Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-03-29 SAŠA MIJOVIĆ IZ NVO „4 LIFE“ PISAO LJILJANI KLIKOVAC ZBOG PREBIJANJA BRASLAVA BOROZANA Tužilac prekršio zakon
Dan - novi portal
Iz­vr­šni di­rek­tor ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je (NVO) „4 li­fe“ Sa­ša Mi­jo­vić po­zvao je ru­ko­vo­di­o­ca Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci Lji­lja­nu Kli­ko­vac da ur­gi­ra na po­što­va­nje za­kon­skih ro­ko­va za po­stu­pa­nje po kri­vič­noj pri­ja­vi Bra­sla­va Bo­ro­za­na zbog pre­bi­ja­nja u pod­go­rič­koj „be­to­njer­ci“. Mi­jo­vić je uka­zao da je rok za od­lu­či­va­nje po ovoj kri­vič­noj pri­ja­vi is­te­kao 12. de­cem­bra 2015. go­di­ne, a da to do da­nas ni­je uči­nje­no.
Bo­ro­zan je us­tvr­dio da je po­čet­kom ok­to­bra 2015. go­di­ne bru­tal­no is­pre­bi­jan u pod­go­rič­kom Cen­tru bez­bjed­no­sti, te da je uhap­šen bez obra­zlo­že­nja.
U pi­smu ko­je je Mi­jo­vić upu­tio Lji­lja­ni Kli­ko­vac uka­zu­je se da ni na­kon vi­še od pet mje­se­ci od pod­no­še­nja kri­vič­ne pri­ja­ve od stra­ne Bra­sla­va Bo­ro­za­na pro­tiv po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, zbog bru­tal­nog pre­bi­ja­nja u pro­sto­ri­ja­ma CB Pod­go­ri­ca od stra­ne pri­pad­ni­ka po­li­ci­je, nad­le­žni tu­ži­lac još uvi­jek ni­je od­lu­čio po njoj.
– Po­stu­pa­ju­ći tu­ži­lac je su­prot­no čla­nu 256a stav 3 Za­ko­ni­ka o kri­vič­nom po­stup­ku pre­ko­ra­čio za­kon­ski rok za od­lu­či­va­nje po kri­vič­noj pri­ja­vi ko­ji iz­no­si mje­sec da­na za kri­vič­no dje­lo zlo­sta­vlja­nje iz čl. 166a st. 2 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re. Rok za od­lu­či­va­nje po kri­vič­noj pri­ja­vi je is­te­kao još 12. no­vem­bra 2015, a mo­gao se pro­du­ži­ti za još mje­sec sa­mo po od­lu­ci ru­ko­vo­di­o­ca tu­ži­la­štva to jest naj­ka­sni­je do 12. de­cem­bra 2015. go­di­ne. Po kri­vič­noj pri­ja­vi ni do da­nas ni­je od­lu­če­no – uka­zao je on.
Mi­jo­vić je upo­zo­rio na ne­a­žur­nost u ra­du u po­stu­pa­nju nad­le­žnog tu­ži­o­ca, bu­du­ći da je, ka­ko je re­kao, u kri­vič­nom pred­me­tu u ve­zi sa istim do­ga­đa­jem, vr­lo ažur­no po­stu­pao po kri­vič­noj pri­ja­vi pod­ni­je­toj od stra­ne slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je pro­tiv Bra­sla­va Bo­ro­za­na.
– Isti tu­ži­lac je za sa­mo 20 da­na od­lu­čio po kri­vič­noj pri­ja­vi i 30. ok­to­bra 2015. go­di­ne pod­nio op­tu­žni pred­log pro­tiv Bra­sla­va Bo­ro­za­na zbog na­pa­da na slu­žbe­no li­ce iz čl. 376 stav 3 KZ. Su­đe­nje u ovom pred­me­tu je to­ku – na­veo je on.
Mi­jo­vić je ur­gi­rao na po­što­va­nje za­kon­skih ro­ko­va u po­stu­pa­nju dr­žav­nog tu­ži­o­ca u ovom pred­me­tu, zah­ti­je­va­ju­ći da se nad­le­žni tu­ži­lac hit­no od­lu­či po kri­vič­noj pri­ja­vi pod­ne­se­noj pri­je vi­še od pet mje­se­ci.
– Na kra­ju pod­sje­ćam da je, kao što već zna­te, u slu­ča­ju Bra­sla­va Bo­ro­za­na, Sa­vjet za gra­đan­sku kon­tro­lu ra­da po­li­ci­je u za­ključ­ci­ma sa sjed­ni­ce odr­ža­ne 28. de­cem­bra 2015. go­di­ne oci­je­nio da pri­mje­na po­li­cij­skih ovla­šće­nja od stra­ne slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je – M.D., D.F., M.B., V.V., Ž.M., V.Đ. i D.R. ni­je bi­la ade­kvat­na, pri­mje­re­na i efi­ka­sna, od­no­sno, da je bi­la pre­ko­mjer­na. Ta­ko­đe, u iz­vje­šta­ju od 4. fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne, vje­štak sud­sko-me­di­cin­ske stru­ke je utvr­dio da su u pred­met­nom do­ga­đa­ju Bra­sla­vu Bo­ro­za­nu po­vre­de na­sta­le usled tu­pi­ne me­ha­nič­ke si­le, jed­no­krat­nog di­rekt­nog dej­stva ak­tiv­no za­mah­nu­tog me­ha­nič­kog oru­đa, udar­ca, mo­gu­će ko­lje­nom, pe­sni­com i ti­pič­no du­gu­lja­sto ob­li­ča­stim pred­me­tom (pen­dre­kom) – uka­zao je Mi­jo­vić.
Iz Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva ju­če ni­je­su od­go­va­ra­li na na­ša pi­ta­nja u ve­zi ovog pred­me­ta.
A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"