Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-04-07 VOJNI ANALITIČAR VLADO AZINOVIĆ UPOZORIO I BiH na meti terorista
Dan - novi portal
KO­NjIC - Ni­je is­klju­če­na mo­guć­nost da se u BiH do­go­di te­ro­ri­stič­ki na­pad raz­mje­ra na­pa­da iz Bri­se­la ili Pa­ri­za, oci­je­nio je je­dan od vo­de­ćih struč­nja­ka u obla­sti bor­be pro­tiv te­ro­ri­zma na pod­ruč­ju Bal­ka­na Vla­do Azi­no­vić do­da­ju­ći da se bez­bje­d­no­sne slu­žbe BiH upr­kos frag­men­ta­ci­ji uspje­šno bo­re i pred­sta­vlja­ju kom­pe­tent­nog part­ne­ra slič­nim slu­žba­ma u svi­je­tu u spre­ča­va­nju ovih bez­bjed­no­snih iza­zo­va.
„Bi­lo bi ja­ko neo­d­go­vor­no da se po­na­ša­mo kao da se to ov­dje ne mo­že do­go­di­ti. Po­treb­na je jed­na do­za opre­za ka­da je u pi­ta­nju po­na­ša­nje agen­ci­ja, ali i nas gra­đa­na pre­ma to­me. Ona na­rav­no po­sto­ji i mi­slim da agen­ci­je ko­je se bri­nu o ova­kvim si­gur­no­snim iza­zo­vi­ma to ra­de na vr­lo kom­pe­ten­tan i od­go­vo­ran na­čin. S dru­ge stra­ne ne tre­ba iza­zi­va­ti pa­ni­ku ni­ti strah”, re­kao je Azi­no­vić na kon­fe­ren­ci­ji ko­ju je u Ko­nji­cu or­ga­ni­zo­va­la mi­si­ja OEBS-a u BiH, upi­tan o mo­guć­no­sti iz­vo­đe­nja ve­li­kih te­ro­ri­stič­kih na­pa­da u BiH.
Pri to­me je po­ja­snio da i pu­no or­ga­ni­zo­va­ni­je dr­ža­ve ni­su u sta­nju su­prot­sta­vi­ti no­vim bez­bjed­no­snim is­ku­še­nji­ma bu­du­ći da su po­či­ni­o­ci te­ro­ri­stič­kih dje­la oso­be ko­je ni­ka­da ni­su bi­le za­bi­lje­že­ne u po­li­cij­skim do­sje­i­ma.
„To na­rav­no ni­je slu­čaj sa­mo u BiH. To je fe­no­men s ko­jim se bo­re i ne uspi­je­va­ju iza­ći na kraj čak ni­ti pu­no kom­pe­tent­ni­je, bo­lje opre­mlje­ne, ustro­je­ni­je i hi­je­rar­hij­ski bo­lje po­sta­vlje­ne dr­ža­ve. To po­sta­je glo­bal­ni fe­no­men”, oci­je­nio je Azi­no­vić.
Pro­fe­sor s Vi­so­ke ško­le CEPS-a i do­ne­dav­ni po­moć­nik mi­ni­stra bez­bjed­no­sti za­du­žen za te­ro­ri­zam Vje­ko­slav Vu­ko­vić upo­zo­rio je ka­ko ve­li­ki bez­bjed­no­sni pro­blem pred­sta­vlja­ju bor­ci po­vrat­ni­ci s ra­ti­šta, po­seb­no iz Si­ri­je i Ira­ka či­je je ka­žnja­va­nje tek s jed­nom go­di­nom za­tvo­ra oci­je­nio lo­šom po­ru­kom u bor­bi pro­tiv te­ro­ri­zma.
U vi­še slu­ča­je­va Tu­ži­la­štvo BiH sklo­pi­lo je spo­ra­zu­me da se rat­ni­ci­ma, po­vrat­ni­ci­ma iz Si­ri­je i Ira­ka, iz­rek­ne ka­zna za­tvo­ra od jed­ne go­di­ne za­tvo­ra. Vu­ko­vić je is­ta­kao ka­ko je BiH pr­va do­ni­je­la iz­mje­ne kri­vič­nog za­ko­na o slu­že­nju u pa­ra­voj­nim for­ma­ci­ja­ma.
Te­o­log Mu­ha­med Ju­sić is­ta­kao je da BiH pre­ma te­o­ret­skom od­re­đe­nju eks­tre­mi­sta ni­je u pr­voj gru­pi ze­ma­lja za iz­vo­đe­nje te­ro­ri­stič­kih na­pa­da is­ti­ču­ći da je po­god­na za re­gru­to­va­nje sled­be­ni­ka. Šef mi­si­je OEBS-a u BiH Džo­na­tan Mur oci­je­nio je iz­nim­no va­žnom ulo­gu me­di­ja po­seb­no sto­ga jer su i sa­mi me­di­ji bi­li žr­tva­ma te­ro­ri­stič­kih na­pa­da. Na­veo je da je iz­nim­no va­žno da me­di­ji pra­vil­no pre­zen­tu­ju opa­sno­sti od te­ro­ri­zma, ali i iz­bje­ga­va­ju sen­za­ci­o­na­li­zam. „Va­žno je da no­vi­na­ri shva­te ka­kav uti­caj i ka­kvu od­go­vor­nost ima­ju u ovom kon­tek­stu. Mo­ra­ju ura­di­ti sve ka­ko bi sma­nji­li do­pri­nos te­ro­ri­stič­koj pro­pa­gan­di ta­ko što će sma­nji­ti broj sen­za­ci­o­na­li­stič­kih in­for­ma­ci­ja”, po­ja­snio je Mur.
(in­dex.hr)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"