Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo KOMISIJA ZA RASPODJELU SREDSTAVA OD IGARA NA SREĆU NIJE POMOGLA KOLAŠINSKU NVO Za razotkrivanje zločina ni centa
Dan - novi portal
Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu di­je­la sred­sta­va od iga­ra na sre­ću Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja u ovo­go­di­šnjoj ras­po­dje­li ni­je iz­dvo­ji­la ni cent za pro­jek­te NVO Dru­štvo za is­tra­ži­va­nje zlo­či­na nad gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re iz Ko­la­ši­na. Oni su tra­ži­li no­vac ka­ko bi ob­ja­vi­li pu­bli­ka­ci­je „Žr­tve ra­ta u sre­zu bje­lo­polj­skom 1941–1945. go­di­ne“, „Žr­tve ra­ta u sre­zu ko­la­šin­skom 1941–1945. go­di­ne“ i „Zlo­či­ni ko­mu­ni­sta u Cr­noj Go­ri i Her­ce­go­vi­ni 1941–1942. go­di­ne“.
Do­sa­da­šnje ak­tiv­no­sti na tim pro­jek­ti­ma oba­vlja­li su čla­no­vi NVO o svom tro­šku i na svo­jim kuć­nim ra­ču­na­ri­ma. Po­ten­ci­jal­ni do­na­to­ri, kao ni Vla­da Cr­ne Go­re sa svo­jim mi­ni­star­stvi­ma, ni­je­su pre­po­zna­li ak­tiv­no­sti ove NVO u smi­slu pru­ža­nja fi­nan­sij­ske po­mo­ći, a ni dru­ge po­mo­ći za njen rad.
– Mi­ni­star prav­de u od­go­vo­ru na naš pod­ne­sak pre­po­ru­čio je ovoj NVO da se za fi­nan­si­ra­nje ak­tiv­no­sti obra­ti Ko­mi­si­ji za ras­po­dje­lu sred­sta­va od iga­ra na sre­ću. Uko­li­ko Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu pri­ho­da od iga­ra na sre­ću ne pre­po­zna na­še pro­jek­te kao po­dob­ne za fi­nan­si­ra­nje, ova NVO na­sta­vi­će da funk­ci­o­ni­še, isti­na te­že i uz od­ri­ca­nje nje­nih ak­ti­vi­sta. Jed­no­ga da­na pre­pi­ska ove NVO bi­će sa­bra­na i pu­bli­ko­va­na u for­mi knji­ge. Ona će osta­ti kao svje­dok vre­me­na za bu­du­će ge­ne­ra­ci­je. U sva­kom slu­ča­ju, ona će od­sli­ka­va­ti od­nos po­to­ma­ka pre­ma pre­ci­ma, jer te­ško da u Cr­noj Go­ri da­nas po­sto­ji i je­dan gra­đa­nin u či­joj ši­roj fa­mi­li­ji ni­je bi­lo žr­ta­va ra­ta – ka­zao je Mi­loš K. Vo­ji­no­vić, pred­sje­dnik Dru­štva za is­tra­ži­va­nje zlo­či­na nad gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re iz Ko­la­ši­na.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Ko­mi­si­ja i re­so­r­no mi­ni­star­stvo ne­do­dje­lji­va­njem sred­sta­va za ak­tiv­no­sti ove NVO na­sta­vlja­ju bri­gu o men­tal­nom zdra­vlju gra­đa­na Cr­ne Go­re ka­ko bi oni što ka­sni­je sa­zna­li isti­nu o stvar­noj pri­ro­di Dru­gog svjet­skog ra­ta na pro­sto­ru Cr­ne Go­re i Ju­go­sla­vi­je i zlo­či­ni­ma po­či­nje­nim od za­ra­će­nih stra­na.
– Na osno­vu do sa­da pri­ku­plje­nih po­da­ta­ka, jed­no je sa­svim iz­vje­sno: u Cr­noj Go­ri je od stra­ne ko­mu­ni­sta i nji­ho­ve voj­ske – par­ti­za­na to­kom ra­ta ubi­je­no vi­še gra­đa­na ne­go sku­pa od stra­ne Ita­li­ja­na, Nje­ma­ca i čet­ni­ka! Jed­ne, či­je su ru­ke ogre­zle u mo­ru kr­vi, sla­ve kao he­ro­je i po nji­ma na­zi­va­ju uli­ce, tr­go­ve, usta­no­ve... Dru­gi kao „iz­daj­ni­ci” ne­ma­ju pra­vo na ime i grob – is­ta­kao je Vo­ji­no­vić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"