Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NAČELNIK KOMUNALNE POLICIJE MUZAFER BADŽIĆ ISTAKAO Normativni akti zakočili rezultate
Dan - novi portal
Na­čel­nik bje­lo­polj­ske Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je Mu­za­fer Ba­džić, u iz­vje­šta­ju o ra­du ove op­štin­ske slu­žbe to­kom 2017. go­di­ne, is­ta­ko je da ostva­re­ni re­zul­ta­ti ni­je­su bi­li na oče­ki­va­nom ni­vou. Ba­džić je na­gla­sio da usled ka­šnje­nja u do­no­še­nju od­go­va­ra­ju­ćih aka­ta na ni­vou Op­šti­ne, kao ni no­vog Pra­vil­ni­ka o si­ste­ma­ti­za­ci­ji slu­žbe, ni­je do­šlo do oče­ki­va­nih or­ga­ni­za­ci­o­nih pro­mje­na.
- I po­red to­ga što je Slu­žba ko­mu­nal­ne po­li­ci­je po­sta­la tran­spa­rent­na i otvo­re­na za jav­nost, kao i či­nje­ni­ce da su svi ka­pa­ci­te­ti sta­vlje­ni na ras­po­la­ga­nje gra­đa­ni­ma, jav­nim pred­u­ze­ći­ma i dru­gim op­štin­skim i dr­žav­nim or­ga­ni­ma, ostva­re­ni re­zul­ta­ti to­kom 2017. go­di­ne ni­je­su bi­li na oče­ki­va­nom ni­vou. Ra­di se o nor­ma­tiv­nim ak­ti­ma ko­jim bi bi­la omo­gu­će­na do­sled­na pri­mje­na Za­ko­na o ko­mu­nal­nim dje­lat­no­sti­ma i Za­ko­na o ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji -ka­zao je Ba­džić. Na­veo je da je zna­čaj­ne ak­tiv­no­sti Slu­žba ko­mu­nal­ne po­li­ci­je pred­u­ze­la i ostva­ri­la u obla­sti kon­tro­le ra­da i po­sta­vlja­nja pri­vre­me­nih obje­ka­ta.
- Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja je u okvi­ru svo­jih nad­le­žno­sti pred­u­ze­la niz ak­tiv­no­sti i mje­ra u obez­bje­đe­nju ko­mu­nal­nog re­da u op­šti­ni Bi­je­lo Po­lje, kon­tro­lom pro­sto­ra i obje­ka­ta u svim obla­sti­ma. Pre­ven­tiv­nim i efi­ka­snim po­stu­pa­njem Slu­žbe ko­mu­nal­ne po­li­ci­je ve­li­ki broj uprav­nih pred­me­ta okon­čan je kon­trol­nim pre­gle­dom, s ob­zi­rom da su su­bjek­ti nad­zo­ra u od­re­đe­nom ro­ku ot­klo­ni­li ne­pra­vil­no­sti-na­gla­sio je Ba­džić i do­dao da je u pro­šloj go­di­ni Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja do­ni­je­la 704 za­pi­sni­ka, 555 rje­še­nja, 78 za­klju­ča­ka i 180 oba­vje­šte­nja.
- Iz­ja­vlje­no je se­dam žal­bi na do­ne­se­na rje­še­nja, od če­ga se od jed­ne od­u­sta­lo, a šest re­še­nja je po­ni­šte­no. Sa­či­nje­no je 255 slu­žbe­nih za­bi­lje­ški. Zbog utvr­đe­nih pre­stu­pa pod­ne­se­no je 14 za­htje­va za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka, iz­da­to 511 pre­kr­šaj­nih na­lo­ga- do­dao je Ba­džić, na­gla­ša­va­ju­ći da je sa­o­bra­ćaj­na in­spek­ci­ja iz­vr­ši­la 550 kon­tro­la.
-Za ne­pra­vil­no­sti u vr­še­nju tak­si pre­vo­za na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne iz­da­to je 511 na­lo­ga, od če­ga se 505 od­no­si na ne­pro­pi­sno par­ki­ra­nje. U Odje­lje­nju za ko­mu­nal­nu dje­lat­nost in­spek­to­ri su do­ni­je­li 44 rje­še­nja, se­dam za­klju­ča­ka na rje­še­nje, sa­či­ni­li 111 za­pi­sni­ka o kon­tro­li, 54 za­ključ­ka na za­pi­sni­ke, na­pi­sa­li 78 oba­vje­šte­nja, 50 slu­žbe­nih za­bi­lje­ški i 14 za­htje­va za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nih po­stup­ka. U Odje­lje­nju za op­štin­ske pu­te­ve i vo­do­pri­vre­du in­spek­to­ri su sa­či­ni­li 43 za­pi­sni­ka, do­ni­je­li šest rje­še­nja, 102 oba­vje­šte­nja, 17 za­klju­ča­ka, sa­či­ni­li 23 slu­žbe­ne za­bi­lje­ške. Do­bi­ja­njem no­vih nad­le­žno­sti i svo­jim dje­lo­va­njem, Slu­žba ko­mu­nal­ne po­li­ci­je da­la je ve­li­ki do­pri­nos im­ple­men­ta­ci­ji no­vog Za­ko­na o sta­no­va­nju i odr­ža­va­nju- za­klju­ču­je Ba­džić.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"