Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom GRAĐANI APELUJU NA NADLEŽNE SLUŽBE DA KONTROLIŠU IZVOĐENJE PASA NA JAVNA MJESTA
Psi i djeca ne mogu zajedno na istom prostoru (Arhiva „Dana”) Kućni ljubimci krivi za nehigijenu grada
Dan - novi portal
Pra­va je ri­jet­kost u Pod­go­ri­ci sre­sti vla­sni­ke pa­sa ko­ji vo­de ra­ču­na o jav­noj hi­gi­je­ni na­kon što svog lju­bim­ca iz­ve­du u park, na trav­njak, igra­li­šte ili še­ta­li­šte... Go­to­vo da bi­ste ih mo­gli iz­bro­ja­ti na pr­sti­ma jed­ne ru­ke, o če­mu svje­do­če i pro­dav­ci iz pet šo­po­va ko­ji su čak i pre­sta­li da na­ba­vlja­ju ke­si­ce za iz­met jer ku­pa­ca ni­je bi­lo. Ka­ko na­vo­de, pa­ko­va­nje ke­si­ca u ko­jem do­đu če­ti­ri rol­ne ko­šta­lo je sve­ga tri eura. To je sa­mo do­kaz ko­li­ko vla­sni­ci pa­sa po­štu­ju od­lu­ke i za­ko­ne ko­ji im na­la­žu da mo­ra­ju po­či­sti­ti za psom, a ne osta­vi­ti pr­ljav tro­to­ar, park- ja­vu po­vr­ši­nu. Uosta­lom, dr­ža­nje kuć­nih lju­bi­ma­ca ni­je neo­p­hod­no, ali ako ste se već pri­hva­ti­li te oba­ve­ze, tre­ba­lo bi da vam je oba­ve­za da vo­di­te ra­ču­na i o hi­gi­je­ni gra­da. Pod­go­ri­ča­ni jed­no­stav­no ne­ma­ju na­vi­ku da po­red hra­ne i što in­te­re­sant­ni­je gar­de­ro­be za pse, ku­pe i sve osta­lo. O hi­gi­je­ni gra­da u ovom smi­slu ne bri­ne ni Glav­ni grad, jer Pod­go­ri­ca ne­ma po­sta­vlje­nu ni­jed­nu dog­pot kan­tu.
Gra­đa­ni če­sto uka­zu­ju na to da psi i dje­ca ne mo­gu za­jed­no u par­ku i ape­lu­ju na nad­le­žne slu­žbe da što pri­je za­bra­ne iz­vo­đe­nje kuć­nih lju­bi­ma­ca na tom pro­sto­ru. Oni tra­že i to da se vla­sni­ci kuć­nih lju­bi­ma­ca oba­ve­žu da za psom po­ku­pe iz­met ka­ko se on ne bi mo­gao vi­dje­ti na sva­kom ko­ra­ku. Čak su i mje­sne za­jed­ni­ce Go­ri­ca i No­va va­roš, dok su funk­ci­o­ni­sa­le ape­lo­va­le da se za­bra­ni iz­vo­đe­nje pa­sa na Go­ri­cu, ali po tom pi­ta­nju grad­ske slu­žbe ni­šta ni­je­su pred­u­ze­le.
– Psi i djeca ne mo­gu bi­ti za­jed­no na istom mje­stu. Tre­ba za­bra­ni­ti da se psi iz­vo­de po dječ­jim par­ko­vi­ma, jer psi vr­še nudž­du gdje stig­nu, a vla­sni­ci ne no­se ke­si­ce da po­ku­pe iz­met za nji­ma. Mo­že se ne­ko za­ra­zi­ti. Dje­ca se igra­ju u pi­je­sku, gdje uglav­nom psi i vr­še nu­ždu. Po­red to­ga, sva­ki pas bi mo­rao ima­ti kor­pe na nju­ška­ma što ni­ko ne prak­ti­ku­je. O sve­mu to­me tre­ba vo­di­ti ra­ču­na – re­kla je Sla­vi­ca Belj­kaš.
Su­gra­đa­nin Dra­gan Gr­bo­vić ta­ko­đe sma­tra da bi vla­sni­ci kuć­nih lju­bi­ma­ca tre­ba­li da bu­du sa­vje­sni­ji ka­da je ri­ječ o iz­vo­đe­nju kuć­nih lju­bi­ma­ca na jav­nim po­vr­ši­na­ma.
– Po­sto­je za­ko­ni i od­lu­ke ko­je pro­pi­su­ju to da se psi ne smi­ju iz­vo­di­ti na jav­nim po­vr­ši­na­ma, ali to ni­ko ne pri­mje­nju­je ni­ti ko­ga bri­ga što se ra­di. Vla­sni­ci pa­sa tre­ba­lo bi da sa so­bom no­se ke­si­ce u ko­ji­ma će po­ku­pi­ti iz­met, a ne ga osta­vi­ti na uli­ci ili u par­ku. To se ta­ko svu­da ra­di, sa­mo ne kod nas – is­ta­kao je Gr­bo­vić.
Ne­ma­nja Bu­ji­šić po­zi­va nad­le­žne da se uklju­če u rje­ša­va­nje ovog, za grad, ve­li­kog pro­ble­ma.
– Mo­ra se za­bra­ni­ti iz­vo­đe­nje pa­sa, po­seb­no nji­ho­vo is­tr­ča­va­nje na mje­sti­ma gdje se dje­ca igra­ju. Tu pri­je sve­ga mi­slim na par­ko­ve. O to­me nad­le­žni tre­ba da vo­de ra­ču­na, i da to u pot­pu­no­sti za­bra­ne – re­kao je Bu­ji­šić.
On is­ti­če da ni­ka­da ni­jed­nog vla­sni­ka psa ni­je vi­dio da je po­ku­pio iz­met sa uli­ce od svog kuć­nog lju­bim­ca. A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"