Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ANALIZA KONFERENCIJA UNCTAD-A POKAZALA Saradnja presudna za privlačenje investicija
Dan - novi portal
Re­gi­o­nal­na sa­rad­nja od pre­sud­ne je va­žno­sti za pri­vla­če­nje in­ve­sti­ci­ja u Ju­go­i­stoč­noj Evro­pi, kon­sta­to­va­no je u ana­li­zi in­ve­sti­ci­o­nih po­li­ti­ka ko­ju je spro­ve­la Kon­fe­ren­ci­ja Uje­di­nje­nih na­ci­ja o tr­go­vi­ni i raz­vo­ju (UN­CTAD), uz po­dr­šku Vi­je­ća za re­gi­o­nal­nu sa­rad­nju (RCC).
U stu­di­ji ko­ja je ju­če pred­sta­vlje­na u Že­ne­vi ana­li­zi­ra­ne su glav­ne ka­rak­te­ri­sti­ke na­ci­o­nal­nog i me­đu­na­rod­nog okvi­ra po­li­ti­ka ko­je uti­ču na in­ve­sti­ra­nje, uklju­ču­ju­ći ula­zak, tret­man i za­šti­tu, pro­ce­du­re za osni­va­nje pred­u­ze­ća, fi­skal­nu po­li­ti­ku i in­ve­sti­cij­ske po­ti­ca­je, tr­ži­šte ra­da i vje­šti­ne i dr. Ana­li­zom in­ve­sti­ci­o­nih pri­li­ka ob­u­hva­će­na je i Cr­na Go­ra.
– Na­da­mo se da će ana­li­za in­ve­sti­cij­skih po­li­ti­ka po­mo­ći eko­no­mi­ja­ma Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe da do­dat­no una­pri­je­de in­ve­sti­ci­o­nu kli­mu. S ob­zi­rom da kon­ku­ren­ci­ja ne­ka­da mo­že bi­ti igra bez po­bjed­ni­ka, UN­CTAD sna­žno po­dr­ža­va sa­rad­nju u do­me­nu in­ve­sti­ci­ja – re­kao je Džejms Zan, di­rek­tor Odje­lje­nja za in­ve­sti­ci­je i po­slo­va­nje u UN­CTAD-u.
Ge­ne­ral­ni se­kre­tar Vi­je­ća za re­gi­o­nal­nu sa­rad­nju Go­ran Svi­la­no­vić je is­ta­kao da glav­ni na­la­zi stu­di­je po­ka­zu­ju da je ja­ča re­gi­o­nal­na sa­rad­nja od pre­sud­ne va­žno­sti za pri­vla­če­nje in­ve­sti­ci­ja u Ju­go­i­stoč­noj Evro­pi, s ob­zi­rom da je stra­te­ški cilj ozbilj­nih in­ve­sti­to­ra ko­ji do­đu bi­lo gdje u re­gi­on da ostva­re ko­rist od tr­ži­šta ve­li­či­ne 20 mi­li­o­na lju­di. On je re­kao da ova or­ga­ni­za­ci­ja u pot­pu­no­sti pre­po­zna­je po­sto­je­ću kon­ku­ren­ci­ju i te­žnju sva­ke po­je­di­nač­ne eko­no­mi­je da pri­vu­če in­ve­sti­ci­je kao i da će usmje­ra­va­ti re­gi­on da za­do­vo­lji stra­te­ške po­tre­be kor­po­ra­tiv­nih in­ve­sti­to­ra.
Svi­la­no­vić je na­ja­vio da će re­gi­on, pod okri­ljem Vi­je­ća za re­gi­o­nal­nu sa­rad­nju, usko­ro za­po­če­ti rad na utvr­đi­va­nju od­re­đe­nog bro­ja po­li­ti­ka ko­je će bi­ti pred­met re­for­mi. Sma­tra da po­sto­je­ću kon­ku­ren­ci­ju tre­ba pre­tvo­ri­ti u sa­rad­nju.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"