Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-21 ZAVRŠNA IZBORNA KONVENCIJA DEMOKRATA U PRESTONICI, ALEKSA BEČIĆ PORUČIO
Demokrate poručile da je smjena vlasti na Cetinju izvjesna Cetinje ne damo režimu Đukanović hoće ponovo da dijeli i prebrojava i da ponovo širi nacionalističku histeriju – kazao je Bečić
Dan - novi portal
DPS na­ci­o­na­li­stič­kom hi­ste­ri­jom po­ku­ša­va da skre­ne pa­žnju sa su­šti­ne i že­li da po­bjeg­ne od pri­če o rad­nim mje­sti­ma, ka­zao je pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Alek­sa Be­čić.
Ka­ko su sa­op­šti­li, De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra odr­ža­la je za­vr­šnu po­bjed­nič­ku kon­ven­ci­ju na Ce­ti­nju, ko­ja je po­tvr­di­la iz­vje­snost pro­mje­ne vla­sti u pre­sto­ni­ci.
Be­čić se osvr­nuo na šest kru­go­va kam­pa­nje „od vra­ta do vra­ta“ ko­je su re­a­li­zo­va­le mla­de De­mo­kra­te, za­jed­no sa njim i od­bo­rom u pre­sto­ni­ci.
– Na­kon što smo ob­i­šli No­vu va­roš, Hum­ce, Ba­ji­ce, Gru­de, Do­nje po­lje, Do­nji Kraj, Tre­šnje­vo, Ba­te, Će­kli­će, Bje­lo­še, Nje­gu­še, Oči­ni­će, Do­br­sko Se­lo, Ri­je­ku, Rva­še, Dru­ši­će, Do­do­še, Lju­bo­tinj, Gor­nji Ce­klin i sva dru­ga se­la i na­se­lja, slo­bo­dan sam da vam sa­op­štim je­din­stve­ni za­klju­čak: Ce­ti­nje se uje­di­ni­lo pro­tiv dik­ta­to­ra, bra­ća su se uje­di­ni­la pro­tiv do­ma­ćeg oku­pa­to­ra, ra­me uz ra­me su sta­li i Mi­jo Mar­ti­no­vić i dok­tor Vu­šu­ro­vić, i pro­fe­sor Đu­ri­šić i Gu­zo Vu­jo­vić, i Bo­nja Iva­no­vić i Bo­bo Kr­stev. Bra­ća su se uje­di­ni­la, i 26. no­vem­bra or­ga­ni­zo­va­na kri­mi­nal­na gru­pa bi­će po­tu­če­na do ko­lje­na, jer mi ži­vo­te da­je­mo, ali Ce­ti­nje ne da­mo ni­ko­me –re­kao je Be­čić.
On je pod­sje­tio da je Mi­lo Đu­ka­no­vić 2006. go­di­ne obe­ćao da u Cr­noj Go­ri za če­ti­ri go­di­ne ne­će bi­ti ni­jed­nog ne­za­po­sle­nog čo­vje­ka, a 2012. go­di­ne je sa­op­štio da će obez­bi­je­di­ti 40.000 no­vih rad­nih mje­sta.
–Da­nas, 2017. go­di­ne, ima­te, po zva­nič­nim po­da­ci­ma, re­kord­nu ne­za­po­sle­nost. Du­plo ve­ću ne­go pri­je de­set go­di­na. Ma­da ima jed­na po­ro­di­ca ko­ja je zva­nič­no ne­za­po­sle­na, a u isti­ni ve­o­ma za­po­sle­na. Se­stra za­stu­pa in­ve­sti­to­re, je­dan brat je glav­ni pro­jek­tant, a dru­gi brat omo­gu­ća­va pro­hod­nost pla­no­va kroz Skup­šti­nu i Vla­du. Po to­me se i raz­li­ku­je­mo – za njih je Cr­na Go­ra DOO, a za nas je Cr­na Go­ra sve­ti­nja, po­stoj­bi­na i je­di­na na­ša otadž­bi­na, za ko­ju na­še sr­ce ku­ca pu­nim obi­mom, za ko­ju smo sprem­ni ži­vot da da­mo. I po­ru­ču­je­mo vam odav­de: ne da­mo vam vi­še da je kra­de­te, ne da­mo vam vi­še da je ras­pro­da­je­te, ne da­mo vam vi­še da je če­ru­pa­te, ne da­mo vam vi­še Cr­nu Go­ru, rat­ni pro­fi­te­ri – po­ru­čio je Be­čić.
