Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika POSLOVI KONTROVERZNOG BIZNISMENA ISPITIVANI PRIJE 15 GODINA
Privođenje Ulića Oficir iz Australije kontrolisao Ulića
Dan - novi portal
Sa­ve­zna po­li­ci­ja Austra­li­je je zbog Va­sa Uli­ća (58), ko­ji je uhap­šen Pod­go­ri­ci zbog me­đu­na­rod­nog šver­ca dro­ge, još pri­je 15 go­di­na po­sla­la svog ofi­ci­ra za ve­zu u ta­da­šnju SR Ju­go­sla­vi­ju či­ji je za­da­tak bio da utvr­di sve nje­go­ve kri­mi­nal­ne ak­tiv­no­sti i ve­ze, pi­še „Blic”. Ulić je u Austra­li­ji ži­vio vi­še od 20 go­di­na i bio je do­bro po­znat ta­mo­šnjoj po­li­ci­ji jer se sum­nja­lo da sto­ji iza kri­jum­ča­re­nja i pro­da­je ve­li­kih ko­li­či­na MDMA od ko­jih se pra­vi ek­sta­zi.
Austra­lij­ski is­tra­ži­te­lji su sum­nja­li da su mu glav­ni snab­dje­va­či iz Evro­pe, da dro­ga sti­že bro­do­vi­ma, da su u di­stri­bu­ci­ju uklju­če­ne i ban­de mo­to­ci­kli­sta. De­talj­no su pro­vje­ra­va­ni i nad­gle­da­ni svi nje­go­vi kon­tak­ti u ta­da­šnjoj Ju­go­sla­vi­ji, ve­ći­nom u Cr­noj Go­ri.
Austra­li­jan­ci su, pre­ma na­vo­di­ma „Bli­ca”, ima­li ope­ra­tiv­na sa­zna­nja da je je­dan od nje­go­vih naj­bli­žih pri­ja­te­lja bio Mi­li­vo­je Ma­to­vić, po­zna­ti­ji kao Mi­ša Ko­bra i Mi­ša Ken­gur.
– Za Mi­šu Ko­bru se pri­ča­lo da je „naj­ja­či” Sr­bin na naj­ma­njem kon­ti­nen­tu. Ope­ra­tiv­no se do­vo­dio u ve­zu i sa po­je­di­nim li­kvi­da­ci­ja­ma u Be­o­gra­du, ali za to ni­je bi­lo do­ka­za. Upra­vo u vri­je­me ka­da su po­če­le pro­vje­re Uli­će­vih kon­ta­ka­ta u do­mo­vi­ni, u Sid­ne­ju je, u kla­sič­noj sa­če­ku­ši, ubi­jen nje­gov pri­ja­telj Mi­ša Ko­bra i ta li­kvi­da­ci­ja je i dan-da­nas ne­ra­svi­je­tlje­na. Austra­lij­ska po­li­ci­ja ni­je od­ba­ci­la mo­guć­nost da je mo­žda na­ru­či­lac aten­ta­ta sa Bal­ka­na – pre­no­si „Blic” ri­je­či sa­go­vor­ni­ka.
Ne­du­go po­sli­je ubi­stva Mi­ša Ko­bre, Ulić se u Austra­li­ji su­o­čio sa op­tu­žbom da je uče­stvo­vao u šver­cu 160 ki­lo­gra­ma ek­sta­zi­ja ko­ji je sti­gao iz Bel­gi­je skri­ven u kon­tej­ne­ru sa na­mje­šta­jem. Pro­ci­je­nje­na vri­jed­nost za­ple­ne je bi­la 50 mi­li­o­na austra­lij­skih do­la­ra. Ulić je ubr­zo na­pu­stio Austra­li­ju i od ta­da po­no­vo ži­vi u Pod­go­ri­ci, oda­kle je na­vod­no na­sta­vio da vo­di nar­ko-bi­znis na naj­ma­njem kon­ti­nen­tu. Sa­da je uhap­šen zbog sum­nji da je od ju­la 2007. do ma­ja 2008. go­di­ne bio vo­đa kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je ko­ja je pro­kri­jum­ča­ri­la 60 ki­lo­gra­ma MDMA iz dru­gih ze­ma­lja u Austra­li­ju.
Ulić je u tu­ži­la­štvu i pred su­di­jom za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci ne­gi­rao kri­vi­cu. Tvr­dio je da ni­je or­ga­ni­zo­vao ni­jed­nu kri­mi­nal­nu gru­pu, ka­ko u Cr­noj Go­ri, ta­ko u Austra­li­ji i Ita­li­ji gdje je ži­vio tri go­di­ne.
Ipak, nje­mu je od­re­đen pri­tvor zbog opa­sno­sti od uti­ca­ja na svje­do­ke, bjek­stva, po­na­vlja­nja dje­la, ali i te­ži­ne dje­la za ko­je se te­re­ti.M.V.P.


Sa­rad­ni­ci

Tu­ži­la­štvo sum­nja da se Ulić na­la­zio na če­lu kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ju su, iz­me­đu osta­lih, či­ni­li Ra­de Lju­bo­ja, De­jan Me­dan, Di­mi­tri­os Pa­pa­di­mi­tri­ou i Fa­bi­an Kva­id, ko­ji su u Austra­li­ji osu­đe­ni na ka­zne od 14 do 25 go­di­na za­tvo­ra. Ulić se te­re­ti da je od ju­na 2007. go­di­ne do ma­ja 2008. or­ga­ni­zo­vao kri­mi­nal­nu gru­pu či­ji su čla­no­vi bi­li Lju­bo­ja, Me­dan, Pa­pa­di­mi­tri­ou, Kva­id i dru­ga li­ca. Ulić je, pre­ma tvrd­nja­ma tu­ži­la­štva, or­ga­ni­zo­vao kri­mi­nal­nu gru­pu, sa­či­nio plan kri­jum­ča­re­nja opoj­ne dro­ge MDMA i nje­no pre­tva­ra­nje u ta­ko­zva­ni ek­sta­zi. On je an­ga­žo­vao osta­le pri­pad­ni­ke kri­mi­nal­ne gru­pe pre­do­čiv­ši im pla­no­ve, pred­vi­đe­nu za­ra­du za kri­jum­ča­re­nje nar­ko­ti­ka. Osum­nji­če­ni Pod­go­ri­ča­nin im je obez­bi­je­dio no­vac za na­bav­ku dro­ge.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"