Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-21 fleš
Dan - novi portal
Vlast ne bri­ne o di­ja­spo­ri

Cr­no­gor­ska vlast ne­ma na­ci­o­nal­nu raz­voj­nu stra­te­gi­ju ko­ja bi se ba­vi­la pi­ta­njem ise­lje­ni­ka, već od njih stva­ra pri­pejd di­ja­spo­ru, ko­jom ma­ni­pu­li­še i zlo­u­po­tre­blja­va je za par­tij­ske po­tre­be, oci­je­nio je čel­nik po­li­tič­ke or­ga­ni­za­ci­je „Ot­por bez­na­đu” Mar­ko Mi­la­čić.
On je to ka­zao na okru­glom sto­lu po­sve­će­nom cr­no­gor­skoj di­ja­spo­ri pod na­zi­vom „Mi i Cr­na Go­ra”, ko­ji je odr­žan u Švaj­car­skoj.
U uvod­nom iz­la­ga­nju na sku­pu či­ji je or­ga­ni­za­tor Fo­rum cr­no­gor­skih gra­đa­na iz Evrop­ske uni­je i Švaj­car­ske, Mi­la­čić je ka­zao da je isto­vre­me­no i sre­ćan i tu­žan.
– Sre­ćan sam što se odav­de, iz Ci­ri­ha, ba­vi­te Cr­nom Go­rom, što i na ovaj na­čin po­ku­ša­va­te da una­pri­je­di­te svoj po­lo­žaj, pa ti­me i Cr­nu Go­ru, ali sam isto­vre­me­no i tu­žan što oni ko­ji­ma je to oba­ve­za i po­sao, in­sti­tu­ci­je, to ne či­ne, ili ne či­ne na va­ljan na­čin. To na sli­ko­vit na­čin naj­bo­lje pri­ka­zu­je či­nje­ni­ca da se pr­vi čo­vjek dr­ža­ve za­du­žen za di­ja­spo­ru ni­je udo­sto­jio da se oda­zo­ve va­šem po­zi­vu, ni­ti da de­le­gi­ra bi­lo ko­ga ko bi vam se obra­tio. To je pra­va mje­ra od­no­sa Cr­ne Go­re pre­ma svo­jim si­no­vi­ma i kće­ri­ma ko­ji ži­ve van nje­nih gra­ni­ca – ka­zao je Mi­la­čić. M.V.


Ri­je­ši­ti de­mar­ka­ci­ju

Ko­so­vo mo­ra što pri­je da ri­je­ši de­mar­ka­ci­ju s Cr­nom Go­rom, po­ru­čio je ame­rič­ki kon­gre­smen Eli­ot En­gel na­kon su­sre­ta sa pre­mi­je­rom Ko­so­va (pod re­zo­lu­ci­jom UN 1244) Ra­mu­šom Ha­ra­di­na­jem. Na pi­ta­nje no­vi­na­ra ka­kav je nje­gov stav što se ti­če de­mar­ka­ci­je gra­ni­ce sa Cr­nom Go­rom, ame­rič­ki kon­gre­smen je iz­ja­vio da to pi­ta­nje mo­ra što pri­je da se ri­je­ši.M.V.


Pra­vi po­sao pred­sto­ji

Pred­sjed­nik skup­štin­skog od­bo­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je Adri­jan Vuk­sa­no­vić uče­stvo­vao je na in­ter­na­ci­o­nal­noj kon­fe­ren­ci­ji u or­ga­ni­za­ci­ji Cr­no­gor­ske pa­ne­vrop­ske uni­je, na te­mu „Za Evro­pu – Ko­mu­ni­ci­ra­nje evrop­skih in­te­gra­ci­ja iz­me­đu čla­ni­ca EU i ze­ma­lja pro­ši­re­nja“.
– Kon­fe­ren­ci­ju je otvo­rio šef De­le­ga­ci­je EU u Cr­noj Go­ri Aivo Orav, ko­ji je uka­zao na ve­li­ki po­sao ko­ji je Cr­na Go­ra do­sad ura­di­la na pu­tu ka EU, na­gla­ša­va­ju­ći da pra­vi po­sao tek pred­sto­ji – pi­še u sa­op­šte­nju.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"