Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika OMBUDSMAN ŠUĆKO BAKOVIĆ UPOZORIO POLITIČKE SUBJEKTE
Djecu ne zloupotrebljavajte
Dan - novi portal
Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da Šuć­ko Ba­ko­vić ape­lo­vao je na sve ak­te­re na po­li­tič­koj sce­ni da ne ko­ri­ste dje­cu u svr­hu po­li­tič­ke pro­mo­ci­je, ka­ko za vri­je­me, ta­ko i van tra­ja­nja iz­bor­ne kam­pa­nje. Po­zi­va da se svi po­li­tič­ki su­bjek­ti su­zdr­že od go­vo­ra mr­žnje i upo­tre­be sa­dr­ža­ja ko­ji se ne­ga­tiv­no od­ra­ža­va­ju na dje­cu.
Po­vo­dom po­ja­vlji­va­nje dje­ce u pro­pa­gand­nim ma­te­ri­ja­li­ma raz­li­či­tih po­li­tič­kih stra­na­ka i uče­šća dje­ce na po­li­tič­kim sku­po­vi­ma, za­štit­nik uka­zu­je da je ta­kva prak­sa u su­prot­no­sti sa UN Kon­ven­ci­jom o pra­vi­ma dje­te­ta i na­ci­o­nal­nim pro­pi­si­ma.
– Iako upo­tre­ba dje­te­ta u svr­hu mar­ke­tin­ga mo­že skre­nu­ti pa­žnju, iza­zi­va­ti sa­o­sje­ća­nje i emo­ci­ju jav­no­sti, pod­sje­ća­mo po­li­tič­ke su­bjek­te, me­di­je i ukup­nu jav­nost da je ko­ri­šće­nje dje­ce za re­kla­mi­ra­nje pro­gra­ma po­li­tič­kih par­ti­ja i uče­šće dje­ce u pro­pa­gand­nim ak­tiv­no­sti­ma ne­pri­mje­re­no. Na taj na­čin se kr­še pra­va dje­ce, či­ja za­šti­ta tre­ba da bu­de pri­mar­ni cilj i pri­o­ri­tet sva­kog od­go­vor­nog čo­vje­ka – sa­op­šte­no je iz in­sti­tu­ci­je omb­du­sma­na.
U pro­mo­tiv­nom pred­iz­bor­nom spo­tu DPS-a po­ja­vlju­je se dje­čak ko­jem li­der te par­ti­je Mi­lo Đu­ka­no­vić nu­di gro­žđe.
Iz in­sti­tu­ci­je om­bud­sma­na na­gla­ša­va­ju da na­ci­o­nal­ni i me­đu­na­rod­ni pro­pi­si oba­ve­zu­ju sve dru­štve­ne su­bjek­te da vo­de ra­ču­na o za­šti­ti naj­bo­ljeg in­te­re­sa dje­te­ta, za­bra­ni zlo­u­po­tre­be dje­te­ta u bi­lo ko­je, pa i po­li­tič­ke svr­he, i o za­šti­ti dje­te­ta od svih štet­nih sa­dr­ža­ja i ma­te­ri­ja­la.
– Po­li­tič­ke par­ti­je ima­ju po­seb­ne kam­pa­nje pu­tem dru­štve­nih mre­ža, ko­je su ve­o­ma po­pu­la­ran pro­stor za ogla­ša­va­nje, ali če­sto su i pro­stor za kr­še­nje pri­vat­no­sti dje­ce, nji­ho­vo ko­ri­šće­nje u po­li­tič­ke svr­he, ši­re­nje go­vo­ra mr­žnje i slič­no. Sa­mim tim što se po­li­tič­ke kam­pa­nje vo­de pu­tem in­ter­ne­ta, kon­tro­la ne­pri­mje­re­nih ma­te­ri­ja­la je ote­ža­na i pred­sta­vlja si­vu zo­nu po­god­nu za kr­še­nja ga­ran­to­va­nih pra­va – is­ti­če za­štit­nik.
Ape­lu­je da se po­li­tič­ko dje­lo­va­nje pri­la­go­di de­mo­krat­skim vri­jed­no­sti­ma, kul­tu­ri di­ja­lo­ga i ne­na­sil­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji i da se mi­šlje­nja iz­ra­ža­va­ju na na­čin ko­jim se ne ugro­ža­va bi­lo či­je i bi­lo ko­je za­ga­ran­to­va­no pra­vo, fi­zič­ka i psi­hič­ka bez­bjed­nost gra­đa­na, a po­go­to­vo pra­va dje­te­ta. Po­zi­va gra­đa­ne da ne pod­li­je­žu dnev­no-po­li­tič­kim nad­gor­nja­va­nji­ma i na taj na­čin da­ju do­pri­nos oču­va­nju i iz­grad­nji di­ja­lo­ga i to­le­ran­ci­je u dru­štvu, a nad­le­žne or­ga­ne da sva even­tu­al­na od­stu­pa­nja od za­ko­nom do­zvo­lje­nih po­na­ša­nja ade­kvat­no i bla­go­vre­me­no pro­ce­su­i­ra­ju.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"