On je do­dao da je Đu­ka­no­vić na Ce­ti­nju pri­je ne­ki dan re­kao da „za nas pa­tri­o­ti­zam ima rok tra­ja­nja”.
– Si­gur­no je kre­nuo od se­be. Ne­ma dr­ža­ve ko­ju pro­mi­je­nio ni­je. Ne­ma li­de­ra kog pro­mi­je­nio ni­je. Ne­ma stra­nog cen­tra mo­ći ko­ji pro­mi­je­nio ni­je. Ne­ma za­sta­ve ko­ju ni­je pro­mi­je­nio. Ne­ma ka­pe ko­ju pro­mi­je­nio ni­je. Ne­ma ide­o­lo­gi­je ko­ju pro­mi­je­nio ni­je. I tač­no – sva­ka je ima­la rok tra­ja­nja. Kad stig­ne do 100 mi­li­o­na, ba­ci je pod no­ge i pre­šal­ta se na dru­gu. E, za­to on mi­sli da pa­tri­o­ti­zam ima rok tra­ja­nja. Jer po­la­zi od se­be. On i ne zna šta je pa­tri­o­ti­zam. Pa­tri­o­ti­zam je kad ne kra­deš, kad ne la­žeš, kad ne sva­đaš, kad ne di­je­liš. Kad ti je Lov­ćen sve­ti­nja, a sva­ki ka­men Cr­ne Go­re otadž­bi­na. Ili si pa­tri­o­ta ili ni­je­si. Ili si lo­pov ili ni­je­si. A te­bi se vi­di ja­sno i ko si i što si –po­ru­čio je Be­čić li­de­ru DPS-a.
On je is­ta­kao da Đu­ka­no­vić ho­će po­no­vo da di­je­li i pre­br­o­ja­va, da po­no­vo ši­ri na­ci­o­na­li­stič­ku hi­ste­ri­ju.
– Evo, da ti od­go­vo­ri­mo, Đu­ka­no­vi­ću. Ov­dje su lju­di svih vje­ra i na­ci­ja. Kraj­nje nam je ko­mot­no, to­plo i brat­ski pod kro­vom De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re. No, da mi te­be pi­ta­mo i na cr­no­gor­skom, i na srp­skom, i na bo­san­skom, i na hr­vat­skom – gdje su mi­li­jar­de ko­je ste po­ni­je­li? Gdje je „Obod”, gdje je „Ta­ra”, gdje je „Ko­šu­ta”, gdje je „Ga­le­ni­ka”? Gdje je ži­ča­ra? Za­što si nam pra­u­nu­čad za­du­žio? Za­što si nam đe­do­vi­nu ras­pro­dao? Za­što da­nas vi­še Ce­ti­nja­na ra­di van Ce­ti­nja ne­go na Ce­ti­nju? Od­go­vo­ri na ko­jem ti god je­zi­ku od­go­va­ra, jer si ih to­li­ko pro­mi­je­nio da vje­ru­jem da ti ni ro­đe­na maj­ka vi­še ne zna ko­jim go­vo­riš – ka­zao je Be­čić. M.V.


Da po­bi­je­di brat­ska lju­bav

Be­čić je re­kao da brat­ska lju­bav mo­ra ko­nač­no po­bi­je­di­ti na Ce­ti­nju.
– Za­to po­ru­či­mo za­jed­no or­ga­ni­zo­va­noj kri­mi­nal­noj gru­pi – da­lje ru­ke od Ce­ti­nja­na, da­lje ru­ke od Cr­no­je­vi­ća, da­lje ru­ke od Pe­tro­vi­ća, da­lje ru­ke od Lov­će­na, da­lje ru­ke od Bi­ljar­de, da­lje ru­ke od Cr­no­go­ra­ca, da­lje ru­ke od Sr­ba, da­lje ru­ke od Al­ba­na­ca, da­lje ru­ke od na­še mla­do­sti – ka­zao je Be­čić.
Na sku­pu su go­vo­ri­li i Da­ni­lo Mr­va­lje­vić, Al­bin Će­man, Mi­jo Mar­ti­no­vić, Vla­di­mir Jo­kić, Sel­ma Mu­rad­ba­šić, Ste­van Ka­tić, Vla­di­mir Gu­du­rić, Dra­gan Kra­po­vić i Iva­na Vu­jo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"