Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-12-09 VLADA NIJE DONIJELA ODLUKU O SASTAVU NOVOG BORDA U RUDNIKU UGLJA Direktorima mandat istekao prošlog avgusta
Dan - novi portal
Na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Vla­de ni­je utvr­đen pred­log o iz­bo­ru no­vih čla­no­va Bor­da di­rek­to­ra Rud­ni­ka uglja, iako je man­dat po­sto­je­ćem is­te­kao još u av­gu­stu pro­šle go­di­ne. Na­i­me, Vla­da ni­je od­lu­či­la ko­ja će tri čla­na bor­da u na­red­nom pe­ri­o­du za­stu­pa­ti dr­žav­ni ka­pi­tal u ovoj kom­pa­ni­ji, iako je u dnev­nom re­du za odr­ža­va­nje Skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra 13. de­cem­bra na­ja­vlje­no da će bi­ti iza­bran no­vi sa­stav bor­da. Na taj na­čin osta­vlje­na je mo­guć­nost da Vla­da na­knad­no, do 13. de­cem­bra, do­ne­se od­lu­ku i pred­lo­ži no­ve čla­no­ve bor­da di­rek­to­ra, da se opet od­lo­ži sjed­ni­ca Skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra Rud­ni­ka uglja, ili da se od­lo­ži sa­mo iz­bor čla­no­va bor­da.
Te­ško je oče­ki­va­ti da će se Vla­da do utor­ka ba­vi­ti ovim pi­ta­njem, pa će naj­vje­ro­vat­ni­je skup­šti­na ak­ci­o­na­ra bi­ti od­lo­že­na ili će se iz­bor bor­da di­rek­to­ra od­lo­ži­ti za ne­ku dru­gu pri­li­ku.
Uko­li­ko, ipak, do­đe do od­la­ga­nja Skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra Rud­ni­ka uglja on­da će to bi­ti i no­vo od­la­ga­nje do­no­še­nja od­lu­ke o usva­ja­nju broj­nih fi­nan­sij­skih iz­vje­šta­ja, ali i od­lu­ka o na­bav­ci iz­u­zet­no va­žne ru­dar­ske me­ha­ni­za­ci­je, od­lu­ke o sma­nje­nju tro­ško­va pro­iz­vod­nje, kao odluke kako ri­je­ši­ti dug dr­ža­vi od oko 15 mi­li­o­na eura za po­re­ze i do­pri­no­se na za­ra­de. Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, od­la­ga­nje skup­šti­ne ak­ci­o­nar zna­či­lo bi no­vo od­la­ga­nje rje­ša­va­nja broj­nih pro­ble­ma što bi ote­ža­lo i ona­ko te­šku fi­nan­sij­sku si­tu­a­ci­ju u kom­pa­ni­ji.
Ako bi se i odr­ža­la skup­šti­na ak­ci­o­na­ra 13. de­cem­bra a od­lo­žio iz­bor bor­da di­rek­to­ra, i u toj bi se si­tu­a­ci­ji na­sta­vilo sa od­la­ga­njem do­no­še­nja broj­nih rje­še­nja.
Ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti, da iz­u­zev su iz­vr­šnog di­rek­to­ra Rud­ni­ka uglja Sla­vo­lju­ba Po­pa­di­ća, osta­li čla­no­vi me­nadž­men­ta već go­to­vo tri go­di­ne vr­ši­o­ci du­žno­sti. Me­nadž­ment Rud­ni­ka je još u apri­lu 2014. go­di­ne raz­ri­je­šen du­žno­sti, ali je na­sta­vio sa ra­dom sve do da­nas. Je­di­no je pret­hod­ni iz­vr­šni di­rek­tor Vuk Ro­ćen u av­gu­stu 2014. go­di­ne smi­je­njen dok je na nje­go­vo mje­sto mi­mo kon­kur­sa do­šao Sla­vo­ljub Po­pa­dić.
Za­sad je ne­po­zna­ni­ca ka­da će i ho­će li se iza­bra­ti no­vi čla­no­vi bor­da di­rek­to­ra Rud­ni­ka uglja ili će na tom mje­stu i da­lje osta­ti i za­stu­pa­ti dr­žav­ni ka­pi­tal Vla­dan Du­blje­vić, Zo­ran Go­spić i Mu­nir Re­džo­vić, ko­ji­ma je man­dat is­te­kao pri­je vi­še od go­di­nu da­na. U sva­kom slu­ča­ju, o dr­žav­noj imo­vi­ni tre­nut­no bri­ne ne­smje­nji­va troj­ka.
U Rud­ni­ku uglja dr­ža­va je vla­snik 31 od­sto ak­ci­ja, ita­li­jan­ska kom­pa­ni­ja A2A 39, a brat še­fa DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, Aco Đu­ka­no­vić 11 od­sto ak­ci­ja. Osta­tak ak­ci­ja je u vla­sni­štvu ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra ko­ji u bor­du di­rek­to­ra ne­ma­ju svog pred­stav­ni­ka. B.Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"