Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-04-08 RASPUŠTENO SOBRANJE Opozicija neće na izbore
Dan - novi portal
SKO­PLjE- Ma­ke­don­sko So­bra­nje ras­pu­šte­no je si­noć, či­me je otvo­ren put za odr­ža­va­nje pri­je­vre­me­nih par­la­men­ta­r­nih iz­bo­ra 5. ju­na na ko­ji­ma, pre­ma na­ja­va­ma, ne­će uče­stvo­va­ti naj­ve­ća opo­zi­ci­o­na stran­ka SDSM.
Na sjed­ni­ci par­la­men­ta, ko­ja je tra­ja­la de­se­tak mi­nu­ta, pred­sjed­nik So­bra­nja Traj­ko Ve­lja­nov­ski re­kao je da je za­vr­šen man­dat sa­da­šnjeg skup­štin­skog sa­zi­va, ko­ji je pro­šao kroz te­ška is­ku­še­nja.
„Me­đu­tim, uspje­li smo da ostva­ri­mo kon­kret­ne re­zul­ta­te u iz­grad­nji sta­bil­ne sa­da­šnjo­sti i bo­lje bu­duć­no­sti”, re­kao je Ve­lja­nov­ski. So­bra­nje ni­je pri­je ras­pu­šta­nja kon­sta­to­va­lo ostav­ke mi­ni­sta­ra i nji­ho­vih za­mje­ni­ka iz re­do­va SDSM-a. Li­der SDSM-a Zo­ran Za­ev sa­op­štio je si­noć da ta stran­ka ne­će uče­stvo­va­ti na, ka­ko je re­kao, la­žnim iz­bo­ri­ma 5. ju­na.
On je na­veo da je do­go­vor o pre­va­zi­la­že­nju te­ške po­li­tič­ke kri­ze, po­zna­ti­ji kao do­go­vor iz Pr­ži­na, pot­pi­san da bi se obez­bi­je­dio prin­cip „je­dan čo­vjek je­dan glas”, ali da bi­rač­ki spi­sak ni­je pre­či­šćen, ni­su iz­vr­še­ne re­for­me u me­di­ji­ma i ni­su ob­u­sta­vlje­ni pri­ti­sci.
Za­ev je po­zvao gra­đa­ne da za­jed­nič­ki sta­nu u obra­nu de­mo­kra­ti­je i na­ja­vio po­vla­če­nje čla­no­va SDSM-a iz Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je. Sa do­go­vo­rom iz Pr­ži­na, ko­ji su sre­di­nom pro­šle go­di­ne po­sti­gli li­de­ri če­ti­ri vo­de­će po­li­tič­ke stran­ke, uz po­sre­do­va­nje EU i SAD, do­go­vo­re­no je odr­ža­va­nje iz­bo­ra 24. apri­la, ali su se pro­ta­go­ni­sti ka­sni­je slo­ži­li da ih od­lo­že za 5. jun. Opo­zi­ci­ja je kao glav­ni raz­log od­la­ga­nja iz­bo­ra na­ve­la ne­pro­či­šće­ni bi­rač­ki spi­sak i ne­do­sta­tak re­for­mi u sfe­ri me­di­ja.
Ma­ke­do­ni­ja se na­la­zi u du­bo­koj po­li­tič­koj kri­zi, na­kon pri­je­vre­me­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra odr­ža­nih sre­di­nom 2014. go­di­ne. Kri­za je in­ten­zi­vi­ra­na kra­jem ja­nu­a­ra pro­šle go­di­ne ka­da je ta­da­šnji pre­mi­jer i li­der vla­da­ju­ćeg VMRO-DPMNE Ni­ko­la Gru­ev­ski op­tu­žio Za­e­va za po­ku­šaj dr­žav­nog uda­ra, na­kon če­ga je li­der SDSM po­čeo da ob­ja­vlju­je snim­ke ko­ji­ma op­tu­žu­je pred­sjed­ni­ka Vla­de za kri­mi­nal i ko­rup­ci­ju.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"