Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-04-08 ZBOG SARADNJE SA DANCIMA U FILMU O ZLOČINU U DVORU NA UNI Otkaz za novinara HRT-a
Dan - novi portal
ZA­GREB - No­vi­na­ru HRT-a Sa­ši Ko­sa­no­vi­ću, ko­ji je po­ma­gao dan­skoj eki­pi u sni­ma­nju do­ku­men­tar­nog fil­ma „Pet­na­est mi­nu­ta – Ma­sa­kr u Dvo­ru” pri­je­ti ot­kaz kao epi­log me­dij­ske haj­ke ko­ju je iza­zva­lo pi­smo no­vi­na­ra i ured­ni­ka HRT-a Dra­že­na Ma­ji­ća, sa­zna­je hr­vat­ski por­tal „Lu­pi­ga”.
Ko­sa­no­vi­ća je ru­ko­vod­stvo HRT-a po­zva­lo da se iz­ja­sni o od­lu­ci van­red­nog ot­ka­za „sop­stve­nom kri­vi­com” ko­ja je utvr­đe­na u for­mal­nom pro­pu­stu ne­do­stat­ka slu­žbe­nog i pot­pi­sa­nog odo­bre­nja HRT-a da uče­stvu­je u pro­jek­ti­ma iz­van ma­tič­ne ku­će.
Ko­sa­no­vić se po tom pi­ta­nju već iz­ja­snio, pa je po­zna­to da mu je ovaj po­sao po­nu­dio nje­gov ta­da­šnji nad­re­đe­ni, sa­da već biv­ši ured­nik do­ku­men­tar­nog pro­gra­ma HRT-a Ro­bert Zu­ber.
On, me­đu­tim, ni­je za Lu­pi­gu že­lio da go­vo­ri o mo­gu­ćem ot­ka­zu sve dok je po­stu­pak u to­ku.
Pro­go­vo­rio je, me­đu­tim, Eugen Ja­kov­čić iz „Do­ku­men­te” pi­ta­njem ko­li­ko je van­red­ni ot­kaz pri­klad­na ka­zna za for­mal­ni pro­pust zbog ko­jeg HRT pro­zi­va Ko­sa­no­vi­ća.
Ka­kvu po­ru­ku jav­ni me­dij­ski ser­vis ša­lje van­red­nim ot­ka­zom jed­nom od svo­jih vi­đe­ni­jih re­por­te­ra, ko­ji je mo­gu­će pro­tu­ma­či­ti sa­mo kao pri­ti­sak na sve one što ne di­je­le ide­o­lo­gi­ju no­vo­i­me­no­va­nog ru­ko­vod­stva ku­će, ja­sno je sva­kom za­po­sle­nom u HRT-u.
Pre­ma ri­je­či­ma Ja­kov­či­ća, me­đu no­vi­na­ri­ma HTV vla­da strah od mo­gu­ćih no­vih ot­ka­za i ne­zdra­va at­mos­fe­ra u ko­joj je ne­mo­gu­će oba­vlja­ti bi­lo ka­kav kva­li­te­tan po­sao u in­te­re­su jav­no­sti ko­ja i fi­nan­si­ra HRT.
Ka­ko Lu­pi­ga sa­zna­je od pred­sjed­ni­ka Hr­vat­skog no­vi­nar­skog dru­štva Sa­še Le­ko­vi­ća, HND je upo­znat sa slu­ča­jem, ali u in­te­re­su sa­mog Ko­sa­no­vi­ća, ko­ji za sa­da ne že­li jav­no da go­vo­ri, ni HND se ne­će ogla­ša­va­ti pri­je ne­go što do­bi­je zva­nič­ne in­for­ma­ci­je.
Slu­žbe­no, ni HRT ne že­li ni­šta da ko­men­ta­ri­še. Na pitanje o ot­ka­zu Ko­sa­no­vi­ću, ko­ji je go­to­vo cio svoj rad­ni vi­jek pro­veo na Pri­sa­vlju, iz slu­žbe HRT-a za od­no­se s jav­no­šću krat­ko su od­go­vo­ri­li:
„Za­hva­lju­je­mo na Va­še­mu upi­tu i za­ni­ma­nju za Hr­vat­sku ra­dio-te­le­vi­zi­ju. Ni­smo u mo­guć­no­sti da ko­men­ta­ri­še­mo rad­no­prav­na pi­ta­nja po­ve­za­na s nje­nim rad­ni­ci­ma”.(RTS)


Film o zlo­či­nu bez ka­zne

Film se ba­vi in­tim­nim pre­i­spi­ti­va­njem za­po­vjed­ni­ka dan­skog ba­ta­ljo­na UN Ja­na Ve­len­dor­fa ko­ji se vra­ća na po­pri­šte zlo­či­na po­či­nje­nog u ope­ra­ci­ji „Olu­ja” i raz­go­va­ra sa svim ak­te­ri­ma.
On tra­ži od­go­vo­re na pi­ta­nja ko­ja ga mu­če, ko­ja mu­če i dan­sku jav­nost i ko­ja že­li da zna zbog če­ga nji­ho­vi voj­ni­ci ni­su bra­ni­li ži­vo­te ci­vi­la i pu­ca­li na na­pa­da­če.
De­vet ci­vi­la – ne­moć­na li­ca i psi­hi­ja­trij­ski bo­le­sni­ci, od ko­jih je osam bi­lo srp­ske, a jed­na žr­tva hr­vat­ske na­ci­o­nal­no­sti – hlad­no­krv­no je po­bi­je­no 8. av­gu­sta 1995. go­di­ne u zgra­di osnov­ne ško­le u Dvo­ru na Uni, dok je njih tro­je od­ve­de­no u ne­po­zna­tom prav­cu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"