Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-04-08 PREMIJERNO IZVEDEN FILMA GORANA ŠĆEKIĆA „NEPRIMIJEĆEN“
San jednog romskog dječaka
Dan - novi portal
Po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja Me­đu­na­rod­nog da­na Ro­ma, ju­če je Op­šti­na Be­ra­ne u sa­li Cen­tra za kul­tu­ru or­ga­ni­zo­va­la sve­ča­nost na ko­joj je pre­mi­jer­no pri­ka­zan krat­ko­me­tra­žni igra­ni film po­zna­tog ka­ri­ka­tu­ri­ste Go­ra­na Šće­ki­ća ,,Ne­pri­mi­je­ćen”. Šće­kić je na­gla­sio da je pu­bli­ci po­nu­dio emo­tiv­nu pri­ču rom­skog dje­ča­ka Ri­zva­na, ko­ji ma­šta da le­ti po­ku­ša­va­ju­ći to da ura­di kri­li­ma na­pra­vlje­nim od naj­lo­na.
– U ne­ko­li­ko na­vra­ta sam sni­mao rom­ska na­se­lja iz va­zdu­ha i du­go se dru­žio sa rom­skom dje­com. Ta­da sam se osje­ćao div­no. Če­sto sam na Dan Ro­ma gle­dao do­ku­men­tar­ne fil­mo­ve o nji­ma, ra­đe­ne na ovim pro­sto­ri­ma, ali nijesam bio za­do­vo­ljan onim što sam vi­dio. Ta­da sam od­lu­čio da na­pra­vim igra­ni film „Ne­pri­mi­je­ćen” ko­ji će po­ka­za­ti nji­ho­ve emo­ci­je – na­gla­sio je Šće­kić, do­da­ju­ći ka­ko se iskre­no na­da da će film do­dat­no mo­ti­vi­sa­ti lju­de da vi­še pa­žnje po­sve­te že­lja­ma, za­htje­vi­ma i ži­vot­nim pro­ble­mi­ma rom­ske dje­ce.
Ju­nak Šće­ki­će­vog fil­ma je dva­na­e­sto­go­di­šnji dje­čak Ri­zvan Kru­e­zi­ju ko­ji je ro­đen u Be­ra­na­ma, kao i če­tvo­ro nje­go­vih bra­će i se­sta­ra. Pri­pa­da rom­skoj po­ro­di­ci ko­ja je 1999. go­di­ne bje­že­ći sa ra­tom za­hva­će­nog Ko­so­va uto­či­šte pro­na­šla u Be­ra­na­ma. On da­nas ži­vi u na­se­lju Ri­ver­sajd i po­ha­đa na­sta­vu u Osnov­noj ško­li „Ra­do­mir Mi­tro­vić”.
To­kom sve­ča­no­sti na­gla­še­no je da je Op­šti­na Be­ra­ne iz­dvo­ji­la sred­stva za sni­ma­nje Šće­ki­će­vog ostva­re­nja.
– Op­šti­na Be­ra­ne fi­nan­si­ra­la je sni­ma­nje fil­ma „Ne­pri­mi­je­ćen”, ko­ji na emo­ti­van na­čin pri­ka­zu­je sud­bi­nu jed­nog rom­skog dje­ča­ka. Ura­di­li smo to u ci­lju skre­ta­nja pa­žnje jav­no­sti na pra­va ove naj­u­gro­že­ni­je ma­njin­ske na­ci­o­nal­ne za­jed­ni­ce u Cr­noj Go­ri – na­gla­sio je u ime Op­šti­ne Be­ra­ne se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za op­štu upra­vu i dru­štve­ne dje­lat­no­sti Mla­den Sti­jo­vić.
U ime Mi­ni­star­stva za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va go­vo­ri­la je Mi­re­la Ram­či­lo­vić uvje­ra­va­ju­ći da je Vla­da Cr­ne Go­re po­sled­njih go­di­na do­ni­je­la niz va­žnih do­ku­me­na­ta ko­ji su bit­no uti­ca­li da se po­pra­vi po­lo­žaj Ro­ma i iz­vr­ši nji­ho­va br­ža in­te­gra­ci­ja u sa­vre­me­ne dru­štve­ne to­ko­ve. Pri­god­nim ri­je­či­ma obra­tio se i pred­sjed­nik Na­ci­o­nal­nog vi­je­ća Ro­ma i Egip­ća­na u Cr­noj Go­ri Ah­met Ga­ši, re­kav­ši da od sr­ca že­li slo­bo­du i ista pra­va za sve lju­de svi­je­ta.
D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"