Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-08-07 DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV SLUŽBENIKA OB ROŽAJE Policajci izdali nezakonit nalog
Dan - novi portal
Di­sci­plin­ski tu­ži­lac Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va po­kre­nuo je di­sci­plin­ski po­stu­pak pro­tiv B.E., sta­ri­jeg po­li­caj­ca pr­ve kla­se u Sta­ni­ci po­li­ci­je OB Ro­ža­je, i A.M., za­mje­ni­ka ko­man­di­ra.
Po­li­ca­jac B.E. te­re­ti se da je 10. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, oko 8.30, oba­vlja­ju­ći po­slo­ve kon­tro­le i re­gu­li­sa­nje sa­o­bra­ća­ja u Uli­ci 13. jul u Ro­ža­ja­ma, na­kon što je ne­po­sred­nim opa­ža­njem utvr­dio da je vo­zi­lo mar­ke „ško­da“ ne­pro­pi­sno par­ki­ra­no, od­no­sno za­u­sta­vlje­no is­pred ka­pi­je par­kin­ga Po­šte u Ro­ža­ja­ma, pro­pu­stio da utvr­di iden­ti­tet vo­za­ča tog auto­mo­bi­la i da na nje­go­vo ime iz­da pre­kr­šaj­ni na­log. Umje­sto sank­ci­o­ni­sa­nja vo­za­ča zbog ne­pro­pi­snog par­ki­ra­nja, od­no­sno za­u­sta­vlja­nja, on je iz­dao pre­kr­šaj­ni na­log ko­ji gla­si na ime okri­vlje­nog prav­nog li­ca „Del­ta dže­ne­ra­li“ iz Pod­go­ri­ce za po­či­nje­ni pre­kr­šaj, iako je za taj pre­kr­šaj is­klju­či­vo pro­pi­sa­na od­go­vor­nost vo­za­ča, te ni­je po­sto­jao za­kon­ski osnov za iz­da­va­nje pre­kr­šaj­nog na­lo­ga na ime okri­vlje­nog prav­nog li­ca. Na taj na­čin B.E. je u sti­ca­ju po­či­nio te­žu po­vre­du slu­žbe­ne dužnosti.
Nje­gov ko­le­ga A.M. te­re­ti se da 5. fe­bru­a­ra, pri­li­kom sa­či­nja­va­nja in­for­ma­ci­je u ci­lju pro­vje­re na­vo­da gra­đa­ni­na F.R. iz pri­tu­žbe pod­ni­je­te u ve­zi sa iz­da­va­njem pre­kr­šaj­nog na­lo­ga, kao ob­ra­đi­vač ak­ta, ni­je pred­u­zeo mje­re i rad­nje pro­pi­sa­ne u čla­nu 10 pra­vil­ni­ka o na­či­nu po­stu­pa­nja po pri­tu­žba­ma na rad po­li­ci­je u ci­lju utvr­đi­va­nja pra­vog či­nje­nič­nog sta­nja u ve­zi sa pred­met­nom pri­tu­žbom. Umje­sto to­ga, on je u in­for­ma­ci­ji na­veo oči­gled­no po­gre­šno i ne­pot­pu­no utvr­đe­no či­nje­nič­no sta­nje u ve­zi sa pred­met­nim slu­ča­jem, na­vo­de­ći da je pro­tiv vo­za­ča pod­ni­jet pre­kr­šaj­ni na­log, iako je na osno­vu uvi­da u pre­kr­šaj­ni na­log bi­lo oči­gled­no da je, su­prot­no za­kon­skim od­red­ba­ma, pre­kr­šaj­ni na­log iz­dat na ime prav­nog li­ca, a ne na ime vo­za­ča vo­zi­la.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"