Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Za Je­li­će 5.000
Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja iz­dvo­ji­lo je nov­ča­nu po­moć od 5.000 eura za rje­ša­va­nje stam­be­nog pi­ta­nja po­ro­di­ce Je­lić iz Bi­je­log Po­lja, ko­ja je pu­tem me­di­ja tra­ži­la po­moć.
– Če­tvo­ro­čla­noj po­ro­di­ci Ra­do­ma­na Je­li­ća je 27. mar­ta 2016. go­di­ne u pot­pu­no­sti iz­go­re­la ku­ća sa svim stva­ri­ma i po­kuć­stvom. Po­ro­di­ca se na­la­zi u te­škoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji, ne­ma­ju ni­ka­kvih pri­ma­nja, a tre­nut­no bo­ra­ve u objek­tu po­vr­ši­ne 15 me­ta­ra kva­drat­nih ko­ji se na­la­zi u bli­zi­ni ku­će – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Una­pri­je­di­ti obra­zo­va­nje
U Cr­noj Go­ri tre­ba na­sta­vi­ti sa pri­mje­nom mje­ra afir­ma­tiv­nih ak­ci­ja ra­di omo­gu­ća­va­nja ve­ćeg i kva­li­tet­ni­jeg pri­stu­pa­nja Ro­ma, Egip­ća­na i Aška­li­ja vi­so­kom obra­zo­va­nju, oci­je­ni­la je pro­jekt me­na­džer­ka Cen­tra za de­mo­kra­ti­ju i ljud­ska pra­va (CE­DEM) Ma­ri­ja Vuk­sa­no­vić. Ona je to ka­za­la na pred­sta­vlja­nju pro­jek­ta „Obra­zo­va­njem do so­ci­jal­ne in­klu­zi­je”, či­ji je je­dan od ci­lje­va una­pre­đe­nje so­ci­jal­ne in­klu­zi­je u obra­zo­va­nju, po­bolj­ša­njem in­sti­tu­ci­jal­nog re­a­go­va­nja i pru­ža­njem uslu­ga Ro­mi­ma, Aška­li­ja­ma i Egip­ća­ni­ma (RAE). Vuk­sa­no­vić je ka­za­la da će pro­je­kat bi­ti re­a­li­zo­van do 15. ju­na na­red­ne go­di­ne u Pod­go­ri­ci, Be­ra­na­ma, Bi­je­lom Po­lju, Ro­ža­ja­ma i Ul­ci­nju i u ko­sov­skim op­šti­na­ma Peć, Is­tok i Đa­ko­vi­ća.M.S.

Ne dječ­jim bra­ko­vi­ma
U okvi­ru ja­ča­nja svi­je­sti mla­de po­pu­la­ci­je u ve­zi sa pro­ble­mom pri­sil­nih bra­ko­va kod Ro­ma i Egip­ća­na, Mi­ni­star­stvo za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va or­ga­ni­zo­va­će da­nas jav­ni čas u OŠ „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin”.
– U pro­ce­su evrop­skih in­te­gra­ci­ja Cr­ne Go­re po­bolj­ša­nje po­lo­ža­ja pri­pad­ni­ka mar­gi­na­li­zo­va­nih gru­pa je vi­so­ko na agen­di vla­di­ne po­li­ti­ke. Kroz mul­ti­di­sci­pli­nar­ni pri­stup ovom ob­la­šću se ba­vi vi­še re­le­vant­nih in­sti­tu­ci­ja u ci­lju una­pre­đe­nja po­lo­ža­ja u ko­jem se na­la­ze, te nji­ho­ve pu­ne in­klu­zi­je – ka­žu u mi­ni­star­stvu.M.S.

Obu­ka za 80 slu­žbe­ni­ka
Pred­stav­ni­ci Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je odr­ža­li u Ko­to­ru i Her­ceg No­vom obu­ke na ko­ji­ma su pre­zen­to­va­li nad­le­žno­sti ovog or­ga­na, kao i oba­ve­ze or­ga­na vla­sti u spro­vo­đe­nju an­ti­ko­rup­cij­skih za­ko­na. Obu­ka­ma je pri­su­stvo­va­lo oko 80 pred­stav­ni­ka lo­kal­nih upra­va, lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va, jav­nih pred­u­ze­ća i jav­nih usta­no­va sa te­ri­to­ri­je tih op­šti­na.
Me­đu uče­sni­ci­ma obu­ke u Her­ceg No­vom bi­la je i pred­sjed­ni­ca te op­šti­ne Na­ta­ša Aći­mo­vić, kao i se­kre­ta­ri se­kre­ta­ri­ja­ta, od­bor­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta i di­rek­to­ri jav­nih pred­u­ze­ća.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"