Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-09-13 CEDEM APELUJE DA SE SPRIJEČI KRIVOTVORENJE IZBORNE VOLJE BIRAČA
Koprivica DIK da provjerava potpise podrške
Dan - novi portal
Dr­žav­na iz­bor­na ko­mi­si­ja ima za­kon­sku oba­ve­zu da pro­pi­še i spro­vo­di po­stu­pak kon­tro­le vje­ro­do­stoj­no­sti pri­ku­plje­nih pot­pi­sa bi­ra­ča, sa­op­šte­no je ju­če iz Cen­tra za de­mo­kra­ti­ju i ljud­ska pra­va (CE­DEM). Is­ti­ču da još ni­je­su do­bi­li od­go­vor na za­htjev DIK-u da sa­op­šti me­to­do­lo­gi­ju po ko­joj će se vr­ši­ti pro­vje­ra pri­ku­plja­nja pot­pi­sa bi­ra­ča.
– Član 32. Za­ko­na o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka oba­ve­zu­je DIK da, iz­me­đu osta­log, ocje­nju­je da li su iz­bor­ne li­ste za po­sla­ni­ke sa­sta­vlje­ne i pod­ni­je­te u skla­du sa ovim Za­ko­nom, pro­pi­su­je na­čin pro­gla­še­nja iz­bor­nih li­sta i pra­ti pri­mje­nu i da­je mi­šlje­nja u ve­zi sa pri­mje­nom ovog za­ko­na – ka­že se u sa­op­šte­nju.
Sma­tra­ju da je DIK imao za­kon­sku oba­ve­zu da do­ne­se akt ko­jim se sve­o­bu­hvat­no ure­đu­je po­stu­pak kon­tro­le pri­ku­plje­nih pot­pi­sa, ka­ko bi se one­mo­gu­ći­le po­ten­ci­jal­ne zlo­u­po­tre­be i ne­pra­vil­no­sti u iz­bor­nom po­stup­ku.
– CE­DEM još jed­nom ape­lu­je i na po­li­tič­ke par­ti­je, ko­a­li­ci­je i gra­đan­ske li­ste da omo­gu­će po­sma­tra­či­ma uvid u ko­pi­je spi­sko­va pri­ku­plje­nih pot­pi­sa bi­ra­ča, i na taj na­čin do­pri­ne­su po­ve­ća­nju tran­spa­rent­no­sti u spro­vo­đe­nju kon­tro­le pri­ku­plja­nja pot­pi­sa, ali i po­vje­re­nja jav­no­sti u iz­bor­ni pro­ces – po­ru­či­li su iz te ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je, čiji je direktor Nenad Koprivica.
Na­vo­de da je do sa­da pu­nu sprem­nost da omo­gu­ći uvid u spi­sko­ve pri­ku­plje­nih pot­pi­sa bi­ra­ča is­ka­za­la De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra. Oče­ku­ju da će im se pri­dru­ži­ti i dru­gi uče­sni­ci iz­bo­ra.
– Iako svje­sni mo­gu­ćih ogra­ni­če­nja ko­ja na­me­će Za­kon o za­šti­ti lič­nih po­da­ta­ka u po­gle­du vr­še­nja mo­ni­to­rin­ga pri­ku­plja­nja pot­pi­sa bi­ra­ča, CE­DEM ci­je­ni da je u ovom tre­nut­ku nu­žno za­šti­ti­ti jav­ni in­te­res, ka­ko se ne bi ma­ni­pu­li­sa­lo po­dr­škom iz­bor­nim li­sta­ma, kri­vo­tvo­ri­la vo­lja bi­ra­ča i u kraj­njem, zlu­o­po­tre­blja­va­la sred­stva iz dr­žav­nog bu­dže­ta –za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju CE­DEM-a.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"