Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-09-02 REAGOVANJE PETRA IVANOVIĆA NA TEKST „ŠEFU KLANA DOZVOLU POTPISAO IVANOVIĆ”
Postupali u skladu sa zakonom
Dan - novi portal
Biv­ši mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Pe­tar Iva­no­vić re­a­go­vao je na tekst „Še­fu kla­na do­zvo­lu pot­pi­sao Iva­no­vić”, ob­ja­vljen ju­če u Da­nu”.
– Ni­je tač­no da sam kao mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de pot­pi­sao bi­lo ka­kvu do­zvo­lu go­spo­di­nu Uli­ću, ma­da pret­po­sta­vljam da bi­ste to žar­ko že­lje­li. Ta­ko­đe, ni­je tač­no da sam fir­mi go­spo­di­na Uli­ća do­di­je­lio sta­tus vr­hun­skog pro­iz­vo­đa­ča vi­na. Ka­ko tvr­di­te su­prot­no, po­zi­vam vas da ob­ja­vi­te sva do­ku­me­ta u ko­ja „ima­te uvid”. U očaj­nič­kom na­sto­ja­nju da po­ve­ća­te ti­raž, jer vas je­di­no za­ni­ma no­vac, a ne in­for­mi­sa­nje či­ta­la­ca, za­pe­tlja­li ste se u ne­zna­nju. U Cr­noj Go­ri se ne da­je ni­ka­kva do­zvo­la, bi­lo ko­me, da pro­iz­vo­di vi­no, ni­ti pro­iz­vo­đač vi­na do­bi­ja sta­tus „vr­hun­skog”, već taj sta­tus do­bi­ja vi­no. A vi­no ne sno­si kri­vi­cu za pro­iz­vo­đa­ča, ma­da ka­ko ste kre­nu­li ne bi ču­di­lo da osu­di­te vi­no i da mu na kra­ju pre­su­di­te. Ka­da se pro­iz­vo­đač vi­na od­lu­či da vi­no pu­sti u pro­met, tj. da ga pro­da dru­gim li­ci­ma, ta­da se obra­ća Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de sa za­htje­vom uz ko­ji pri­la­že pro­pi­sa­nu do­ku­men­ta­ci­ju. Ulić se obra­tio Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de dva pu­ta – 2010. i 2012. go­di­ne sa za­htje­vom za pu­šta­nje vi­na u pro­met i oba pu­ta ni­sam ja pot­pi­sao rje­še­nja. Da li je Ulić po­što­vao dru­ge pro­pi­se za dje­la ko­ja mu se sta­vlja­ju na te­ret, ne znam, ali znam da se ti­me ba­ve dru­ga mi­ni­star­stva. Za­to je valj­da bi­lo lo­gič­no, da vas je za­ni­ma­lo objek­tiv­no in­for­mi­sa­nje, da pi­ta­nja za ko­ja ste ima­li in­te­re­so­va­nje upu­ti­te li­ci­ma ko­ja su ta­da oba­vlja­la po­slo­ve u či­joj su nad­le­žno­sti ak­tiv­no­sti ko­je Uli­ću sta­vlja­ju na te­ret.
Pra­vil­nik za ko­ji ka­že­te da ste „ima­li uvid” ni­je ni­ka­kav taj­ni do­ku­ment i sva­ko ga mo­že po­gle­da­ti na saj­tu mi­ni­star­stva. U pi­ta­nju je li­sta svih vi­na ko­ja su od mi­ni­star­stva do­bi­la odo­bre­nje da mo­gu bi­ti pu­šte­na u pro­met, a na osno­vu do­sta­vlje­ne do­ku­men­ta­ci­je i iz­vje­šta­ja po­seb­nih ko­mi­si­ja. Pra­vil­nik je ob­ja­vljen 2013. go­di­ne u Slu­žbe­nom li­stu Cr­ne Go­re, a shod­no čla­nu 17, stav se­dam i osam ta­da va­že­ćeg za­ko­na o vi­nu. Iako su sva vi­na za ko­ja su da­ta rje­še­nja pro­iz­ve­de­na 2012. go­di­ne, da­kle pri­je ne­go sam ime­no­van za mi­ni­stra, za­kon­ska oba­ve­za bi­la je da se li­sta vi­na ob­ja­vi. To se či­ni sva­ke go­di­ne, iz­me­đu osta­log, i zbog to­ga da bi jav­nost bi­la upo­zna­ta sa iz­da­tim rje­še­nji­ma – ka­zao je Iva­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"