Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-11-26 ZDENKA POPOVIĆ (DEMOKRATE) O BUDŽETU GLAVNOG GRADA ZA 2018. GODINU
Popović u gradskom parlamentu Kriju deficit od devet miliona eura
Dan - novi portal
Na­crt od­lu­ke o bu­dže­tu Glav­nog gra­da za 2018. go­di­nu je od­raz svo­je­vr­sne ma­ni­pu­la­ci­je i po­ku­šaj da se fi­nan­sij­ska si­tu­a­ci­ja u Glav­nom gra­du pri­ka­že bo­ljom ne­go što je­ste, oci­je­ni­la je Zden­ka Po­po­vić, od­bor­nik De­mo­kra­ta. Kao raz­log to­me ona na­vo­di pred­sto­je­će iz­bo­re u Pod­go­ri­ci i po­ku­šaj da se na­đe oprav­da­nje za sva pred­iz­bor­na obe­ća­nja ko­ja ina­če iz go­di­ne u go­di­nu slu­ša­mo od iz­vr­šne vla­sti Glav­nog gra­da.
–Do­kaz za to je či­nje­ni­ca da se pri­ho­di pri­ka­zu­ju u ne­re­al­nom iz­no­su od 60,5 mi­li­o­na eura ra­ču­na­ju­ći sred­stva ko­ja se pre­no­se iz 2017. go­di­ne, a ko­ja su već za 2017. go­di­nu pri­ka­za­na kao pri­hod bu­dže­ta za tu go­di­nu i kre­dit­na sred­stva u iz­no­su od pet mi­li­o­na eura iako je Za­kon o bu­dže­tu i fi­skal­noj od­go­vor­no­sti to do­zvo­lio. Tre­ba na­po­me­nu­ti da će taj i sva­ki dru­gi kre­dit vra­ća­ti svi gra­đa­ni Pod­go­ri­ce. Na ovaj na­čin se isto­vre­me­no i pri­kri­va či­nje­ni­ca da je de­fi­cit bu­dže­ta za 2018. go­di­nu u iz­no­su od 9 mi­li­o­na 15 od­sto što je ne­do­pu­sti­vo i ni­je u skla­du sa Za­ko­nom o bu­dže­tu i fi­skal­noj od­go­vor­no­sti. Po­seb­no je pi­ta­nje da li je Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja do 31. ok­to­bra do­zvo­li­lo pre­ko­ra­če­nje li­mi­ta od 10 od­sto za po­kri­će de­fi­ci­ta ili se po­no­vo pred­vi­đa pri­hod od pro­da­je imo­vi­ne u iz­no­su od 3,95 mi­li­o­na eura iako je po­zna­to da se ovo­li­ko ni­je pri­ho­do­va­lo po osno­vu pro­da­je imo­vi­ne od do­la­ska gra­do­na­čel­ni­ka Sla­vo­lju­ba Sti­je­po­vi­ća na če­lo iz­vr­šne vla­sti u Pod­go­ri­ci 2014. go­di­ne pa do pr­vih šest mje­se­ci ove go­di­ne – na­ve­la je Po­po­vić.
Ona je do­da­la da se za po­kri­će de­fi­ci­ta po­no­vo pred­vi­đa­ju sred­stva ko­ja se pre­no­se iz 2017. go­di­ne i kre­dit­na sred­stva od pet mi­li­o­na eura.
– Po­sta­vljam pi­ta­nje od­go­vor­nim iz iz­vr­šne vla­sti gdje su utro­še­na sred­stva u iz­no­su od 4,5 mi­lo­na eura ko­ja su bi­la na­mi­je­nje­na za ka­pi­tal­ne pro­jek­te? Da li su utro­še­na na is­pla­tu oba­ve­za iz pred­hod­nog pe­ri­o­da? Gra­đa­ni mo­ra­ju bi­ti upo­zna­ti sa či­nje­ni­com da je za 2016. go­di­nu i za 11 mje­se­ci 2017. go­di­ne uku­pan iz­nos sred­sta­va ko­ji je po tu­žba­ma ko­je su po­kre­nu­li slu­žbe­ni­ci i na­mje­šte­ni­ci, a ko­je se od­no­se na rad­ne spo­ro­ve, is­pla­će­no pre­ko 2 mi­li­o­na eura. Od do­la­ska gra­do­na­čel­ni­ka Sti­je­po­vi­ća do da­nas pod­ni­je­to je 1.429 tu­žbi po ovom osno­vu. Za­što ni­je ni­ko iz iz­vr­šne vla­sti na­šao na­čin da se spo­ra­zum­no ri­je­še spo­ro­vi sa slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma a ne da se pla­ća­ju ka­ma­te i ogrom­ni tro­ško­vi sud­skih spo­ro­va i na taj na­čin ne­do­ma­ćin­ski po­tro­ši no­vac gra­đa­na Pod­go­ri­ce – na­vo­di Po­po­vić.
– Zden­ka Po­po­vić uka­zu­je da se naj­vi­še ma­ni­pu­li­še sa pla­ni­ra­nim iz­no­som sred­sta­va za ka­pi­tal­ne pro­jek­te. Za 2018. go­di­nu je za tu na­mje­nu pla­ni­ra­no 24,8 mi­li­o­na eura. Pod­sje­ćam da je po po­da­ci­ma od­go­vor­nih iz Glav­nog gra­da za ka­pi­tal­ne pro­jek­te iz Stra­te­škog pla­na raz­vo­ja Pod­go­ri­ce od 2012-2017. go­di­ne iz bu­dže­ta Glav­nog gra­da utro­še­no ne­što ma­lo vi­še od 23 mi­li­o­na eura, a sva­ke go­di­ne se za ka­pi­tal­ni bu­džet pla­ni­ra od 20 do 24 mi­li­o­na eura. Ovo je je­dan od do­ka­za da ni­ti ima vi­zi­je raz­vo­ja gra­da ni­ti kva­li­tet­nih pro­je­ka­ta. Gra­đa­ni Pod­go­ri­ce već odav­no pre­po­zna­ju sa­mo šmin­ku i po­ku­šaj da se jef­ti­nim tri­ko­vi­ma uoči lo­kal­nih iz­bo­ra u Pod­go­ri­ci pri­ka­že fik­tiv­ni raz­voj gra­da – do­da­je Po­po­vić.N.S..

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"