Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-12-09 USVOJENA INFORMACIJA O REZULTATIMA LJETNJE SEZONE Nema podataka o prihodima
Dan - novi portal
Za de­vet mje­se­ci ove go­di­ne Cr­nu Go­ru je po­sje­ti­lo 1,697 mi­li­o­na tu­ri­sta, što je 5,24 od­sto vi­še ne­go u istom pe­ri­o­du la­ni. Tu­ri­sti su ostva­ri­li 10,8 mi­li­o­na no­će­nja što je 1,2 od­sto vi­še ne­go u upo­red­nom pe­ri­o­du, pi­še u in­for­ma­ci­ji o kva­li­ta­tiv­nim i kvan­ti­ta­tiv­nim re­zul­ta­ti­ma ljet­nje tu­ri­stič­ke se­zo­ne usvo­je­noj na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Vla­de. U in­for­ma­ci­ji ni­je­su na­ve­de­ni pri­ho­di ko­ji su ostva­re­ni u ovom pe­ri­o­du.
– Do­ma­ćih tu­ri­sta je bi­lo 130.551, što je 2,4 od­sto ma­nje, dok je stra­nih 1,56 mi­li­o­na, od­no­sno 5,9 od­sto vi­še. Ostva­re­nih no­će­nja do­ma­ćih tu­ri­sta je 655.581, što je 3,93 od­sto ma­nje, dok je stra­nih 10,1 mi­li­on ili 1,6 od­sto vi­še. Pro­sječ­no za­dr­ža­va­nje tu­ri­sta je 6,5 da­na – pi­še u in­for­ma­ci­ji.
Vla­da je kon­sta­to­va­la da su re­zul­ta­tai ljet­nje se­zo­ne, ka­ko u kva­li­ta­tiv­nom, ta­ko i u kvan­ti­ta­tiv­nom smi­slu bo­lji ne­go pret­hod­ne.
– To­me je do­pri­ni­je­la pri­pre­ma se­zo­ne i mak­si­mal­no an­ga­žo­va­nje svih su­bje­ka­ta ko­ji uti­ču na kraj­nje efek­te, ko­ji su stvo­ri­li uslo­ve za pod­sti­za­nje za­do­vo­lja­va­ju­ćih re­zul­ta­ta – pi­še u in­for­ma­ci­ji.
Na­kon sjed­ni­ce je sa­op­šte­no da je u di­sku­si­ji u ve­zi sa ovom tač­kom, kon­sta­to­va­no da ne­rav­no­mje­ran re­gi­o­nal­ni raz­voj i se­zon­ski krak­ter na­la­žu da se na­sta­vi sa obo­ga­ći­va­njem i ši­re­njem tu­ri­stič­ke po­nu­de uz po­bolj­ša­nje sa­o­bra­ćaj­ne do­stup­no­sti, po­seb­no u pred i post se­zo­ni.
U in­for­ma­ci­ji je na­gla­še­no da je naj­ve­ći dio tu­ri­stič­kog pro­me­ta ostva­ren to­kom ljet­njih mje­se­ci, od ju­na do av­gu­sta, što, ka­ko su is­ta­kli, uka­zu­je na iz­ra­že­nu se­zo­nal­nost.
– Broj tu­ri­sta ko­ji su to­kom ju­na, ju­la i av­gu­sta bo­ra­vi­li u CG, u ukup­nom bro­ju tu­ri­sta za osam mje­se­ci uče­stvu­je sa 83 od­sto. Kad je ri­ječ o ostva­re­nim no­će­nji­ma, se­zo­nal­nost je još iz­ra­že­ni­ja, pa je uče­šće ostva­re­nih no­će­nja to­kom tri ljet­nja mje­se­ca u ukup­nim no­će­nji­ma pre­ko 90 od­sto za osam mje­se­ci – na­ve­de­no je u in­for­ma­ci­ji ko­ju je pri­pre­mi­lo Mi­ni­star­stvo tu­ri­zma.
Naj­ve­ći broj tu­ri­sta – 90,19 od­sto re­gi­stro­van je na Pri­mor­ju. Naj­vi­še no­će­nja ostva­ri­li su go­sti iz Ru­si­je 27,3 od­sto i Sr­bi­je 26,56 od­sto.D.M.


Eko­no­mi­ja do­bi­la tre­ćeg se­kre­ta­ra

Vla­da je ob­no­vi­la man­dat dr­žav­nim se­kre­ta­ri­ma Mi­ni­star­stva eko­no­mi­je Dra­ga­nu Ku­jo­vi­ću i Igo­ru No­ve­lji­ću, dok je za vr­ši­o­ca du­žno­sti se­kre­ta­ra u istom re­so­ru ime­no­va­na Ža­na Ra­du­lo­vić. Za vr­ši­o­ca du­žno­sti ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra Di­rek­to­ra­ta eko­no­mi­je za in­du­stri­ju i pred­u­zet­ni­štvo po­sta­vljen je Go­ran Ni­ko­lić.


Po­slov­ni pro­stor ustu­pa­ju am­ba­sa­di Azer­bej­dža­na

Vla­da je na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci usvo­ji­la In­for­ma­ci­ju o po­slov­nom pro­sto­ru u no­voj Dal­ma­tin­skoj uli­ci u Pod­go­ri­ci, ko­ju je do­sta­vi­la Upra­va za imo­vi­nu. Ra­di se o dva po­slov­nom pro­sto­ru po­vr­ši­ne 109 i 101 me­ta­ra kva­drat­nih, ko­ji je po­ve­zan u je­din­stve­nu cje­li­nu, a ko­ji je Vla­da pre­u­ze­la od kom­pa­ni­je Teh­no­put, na ime pla­ća­nja di­je­la po­re­skog du­ga imo­vi­nom. Upra­va za imo­vi­nu pred­lo­ži­la je Vla­di da se taj po­slov­ni pro­stor ustu­pi na ko­ri­šće­nje bez na­kna­de am­ba­sa­di Azer­bej­dža­na za po­tre­be kul­tur­no- eko­nom­skog cen­tra.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"