Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-04-07 NJEMAČKI „ŠPIGL” TVRDI DA JE NOVO UTOČIŠTE ZA RADIKALNI ISLAMIZAM U BIH Regrutovanje džihadista u „šerijatskim selima”
Dan - novi portal
BER­LIN - Ra­di­kal­ni isla­mi­sti su pro­na­šli no­vo uto­či­šte u BiH. Oni re­gru­tu­ju bor­ce, pro­mo­vi­šu dži­had i pro­po­vi­je­da­ju fun­da­men­tal­no tu­ma­če­nje isla­ma, pi­še nje­mač­ki „Špigl”.
No­vi­na­ri „Špi­gla” pri­ču po­či­nju u mje­stu Do­nja Slap­ni­ca, kod Ve­li­ke Kla­du­še, gdje je ro­đen Ibro Ću­fu­ro­vić (21) ko­ji je na­pu­stio BiH i pri­dru­žio se Islam­skoj dr­ža­vi. Ka­ko pre­no­si Kliks, iza Ibre je osta­la sa­mo jed­na fo­to­gra­fi­ja iz dje­tinj­stva ko­ju sa sa so­bom, na svom mo­bil­nom te­le­fo­nu, no­si nje­gov otac Še­fik.
Pri­je ne­go što je na­pu­stio BiH da bi se 2014. go­di­ne pri­dru­žio te­ro­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji, Ibro je, pi­še „Špigl”, po­ci­je­pao sve svo­je fo­to­gra­fi­je jer nje­go­va in­ter­pre­ta­ci­ja vje­re pod­ra­zu­mi­je­va da je za­bra­nje­no gle­da­nje sli­ka.
Ibro je me­đu 200 do 300 oso­ba ko­je su na­pu­sti­le BiH, da bi se pri­dru­ži­le dži­ha­di­sti­ma na ra­ti­šti­ma u Si­ri­ji ili Ira­ku. Je­dan je od naj­tra­že­ni­jih te­ro­ri­sta na svi­je­tu. Me­đu nji­ma su i Baj­ro Ika­no­vić, ko­ji je već go­di­na ko­man­dant naj­ve­ćeg tre­ning kam­pa u sje­ver­noj Si­ri­ji i Nu­sret Ima­mo­vić, vo­de­ći član Fron­ta Nu­sra u Si­ri­ji, gru­pe po­ve­za­ne s Al Ka­i­dom. BiH se, ka­že ame­rič­ki eks­pert za Bal­kan i biv­ši rad­nik NSA Džon Šin­dler, sma­tra bez­bjed­nom ku­ćom „za ra­di­ka­le”, a sa­da je, ka­ko na­vo­di, sje­di­šte „sta­bil­ne te­ro­ri­stič­ke in­fra­struk­tu­re”.
Špigl na­vo­di i da je pre­ma re­zul­ta­ti­ma is­tra­ge Mi­ni­star­stva bez­bjed­no­sti BiH, mu­ni­ci­ja ko­ja se ko­ri­sti­la u na­pa­du na pa­ri­ski ma­ga­zin „Šar­li Eb­do” u ja­nu­a­ru pro­šle go­di­ne bi­la iz BiH. Ta­ko­đe, do­da­ju, ne­ka vr­sta oruž­ja ko­ja se ko­ri­sti­la u na­pa­du Islam­ske dr­ža­ve na Pa­riz, 13. no­vem­bra, bi­la je pro­iz­ve­de­na u biv­šoj Ju­go­sla­vi­ji. Oko 30 dr­ža­vlja­na BiH po­gi­nu­lo je na ra­ti­šti­ma na Bli­skom is­to­ku, a 50 ih se vra­ti­lo ku­ći, pi­še nje­mač­ki list.(KLIKS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"