Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo UMHCG I SAVEZ SLIJEPIH OPTUŽUJU ZZZ ZA DISKRIMINACIJU Konkurs miriše na korupciju
Dan - novi portal
Udru­že­nje mla­dih sa hen­di­ke­pom i Sa­vez sli­je­pih osu­di­li su na­ja­vu Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje (ZZZ) da po­no­vlje­ni jav­ni po­ziv za pro­jek­te za za­po­šlja­va­nje oso­ba sa in­va­li­di­te­tom usmje­ri na sje­ver­ne op­šti­ne, upo­zo­ra­va­ju­ći da je to na­ja­va mo­gu­će ko­rup­ci­je. Na­i­me, ZZZ je do­nio od­lu­ku da od tri mi­li­o­na eura, ko­li­ko je bi­lo na ras­po­la­ga­nju za grant še­me, ras­po­di­je­li iz­nos od 2.085.622 eura, a da za pre­o­sta­li iz­nos od 914.317 eura, u naj­kra­ćem ro­ku, ras­pi­še po­no­vlje­ni jav­ni po­ziv.
– Me­đu­tim, ne­pri­hva­tlji­vo je i kraj­nje neo­zbilj­no na­ja­vi­ti da će „u skla­du sa vla­di­nom stra­te­gi­jom re­gi­o­nal­nog raz­vo­ja, no­vi po­ziv bi­ti usmje­ren ko­ri­sni­ci­ma iz op­šti­na sa sje­ve­ra Cr­ne Go­re, s ak­cen­tom na ospo­so­blja­va­nje i za­po­šlja­va­nje OSI”. Da li ovaj ak­ce­nat na za­po­šlja­va­nje OSI tre­ba da bu­de raz­log za sum­nju, ne­go­do­va­nje i kri­ti­ku ili da de­man­tu­je na­šu za­bri­nu­tost da se ra­di is­klju­či­vo o po­li­ti­ci ru­ko­vod­stva Za­vo­da da se, mo­žda, na­dok­na­de gu­bi­ci ko­je su pre­tr­pje­li gra­đa­ni/ke sje­ve­ra zbog pret­hod­nih od­lu­ka i po­li­ti­ka Vla­de de­fi­ni­sa­nih stra­te­gi­jom fi­skal­ne kon­so­li­da­ci­je, uki­da­njem na­kna­da za maj­ke i broj­nih dru­gih – ka­že se u za­jed­nič­kom sa­op­šte­nju UMHCG i SSCG.
Oni is­ti­ču da je ap­so­lut­no ne­pri­hva­tlji­vo da se u jav­nom po­zi­vu ko­ji mo­ra bi­ti jed­na­ko otvo­ren svi­ma, bez lič­nih i po­li­tič­kih afi­ni­te­ta, na­ja­vlju­je gdje i ko­me će sred­stva bi­ti usmje­re­na.
– Da li ovo zna­či da po­slo­dav­ci či­je je sje­di­šte ili fo­kus dje­lo­va­nja u cen­tral­noj i ju­žnoj re­gi­ji ne tre­ba da apli­ci­ra­ju za sred­stva jer će sa­mo iz­gu­bi­ti dra­go­cje­no vri­je­me, i po­tro­ši­ti re­sur­se, da bi im ZZZ od­go­vo­rio da im pro­je­kat ni­je re­le­van­tan ili da je do­ku­men­ta­ci­ja ne­pot­pu­na – na­vod se u sa­op­šte­nju.
Pod­sje­ća­ju da je i Evrop­ska ko­mi­si­ja u naj­no­vi­jem iz­vje­šta­ju na­ve­la da je rad na iz­mje­na­ma Za­ko­na o pro­fe­si­o­nal­noj re­ha­bi­li­ta­ci­ji od­lo­žen, a usva­ja­nje ko­je je pret­hod­no bi­lo pred­vi­đe­no za 2016, sa­da se pred­vi­đa za 2018.
– Pi­ta­nje Fon­da za pro­fe­si­o­nal­nu re­ha­bi­li­ta­ci­ju i od­go­va­ra­ju­ćeg tro­še­nja sred­sta­va tre­ba raz­mo­tri­ti u sa­rad­nji s re­le­vant­nim za­in­te­re­so­va­nim stra­na­ma. Upr­kos to­me, Vla­da na­sta­vlja trend ne­na­mjen­skog tro­še­nja sred­sta­va, pa je ta­ko u pe­ri­o­du od 2009. do kra­ja 2016. ne­na­mjen­ski utro­ši­la 45.230.813 – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"