Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MIJOMIR PEJOVIĆ UKAZUJE NA OPSTRUKCIJE U ISTRAGAMA AFERA „TELEKOM” I „LIMENKA”
Katnić i Đukanović Milo otima milione, dok Katnić prevodi Dok se Đukanović, sa jedne strane, diči usvojenim zakonodavstvom, dotle je, samo u 2016. godini u aferi „Limenka” uspio da otme preko 10 miliona eura građana. Za sve to vrijeme, tužilac pod sumnjom da je pod kontrolom šefa, Katnić, još prevodi spise iz afere „Telekom”, rekao je Pejović
Dan - novi portal
-Či­nje­ni­ca da se Cr­na Go­ra na svjet­skoj rang-li­sti per­cep­ci­je o ko­rup­ci­ji na­la­zi ra­me uz ra­me sa Mek­si­kom, Ko­lum­bi­jom i Ban­gla­de­šom, vi­še ne­go ja­sno i ne­dvo­smi­sle­no po­ka­zu­je ko­li­ko su „stvar­ni” pre­mi­jer Cr­ne Go­re Mi­lo Đu­ka­no­vić, nje­go­va po­ro­di­ca i ku­mo­vi, uve­li na­šu ze­mlju u ovo dru­štvo po ko­me nas, na­ža­lost, pre­po­zna­ju ši­rom Evro­pe i svi­je­ta, sa­op­štio je pot­pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Mi­jo­mir Pe­jo­vić. On je na­veo da se to naj­bo­lje pre­po­zna­je u afe­ri „Te­le­kom” i „Li­men­ka”.
– Dok se on, sa jed­ne stra­ne, di­či usvo­je­nim za­ko­no­dav­stvom, do­tle je, sa dru­ge stra­ne, sa­mo u 2016. go­di­ni uz po­moć pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne u sa­mo jed­noj afe­ri „Li­men­ka” uspio da ot­me pre­ko 10 mi­li­o­na eura gra­đa­na, od ko­jih je mo­glo da se na­pra­vi ne­ko­li­ko do­mo­va zdra­vlja, ško­la, vr­ti­ća i sport­skih sa­la. Za sve to vri­je­me, tu­ži­lac pod sum­njom da je pod kon­tro­lom še­fa, Mi­li­vo­je Kat­nić, još pre­vo­di spi­se iz afe­re „Te­le­kom”, tru­di se da ne vi­di Tur­ski rt, ne­ma vre­me­na da se osvr­ne na pri­va­ti­za­ci­ju ho­te­la Ava­la i na sva­ki na­čin po­ku­ša­va da spa­si Mi­o­mi­ra Mu­go­šu afe­re „Ba­zar”, pre­ba­cu­ju­ći kri­vi­cu na tre­će­ra­zred­ne lo­kal­ne slu­žbe­ni­ke – is­ta­kao je Pe­jo­vić.
On za­klju­ču­je da u tom du­hu Cr­na Go­ra obi­lje­ža­va Me­đu­na­rod­ni dan bor­be pro­tiv ko­rup­ci­je.
– Če­ka­ju­ći kraj ove kri­mi­nal­ne vla­sti, ko­ja je za­ro­bi­la sve in­sti­tu­ci­je i su­spen­do­va­la sve za­ko­ne za bor­bu pro­tiv ove po­ša­sti – is­ta­kao je Pe­jo­vić.
Afe­ra „Li­men­ka” omo­gu­ći­la je bra­tu Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, Acu, da zaradi pre­ko de­set mi­li­o­na eura. On je 2008. go­di­ne ku­pio za 3,3 mi­li­o­na eura zgra­du u ko­joj su bi­li smje­šte­ni Upra­va po­li­ci­je i MUP i ko­ji je trebalo da se ise­le iz pro­sto­ri­ja do kra­ja 2010. go­di­ne. Upra­va po­li­ci­je je po­što­va­la do­go­vor, dok MUP ni­je, zbog če­ga je Đu­ka­no­vić tu­žio dr­ža­vu i po­čet­kom ove go­di­ne pra­vo­sna­žno je okon­čan po­stu­pak, Đu­ka­no­vić je obe­šte­ćen sa oko de­vet mi­li­o­na. Ra­ni­je su mu vra­će­na 3,3 mi­li­o­na, pa je zbog neo­slo­ba­đa­nja zgra­de „Li­men­ka” za­ra­dio vi­še­mi­li­on­ski iz­nos na ra­čun gra­đa­na i dr­žav­nog bu­dže­ta.
Is­tra­ga o afe­ri „Te­le­kom” po­kre­nu­ta je na­kon što je Doj­če te­le­kom kra­jem 2011. go­di­ne pri­stao da pla­ti 95 mi­li­o­na do­la­ra na ra­čun po­rav­na­nja sa ame­rič­kom Ko­mi­si­jom za har­ti­je od vri­jed­no­sti, ko­ja je u is­tra­zi do­šla do do­ka­za da su sa 7,35 mi­li­o­na eura pod­mi­će­na dva cr­no­gor­ska zva­nič­ni­ka i „se­stra naj­vi­šeg vla­di­nog funk­ci­o­ne­ra ko­ja se ba­vi advo­ka­tu­rom”. U me­đu­vre­me­nu je i ame­rič­ka am­ba­sa­da u Cr­noj Go­ri na­ve­la da ta­mo­šnji or­ga­ni ima­ju do­ka­ze da je bi­lo ko­rup­ci­je, te da su volj­ni da omo­gu­će Cr­noj Go­ri da do­bi­je te spi­se. Od ta­da ima ne­ko­li­ko go­di­na. Tu­ži­o­ci su se i pro­mi­je­ni­li, dio spi­sa je pre­vo­đen i sve što je re­če­no je­ste da u spi­si­ma ko­ji su pre­vo­đe­ni ni­je pro­na­đe­no bi­će kri­vič­nog dje­la od stra­ne cr­no­gor­skih zva­nič­ni­ka.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"