Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom JADRANKA VOJINOVIĆ (SDP) PORUČUJE GLAVNOM GRADU
Uređenje igrališta nije ulaganje u sport
Dan - novi portal
Lo­kal­na DPS vlast po­ku­ša­va da sa mi­ni­mal­no iz­dvo­je­nim sred­stvi­ma za ure­đe­nje dječ­jih igra­li­šta pri­kri­je oči­gle­dan neo­d­go­vo­ran od­nos pre­ma raz­vo­ju spor­ta u Glav­nom gra­du, ističe Ja­dran­ka Vo­ji­no­vić, od­bor­nik SDP-a u Skup­šti­ni Glav­nog gra­da. Ona sma­tra da Glav­ni grad ma­lo ula­že u sport, te da su sport­ski objek­ti u gra­du ne­do­volj­ni ili ne­funk­ci­o­nal­ni da bi se ostva­ri­li za­da­ci ko­je tre­ba re­a­li­zo­va­ti u skla­du sa in­te­re­si­ma i po­tre­ba­ma gra­đa­na.
– No­vo­i­zgra­đe­ni objek­ti u Glav­nom gra­du su uglav­nom ini­ci­ja­ti­va pri­vat­nih pred­u­zet­ni­ka i sta­vlje­ni su u funk­ci­ju bi­zni­sa, što zna­či da su do­stup­ni sa­mo onim gra­đa­ni­ma ko­ji su u mo­guć­no­sti da pla­te od­re­đe­ne uslu­ge. Na­ža­lost, ve­li­ki broj sport­skih obje­ka­ta je iz­gra­đen u dvo­ri­šti­ma ško­la, bez ob­zi­ra što ne­u­re­đe­nog grad­skog ze­mlji­šta u sa­mom gra­du, a i na pe­ri­fe­ri­ji ima na pre­tek. Pla­sti­fi­ci­ra­ne sport­ske dvo­ra­ne, od­no­sno ba­lo­ni, u okvi­ru škol­skih dvo­ri­šta ni­je­su do­stup­ni uče­ni­ci­ma i na­stav­ni­ci­ma za fi­zič­ko vas­pi­ta­nje, jer škol­ske upra­ve na če­lu sa di­rek­to­ri­ma ne­ma­ju ni­ka­kvog uvi­da u rad, kao ni uvid u to ko ula­zi u dvo­ri­šte, ko­li­ko se nov­ca iz­dva­ja za ko­ri­šće­nje ha­la, a da ne go­vo­ri­mo o vas­pit­no-obra­zov­nom ra­du. Po na­šim sa­zna­nju se za je­dan sat ko­ri­šće­nja ha­le iz­dva­ja 20 do 30 eura, što iz­no­si u pro­sje­ku oko 300 eura dnev­no, ne ra­ču­na­ju­ći utak­mi­ce vi­ken­dom. Da­kle, ov­dje pro­fi­ti­ra­ju za­kup­ci, dok sa­ma ško­la vr­lo ma­lo ili uop­šte ne pro­fi­ti­ra – ka­že Vo­ji­no­vić.
Ona is­ti­če da no­vi objek­ti ko­je je iz­gra­di­la lo­kal­na upra­va Glav­nog gra­da sko­ro da i ne po­sto­je.
– Uglav­nom Sport­ski objek­ti ga­zdu­ju sa dru­štve­nom in­fra­struk­tu­rom u ko­jem pred­nja­či SC Mo­ra­ča, iz­gra­đen od do­pri­no­sa gra­đa­na 1980. go­di­ne. Je­dan dio SC Mo­ra­ča je u funk­ci­ji, dok je dru­gi dio pot­pu­no uni­šten i ru­i­ni­ran. Po­seb­no tre­ba is­ta­ći spo­lja­šnje ba­ze­ne ko­ji su bi­li ura­đe­ni po svim stan­dar­di­ma, ka­ko otvo­re­ni, ta­ko i za­tvo­re­ni. Sko­ro je ne­vje­ro­vat­no da su ova­kvi objek­ti, ko­ji su od in­te­re­sa za sve gra­đa­ne Pod­go­ri­ce osta­vlje­ni da pro­pa­da­ju i da se pot­pu­no de­va­sti­ra­ju. Na dru­goj stra­ni, na uda­lje­no­sti od 20 do 30 me­ta­ra od po­sto­je­ćih za­pu­šte­nih ba­ze­na, iz­gra­đe­ni su no­vi otvo­re­nog ti­pa, u ko­je se po­no­vo iz sred­sta­va gra­đa­na ula­že da bi do­bi­li funk­ci­ju ba­ze­na za­tvo­re­nog ti­pa. Mo­ra­mo is­ta­ći i da su no­vi ba­ze­ni ura­đe­ni na ra­čun de­va­sta­ci­je jed­nog od ne­kad naj­ljep­ših par­ko­va u Pod­go­ri­ci, par­ka „Mo­ra­ča”, gdje je po­sje­čen ve­li­ki broj autoh­to­nog dr­ve­ća sta­rog pre­ko 100 go­di­na. Sve ovo je sa­mo do­da­tan do­kaz neo­d­go­vor­nog od­no­sa i ne­po­sto­ja­nja stra­te­škog pri­stu­pa DPS lo­kal­nih zva­nič­ni­ka Glav­nog gra­da kad su u pi­ta­nju rekreativne po­tre­be gra­đa­na – sma­tra Vo­ji­no­vić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"