Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-11-21 BIZNISMEN ZORAN MUGOŠA IZMIRIO DUG ZA POREZ PREMA OPŠTINI BUDVA Nijesam bio Svetov tjelohranitelj
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Zo­ran Mu­go­ša, biv­ši SAJ-ovac, pla­tio je dug za po­rez od 4.753 eura Op­šti­ni Bu­dva još pri­je dvi­je go­di­ne, ali blo­ka­da (te­ret) sa nje­go­ve imo­vi­ne u ka­ta­stru do da­nas ni­je uklo­nje­na.
Mu­go­ša je re­a­go­vao na ju­če­ra­šnji tekst ob­ja­vljen u „Da­nu“ pod na­slo­vom – „Blo­ki­ra­na imo­vi­na biv­šeg Sve­to­vog tje­lo­hra­ni­te­lja“. Tvr­di da ni­je bio tje­lo­hra­ni­telj Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, ko­ji je osu­đen kao šef or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe iz Bu­dve.
– U tek­stu je ne­tač­no na­ve­de­no da sam bio Ma­ro­vi­ćev tje­lo­hra­ni­telj, što je i ra­ni­je ne­tač­no pi­sa­no. Sa Ma­ro­vi­ćem sam u pri­ja­telj­skom od­no­su. Što se ti­če du­ga za po­rez, još pri­je dvi­je go­di­ne sam oba­vi­je­šten o te­re­tu na mo­joj imo­vi­ni i od­mah sam iz­mi­rio ta du­go­va­nja – ka­zao je Mu­go­ša.
Do­dao je da mu ni­je ja­sno ka­ko i da­lje po­sto­ji te­ret na imo­vi­ni.
– Da­nas sam uzeo do­ku­ment u Bu­dvi (do­sta­vljen „Da­nu“) ko­ji po­tvr­đu­je da ne­mam ni­ka­kva du­go­va­nja za po­rez. Još pri­je dvi­je go­di­ne tre­ba­lo je da se uklo­ni te­ret sa mo­je imo­vi­ne – re­kao je ju­če Mu­go­ša.
„Dan“ se u ju­če­ra­šnjem tek­stu po­zvao upra­vo na po­dat­ke elek­tron­skog ka­ta­stra – Upra­ve za ne­kret­ni­ne, ko­ji se go­to­vo sva­ko­dnev­no ažu­ri­ra i pred­sta­vlja elek­tron­sku re­pli­ku po­da­ta­ka ka­ta­star­skih pod­ruč­nih je­di­ni­ca. Mu­go­ša je po­ja­snio i da je on u ma­ju 2014. go­di­ne sa­slu­šan u svoj­stvu gra­đa­ni­na u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i ko­rup­ci­ju.
– Sa­slu­šan sam u svoj­stvu gra­đa­ni­na ve­za­no za pred­me­te oko ne­kih po­slo­va u Bu­dvi, ko­ji ni­je­su ima­li ni­ka­kve ve­ze sa mnom – is­ta­kao je Mu­go­ša.
Do­dao je i da je on ra­ni­je tu­žio Oli­ve­ru Ilin­čić, ne­ka­da­šnju sa­vjet­ni­cu u ka­bi­ne­tu Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, iz vre­me­na dok je bio pred­sjed­nik dr­žav­ne za­jed­ni­ce Sr­bi­je i Cr­ne Go­re. Mu­go­ša na­gla­ša­va da se ra­di o spo­ru pred Pri­vred­nim su­dom sa fir­mom „Gud lo­kejšn pro­per­tiz“, ko­ju je osno­va­la isto­i­me­na fir­ma sa Flo­ri­de, a sa ko­jom je bio su­vla­snik 53.261 kva­drat ze­mlje na lo­ka­li­te­tu Ve­lja Plo­ča, kod Bu­dve. Tu fir­mu upra­vo je za­stu­pa­la Oli­ve­ra Ilin­čić, za ko­jom je ra­ni­je ras­pi­sa­na na­ci­o­nal­na i me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca zbog uče­šća u bu­dvan­skim afe­ra­ma.
Vl.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"