pi­ta­nje da li će se slu­žbe­nič­ki ka­dar za no­va mi­ni­star­stva pro­na­la­zi­ti u po­sto­je­ćim re­sur­si­ma ili će se otvo­ri­ti no­vi krug za­po­šlja­va­nja - kaže Muk.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"