Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet DVOJE MRTVIH, ŠEST RANJENIH U ORUŽANOM NAPADU U JERUSALIMU Osuđenik nastavio sa zločinom
Dan - novi portal
Dvo­je lju­di je ubi­je­no i šest ra­nje­no u oru­ža­nom na­pa­du iz vo­zi­la u pro­la­zu na že­lje­znič­koj sta­ni­ci bli­zu na­ci­o­nal­nog sje­di­šta izra­el­ske po­li­ci­je u Je­ru­sa­li­mu. Na­pa­dač, ko­ji je ne­dav­no osu­đen na če­ti­ri mje­se­ca za­tvo­ra, ubi­jen je na­kon krat­ke po­li­cij­ske po­tje­re, ja­vi­li su izra­el­ski me­di­ji.
Jed­na 60-go­di­šnja že­na i mla­di po­li­ca­jac pod­le­gli su po­vre­da­ma, tro­je su za­do­bi­li umje­re­ne po­vre­de, a tro­je su lak­še ra­nje­ni, sa­op­šti­la je izra­el­ska hit­na po­moć Cr­ve­ni Da­vi­dov štit.
Port­pa­rol po­li­ci­je Lu­ba Sa­mri je re­kla da je na­pa­dač vo­zio ve­li­kom br­zi­nom pre­ma sta­ni­ci i otvo­rio va­tru, ozbilj­no ra­niv­ši že­nu ko­ja je ta­mo sta­ja­la.
Po­tom je na­sta­vio da vo­zi i po­go­dio dru­gu že­nu ko­ja je sje­dje­la u svo­jim ko­li­ma, pri­je ne­go što se od­ve­zao ka arap­skom kvar­tu Še­ik Dža­rah u is­toč­nom Je­ru­sa­li­mu, pre­no­si Aso­ši­ej­tid pres.
Sa­mri je re­kla da su po­li­caj­ci na mo­to­ri­ma go­ni­li na­pa­da­ča ko­ji je na kra­ju iza­šao iz svog vo­zi­la i pu­cao na njih, za­dav­ši te­ške ra­ne jed­nom po­li­caj­cu. Dru­ga po­li­cij­ska je­di­ni­ca je po­tom pu­ca­la i ubi­la ga, re­kla je ona.
Na­pa­dač je iden­ti­fi­ko­van kao 39-go­di­šnji sta­nov­nik is­toč­nog Je­ru­sa­li­ma, sta­nov­nik kvar­ta Sil­van u is­toč­nom, ma­hom arap­skom di­je­lu gra­da.
Pa­le­stin­ska no­vin­ska agen­ci­ja Ma­an na­vo­di da je tre­ba­lo da idu­će sri­je­de ode u za­tvor na če­ti­ri mje­se­ca zbog ra­ni­jeg na­pa­da na izra­el­skog po­li­caj­ca u je­ru­sa­lim­skom sta­rom gra­du.
Pa­le­stin­ski iz­vo­ri na­vo­de da je taj na­pa­dač bio po­ve­zan sa za­bra­nje­nom islam­skom gru­pom Mu­ra­bi­ton.
Eks­tre­mi­stič­ki „Ha­mas” od­mah je po­hva­lio na­pad ko­ji je na­zvao „pri­rod­nim od­go­vo­rom na zlo­či­ne oku­pa­to­ra”.
Šef izra­el­ske pol­ci­je Ro­ni Al­še­ih re­kao je da ne­ma po­tre­be da na­kon ovog na­pa­da lju­di iz­mi­je­ne sva­ko­dnev­nu ru­ti­nu, ali je ape­lo­vao na bud­nost.
Izra­el­ski pre­mi­jer Ba­nja­min Ne­ta­ni­ja­hu oci­je­nio je, na po­čet­ku sa­stan­ka vla­de, da je „po­li­ci­ja re­a­go­va­la br­zo i od­luč­no u bor­bi pro­tiv te­ro­ri­ste, ko­ji je eli­mi­ni­san”, pre­nio je AFP.
Izra­el­ske bez­bjed­no­sne sna­ge oče­ki­va­le su po­rast bro­ja na­pa­da po­vo­dom je­vrej­skih vjer­skih pra­zni­ka ko­ji su po­če­li pro­šle ne­dje­lje s je­vrej­skom No­vom go­di­nom, ali ni­je bi­lo spe­ci­fič­nih oba­vje­štaj­nih upo­zo­re­nja da bi se mo­gao do­go­di­ti ovaj in­ci­dent.
Pret­hod­ni na­pad u Je­ru­sa­li­mu do­go­dio se 19. sep­tem­bra ka­da su dva po­li­caj­ca ra­nje­na u na­pa­du no­žem u je­ru­sa­lim­skom sta­rom gra­du. Na­pa­dač je ubi­jen, pod­sje­ća­ju izra­el­ski me­di­ji.
U na­si­lju ko­je tra­je već vi­še od go­di­nu da­na ubi­je­na su 34 Izra­e­la­ca i dvo­je ame­rič­kih tu­ri­sta, uglav­nom u na­pa­di­ma no­žem. Za to vri­je­me po­gi­nu­lo je 218 Pa­le­sti­na­ca, a Izra­el tvr­di da su ve­ći­na bi­li na­pa­da­či.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"