Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ANDRIJA MANDIĆ TRAŽI DA NJEGOV SARADNIK BUDE PUŠTEN NA SLOBODU Čađenović mjeseci nevin u zatvoru
Dan - novi portal
Ne­vi­nim ni­je mje­sto u pri­tvo­ru, po­ru­čio je pred­sjed­nik No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­ja i funk­ci­o­ner De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­ja Man­dić. On je tra­žio da nje­gov pri­ja­telj Mi­ha­i­lo Ča­đe­no­vić, ko­ji je op­tu­žen u pred­me­tu „Dr­žav­ni udar”, bu­de hit­no pu­šten na slo­bo­du. Man­dić je pod­sje­tio da se ju­če na­vr­ši­lo šest mje­se­ci od kad je Ča­đe­no­vić uhap­šen.
– Zna­mo da Cr­na Go­ra ni­je slo­bod­na ze­mlja, ali se ova­kve ne­prav­de ri­jet­ko mo­gu re­gi­stro­va­ti i u to­ta­li­tar­nim dru­štvi­ma. Šte­ta ko­ja se na­no­si sva­kog da­na je sve ve­ća i ve­ća i nje­go­vim iz­la­skom na slo­bo­du bi se bar za­u­sta­vi­lo da­lje na­no­še­nje bo­la i pat­nje nje­mu i nje­go­voj po­ro­di­ci, a po­gre­šnim od­lu­ka­ma o za­tva­ra­nju ne­vi­nih lju­di vri­je­đa se i sra­mo­ti sva­ki po­šte­ni gra­đa­nin. Svi ko­ji po­zna­ju Mi­ha­i­la zna­ju da se ra­di o bla­go­rod­nom i be­za­zle­nom mom­ku, pu­nom hu­mo­ra i lju­ba­vi pre­ma svi­ma, ko­ji po­ti­če iz če­sti­te fa­mi­li­je. Ali, la­žo­vi i splet­ka­ro­ši su od­lu­či­li da ga la­žno op­tu­že i pro­gla­se čla­nom kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je – ka­zao je Man­dić.
On je re­kao da je Ča­đe­no­vić za­tvo­ren pr­ven­stve­no zbog to­ga što je je­dan od nje­go­vih naj­bli­žih sa­rad­ni­ka, ali i za­to što je Sr­bin.
– Mi­ha­i­lo je za­tvo­ren i zbog to­ga što je Sr­bin, kao što je pri­je šest mje­se­ci ne­po­gre­ši­vo sa­op­šti­la nje­go­va maj­ka Mil­ka. A u da­na­šnjoj Cr­noj Go­ri Sr­bi su u naj­go­rem po­lo­ža­ju od svih biv­ših ju­go­slo­ven­skih re­pu­bli­ka. Sr­bi­ma su ospo­re­na sva na­ci­o­nal­na i kul­tur­na pra­va, a ovo hap­še­nje ne­vi­nog čo­vje­ka i nje­go­vo dr­ža­nje u za­tvo­ru je u di­rekt­noj funk­ci­ji do­dat­ne na­sil­ne asi­mi­la­ci­je, pro­go­na i se­gre­ga­ci­je srp­skog na­ro­da. Naj­va­žni­ji do­kaz za ovu isti­nu je či­nje­ni­ca da ne po­sto­ji ni­je­dan do­kaz da je Mi­ha­i­lo na­pra­vio bi­lo ka­kav pre­kr­šaj, a ne kri­vič­no dje­lo. Ali, pro­gon DF-a je cen­tral­ni pro­je­kat ma­fi­ja­ške ho­bot­ni­ce ko­ja se sa­sto­ji od po­li­ti­ča­ra iz vr­ha DPS-a, kri­mi­nal­nih kla­no­va i nji­ho­vih po­slu­šni­ka iz pra­vo­su­đa, a ta li­ca zna­ju da sa DF-om ne­će bi­ti po­god­be ka­da do­đe vri­je­me pro­mje­na i prav­ne dr­ža­ve – is­ta­kao je Man­dić.
Pred­sjed­nik No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je tvr­di i da iza pri­tva­ra­nja Ča­đe­no­vi­ća sto­ji na­mje­ra da ga tim pri­ti­skom na­tje­ra­ju da la­žno svje­do­či pro­tiv nje­ga i DF-a.
– Že­lim i da­nas, šest mje­se­ci na­kon utam­ni­če­nja Mi­ha­i­la Ča­đe­no­vi­ća, da po­no­vim da će za ova­kvo sla­nje ne­vi­nih lju­di u za­tvor per­so­nal­no od­go­va­ra­ti one su­di­je ko­je su od­u­sta­le od po­što­va­nja za­ko­na i od­lu­či­le da bu­du pu­ki ser­vis tu­ži­la­štva i taj­ne po­li­tič­ke po­li­ci­je – na­gla­sio je Man­dić.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"