Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ ANDRIJEVAČKOG ODBORA SNP-A OCIJENILI DA PROJEKCIJOM OPŠTINSKE KASE VLAST ZANEMARUJE POTREBE GRAĐANA
Odbornici SNP-a u SO Andrijevica u prvom redu Budžet kreiraju u skladu sa sopstvenim potrebama
Dan - novi portal
AN­DRI­JE­VI­CA – Iz an­dri­je­vač­kog od­bo­ra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je ju­če su sa­op­šti­li da no­si­o­ci lo­kal­ne vla­sti ni­je­su pri­hva­ti­li pred­lo­ge i su­ge­sti­je gra­đa­na na Na­crt od­lu­ke o bu­dže­tu Op­šti­ne za te­ku­ću go­di­nu., te da je od­lu­ka o bu­dže­tu sa­či­nje­na ona­ko ka­ko to od­go­va­ra ru­ko­vo­de­ćoj struk­tu­ri.
- U pri­pre­mi je skup­štin­sko za­si­je­da­nje na ko­jem bi, iz­me­đu osta­log, ključ­na tač­ka dnev­nog re­da tre­ba­lo da bu­de pred­log od­lu­ke o bu­dže­tu za 2018.go­di­nu, ko­ji je pla­ni­ran na iz­nos od 2.227.345,40 eura. U struk­tu­ri pri­ho­da do­mi­ni­ra pri­hod od Ega­li­za­ci­o­nog fon­da od 1.268.000 eura, za­tim na­kna­de od kon­ce­si­ja 150.000 eura kao i sred­stva pre­ne­se­na iz pret­hod­ne go­di­ne u iz­no­su od 312.461,25 eura. Odr­ža­ne su i dvi­je jav­ne ras­pra­ve na ko­ji­ma su za­in­te­re­so­va­ni su­bjek­ti, uklju­ču­ju­ći i pred­stav­ni­ke Op­štin­skog od­bo­ra SNP, da­li pri­mjed­be, su­ge­sti­je i pred­lo­ge na pred­lo­že­ni tekst Na­cr­ta bu­dže­ta. Vi­še ne­go oči­gled­no je da pred­lo­zi i su­ge­sti­je ni­su da­li oče­ki­va­ne re­zul­ta­te i bu­džet pred­lo­žen od stra­ne ovla­šće­nog pred­la­ga­ča, vo­ljom ve­ći­ne, bi­će usvo­jen na na­red­noj sjed­ni­ci- sa­op­šti­li su iz an­dri­je­vač­kog od­bo­ra SNP-a. Ka­za­li su da je simp­to­ma­tič­no da se ka­pi­tal­ni bu­džet u mi­nu­lom pe­ri­o­du ostva­ri­vao u mi­ni­mal­nom iz­no­su.
- Ana­li­zi­ra­ju­ći ostva­re­nu re­a­li­za­ci­ju bu­dže­ta za pe­ri­od od 2014. do 2017.go­di­ne, pa­da u oči da se re­a­li­za­ci­ja ka­pi­tal­nog bu­dže­ta ostva­ru­je u mi­ni­mal­nom iz­no­su i da se sred­stva iz jed­ne bu­džet­ske go­di­ne pre­no­se u dru­gu, što ap­so­lut­no upu­ću­je na za­klju­čak da se ra­di o ne­spo­sob­nom i neo­d­go­vor­nom ru­ko­vod­stvu lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve. U 2014.go­di­ni iz­nos pre­ne­se­nih sred­sta­va je 311.437 eura, u 2015.go­di­ni 315.416 eura, u 2016.go­di­ni pre­ne­se­no je 313.540 eura, u 2017. go­di­ni 312.416 eura, što ukup­no za ovaj pe­ri­od iz­no­si ne­u­po­tre­blje­nih sred­sta­va za ka­pi­tal­ne in­ve­sti­ci­je 1.252.854 eura. Ali za­to su iz­da­ci za re­pre­zen­ta­ci­ju (15.100 eura), tro­ško­vi te­le­fo­na (8.000 eura), go­ri­va (13.000 eura) i iz­da­ci po osno­vu ugo­vo­ra o dje­lu (16.200 eura) pla­ni­ra­ni kao da se ra­di o lo­kal­noj za­jed­ni­ci sa mno­go vi­še sta­nov­ni­ka ne­go što to ima ma­la An­dri­je­vi­ca- is­ta­kli su iz SNP-a.
Na­gla­si­li su da je evi­dent­no da se po­tro­šač­ke stav­ke u bu­dže­tu re­a­li­zu­ju u pu­nom iz­no­su. -Stav­ke ko­ja se re­a­li­zu­ju sto­pro­cent­no, ne­iz­o­stav­no su „stal­ne i te­ku­će bu­džet­ske re­zer­ve”, kroz ko­ju se za­slu­žnim gra­đa­ni­ma – čla­no­vi­ma DPS-a vra­ća­ju sta­ri du­go­vi i stva­ra­ju oba­ve­ze za no­ve iz­bo­re ko­je sli­je­de.Bez zna­čaj­ni­jeg pro­iz­vod­nog ka­pa­ci­te­ta ko­ji bi upo­slio no­vu rad­nu sna­gu, i ko­ji bi „vu­kao“ na­pri­jed, osta­je nam da gle­da­mo ka­ko se krč­mi bu­džet kao i pri­rod­ni re­sur­si ko­ji pu­ne dže­po­ve po­je­di­nim taj­ku­ni­ma, ko­ji­ma obi­la­to po­ma­žu i gra­đa­ni po­je­di­nač­nim pri­lo­zi­ma pre­ko ra­ču­na za utro­še­nu elek­trič­nu ener­gi­ju- ka­za­li su iz SNP-a, do­da­ju­ći da će ta par­ti­ja i ubu­du­će in­si­sti­ra­ti da dje­lo­va­nje lo­kal­ne upra­ve bu­de u in­te­re­su svih gra­đa­na, a ne po­je­di­na­ca.
D.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"