Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet KOMANDANTI NATO-A UPOZORILI Zapad gubi „medijski rat”
Dan - novi portal
BRI­SEL – Ko­man­dan­ti NA­TO-a po­zva­li su ju­če Za­pad da se sna­žni­je su­prot­sta­vi me­dij­skom ra­tu ko­ji vo­de pro­tiv­ni­ci Ali­jan­se i upo­zo­ri­li da ze­mlje kao što je Ru­si­ja ko­ri­ste slo­bo­du me­di­ja u za­pad­nim ze­mlja­ma da ši­re dez­in­for­ma­ci­je.
Ka­ko na­vo­di „Glas Ame­ri­ke”, pret­hod­ni­ca ru­skog na­sil­nog pre­u­zi­ma­nja Kri­ma 2014. go­di­ne bi­le su te­ško na­o­ru­ža­ne oso­be sa­da po­zna­te kao „ma­li, ze­le­ni lju­di”.
Mo­skva je pr­vo­bit­no od­ba­ci­la na­vo­de da su u pi­ta­nju ru­ski voj­ni­ci da bi se, vi­še ne­dje­lja ka­sni­je, slič­ne ne­i­den­ti­fi­ko­va­ne oru­ža­ne gru­pe po­ja­vi­le u is­toč­noj Ukra­ji­ni.
Isto­vre­me­na upo­tre­ba dez­in­for­ma­ci­ja i voj­ne si­le po­sta­la je po­zna­ta kao „hi­brid­no ra­to­va­nje”.
Ukra­jin­ski pred­sjed­nik Pe­tro Po­ro­šen­ko je u ne­dav­nom obra­ća­nju Ge­ne­ral­noj skup­šti­ni Uje­di­nje­nih na­ci­ja upo­zo­rio da se ta­kva tak­ti­ka ko­ri­sti pro­tiv cje­lo­kup­nog Za­pa­da.
– Po­li­tič­ki pri­ti­sak, otvo­re­na pro­pa­gan­da, mi­je­ša­nje u iz­bor­ni pro­ces, eko­nom­ska iz­nu­da, taj­ne ru­ši­lač­ke i voj­ne ope­ra­ci­je, saj­ber na­pa­di, zlo­u­po­tre­ba di­plo­mat­skih mje­ra. To su mo­der­ne i srod­ne me­to­de pri­kri­ve­nog ra­ta – re­kao je Po­ro­šen­ko.
U go­vo­ru na ovo­ne­djelj­noj kon­fe­ren­ci­ji o in­for­ma­ci­o­nom ra­to­va­nju na Kra­ljev­skom in­sti­tu­tu uje­di­nje­nih slu­žbi, u Lon­do­nu, di­rek­tor za stra­te­ške ko­mu­ni­ka­ci­je NA­TO-a Ja­nis Sarts re­kao je da Za­pad za­o­sta­je u tom su­ko­bu.
„Ima­mo teh­no­lo­gi­ju. Mar­ken­ti­ški gi­gan­ti su u na­šim ze­mlja­ma. Me­đu­tim, i da­lje raz­go­va­ra­mo o to­me ka­ko nas pri­ti­ska­ju raz­li­či­ti ak­te­ri: Ru­si­ja, Islam­ska dr­ža­va, kao i Ki­na na sup­til­ni­ji na­čin”.
Kon­fe­ren­ci­ja je bi­la usred­sre­đe­na na sve ve­ći do­met ru­skih dr­žav­nih me­di­ja – kao što je 24-sat­ni ka­nal Ru­si­ja da­nas ili RT, ko­ji se če­sto op­tu­žu­je da je pro­pa­gand­ni me­dij Kre­mlja.
Ured­nik u ča­so­pi­su Eko­no­mist Edvard Lu­kas sma­tra da ka­na­li po­put RT ne bi tre­ba­lo da se sma­tra­ju no­vi­nar­stvom.
– Ru­si­ja za­i­sta ko­ri­sti ak­tu­el­nu me­dij­sku si­tu­a­ci­ju gdje je isti­na pre­va­zi­đe­na. La­ga­će o stva­ri­ma pot­pu­no otvo­re­no. Ru­si­ja ra­zu­mi­je ne­do­stat­ke u na­šim me­di­ji­ma u uslo­vi­ma po­sli­je Hlad­nog ra­ta – da vi­še vo­di­mo ra­ču­na o is­prav­no­sti ne­go isti­ni”.
Lu­kas sma­tra da bi Za­pad tre­ba­lo da ura­di ne­što vi­še u po­gle­du, ka­ko ju je na­zvao, hi­gi­je­ne u dru­štve­nim me­di­ji­ma.
– Po­sto­ji stva­ran pro­blem sa ko­men­ta­ri­ma i la­žnim na­lo­zi­ma na dru­štve­nim me­di­ji­ma, na­ro­či­to Tvi­te­ru. Ru­si ula­žu mno­go nov­ca u kre­i­ra­nje de­se­ti­na hi­lja­da tro­lo­va – tvr­di Lu­kas.
Zva­nič­ni­ci NA­TO-a ka­žu da je in­for­ma­ci­o­na stra­te­gi­ja je­dan od ključ­nih stu­bo­va ru­ske voj­ne tak­ti­ke, ali da se na Za­pa­du ti­me če­sto ba­ve za­seb­ni ti­mo­vi za jav­ne od­no­se.
(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"