Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DEMOKRATSKI FRONT ORGANIZUJE OKUPLJANJE NA PLATOU ISPRED SKUPŠTINE CRNE GORE
Protest uoči glasanja o Vladi Front će na protestnom skupu u dogovoru sa građanima donijeti oduku o tome da li će učestvovati na plenarnoj sjednici na kojoj će poslanici raspravljati o izboru vlade izbornog povjerenja ili će nastaviti proteste
Dan - novi portal
D
e­mo­krat­ski front odr­ža­će ve­če­ras pro­test na pla­tou is­pred zgra­de Skup­šti­ne Cr­ne Go­re u Pod­go­ri­ci ka­ko bi is­ka­za­li ne­go­do­va­nje zbog pred­sto­je­ćeg for­mi­ra­nja vla­de iz­bor­nog po­vje­re­nja. U tom opo­zi­ci­o­nom sa­ve­zu sma­tra­ju da se do po­šte­nih i de­mo­krat­skih iz­bo­ra mo­že do­ći sa­mo for­mi­ra­njem pre­la­zne vla­de bez pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Po­če­tak pro­te­sta za­ka­zan je za 20 ča­so­va.
Pro­test DF-a bi­će odr­žan noć uoči na­ja­vlje­nog po­čet­ka sjed­ni­ce Skup­šti­ne na ko­joj će se, osim o iz­bo­ru no­vih čla­no­va Vla­de, ras­pra­vlja­ti i o usva­ja­nju leks spe­ci­ja­li­sa za spro­vo­đe­nje spo­ra­zu­ma o uslo­vi­ma za fer iz­bo­re. DF će na pro­test­nom sku­pu u do­go­vo­ru sa gra­đa­ni­ma do­ni­je­ti od­u­ku o to­me da li će uče­stvo­va­ti na ple­nar­noj sjed­ni­ci na ko­joj će po­sla­ni­ci ras­pra­vlja­ti o iz­bo­ru vla­de iz­bor­nog po­vje­re­nja ili će na­sta­vi­ti pro­te­ste.
Port­pa­rol No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i funk­ci­o­ner DF-a Jo­van Vu­ču­ro­vić vje­ru­je da će na­rod po­dr­ža­ti nji­ho­vu ide­ju da pro­te­ste pre­se­le u Skup­šti­nu Cr­ne Go­re.
– Po­sla­ni­ci De­mo­krat­skog fron­ta će pred oči­ma ci­je­le jav­no­sti te­melj­no ras­krin­ka­ti plan da se po­li­tič­kom ko­rup­ci­jom i iz­da­jom opo­zi­ci­o­nih bi­ra­ča iz­vr­ši re­kon­struk­ci­ja vla­de Mi­la Đu­ka­no­vi­ća – ka­zao je Vu­ču­ro­vić.
Pred­stav­ni­ci Fron­ta ne­dav­no su pri­su­stvo­va­li ko­le­gi­ju­mu pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne na ko­jem je do­go­vo­ren ter­min ple­nar­nog za­sje­da­nja. Po­ja­sni­li su da su se sa­mo uslov­no vra­ti­li u par­la­ment i da će ko­nač­na od­lu­ka o to­me za­vi­si­ti od sta­va gra­đa­na na ve­če­ra­šnjem pro­te­stu u glav­nom gra­du.
Pre­ma Vu­ču­ro­vi­će­vim ri­je­či­ma, u opo­zi­ci­o­noj jav­no­sti je pri­sut­no ogrom­no raz­o­ča­ra­nje i ogor­če­nje zbog ova­kvog po­te­za di­je­la ne­ka­da­šnje opo­zi­ci­je, „što je i ra­zu­mlji­vo jer je te­ško i po­vje­ro­va­ti da po­sto­je ta­kvi po­li­ti­ča­ri ko­ji su, po­sli­je sve­ga što se de­ša­va­lo 24. ok­to­bra i pri­je to­ga, sprem­ni da spa­ša­va­ju Mi­la Đu­ka­no­vi­ća i nje­go­vu dik­ta­tu­ru i po­dr­že no­vu pljač­ku na iz­bo­ri­ma”.
– Mi­sli­lo se da se na­kon No­va­ka Ki­li­bar­de, ko­ji je sim­bol opo­zi­ci­o­ne iz­da­je, ne­će po­ja­vi­ti ne­ko ko će na­pra­vi­ti slič­nu pre­va­ru. Me­đu­tim, po­ja­vi­li su se i ne­ki ko­ji su ga nad­ma­ši­li. Pri­je ne­ko­li­ko da­na upra­vo se ogla­sio taj isti Ki­li­bar­da i po­dr­žao ovu la­kr­di­ju, što do­volj­no go­vo­ri o oni­ma ko­ji su svo­je uslu­ge po­nu­di­li kri­mi­nal­nom re­ži­mu. Ne­kim li­de­ri­ma biv­ših opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka ni­je do­sta što ula­ze u ko­a­li­ci­ju sa Đu­ka­no­vi­ćem, ne­go sad otvo­re­no vri­je­đa­ju gra­đa­ne Cr­ne Go­re i nji­ho­vu in­te­li­gen­ci­ju flo­sku­la­ma i glu­po­sti­ma ti­pa – mi ula­zi­mo u vla­du, ali smo opo­zi­ci­ja. To im ne­će pro­ći – na­gla­sio je Vu­ču­ro­vić.
Ka­ko je do­dao, oni po­sta­ju Đu­ka­no­vi­će­vi mi­ni­stri i sa­rad­ni­ci ko­ji su pre­u­ze­li oba­ve­zu da po­dr­že sve spolj­no­po­li­tič­ke ci­lje­ve vla­de.
–Me­đu tim ci­lje­vi­ma naj­pro­ble­ma­tič­ni­je je učla­nje­nje Cr­ne Go­re u NA­TO, kao i oba­ve­za da pri­zna­ju re­zul­ta­te iz­bo­ra – za­klju­čio je Vu­ču­ro­vić.
Iz De­mo­krat­skog fron­ta ra­ni­je su po­ru­či­li da će ve­če­ra­šnji pro­test u Pod­go­ri­ci bi­ti uvod u se­ri­ju oku­plja­nja i u dru­gim gra­do­vi­ma ši­rom Cr­ne Go­re. Stav tog po­li­tič­kog sa­ve­za je da se na iz­da­ju opo­zi­ci­o­nih bi­ra­ča mo­ra od­go­vo­ri­ti de­mo­krat­skim ustan­kom. V.R.

Sve je ja­sno
Pre­ma ri­je­či­ma Jo­va­na Vu­ču­ro­vi­ća, ni­je te­ško do­ku­či­ti zbog če­ga je Mi­lo Đu­ka­no­vić re­kon­stru­i­sao 40. Vla­du i pro­ši­rio ko­a­li­ci­o­ni ka­pa­ci­tet DPS-a na ne­ke do­sa­da­šnje opo­zi­ci­o­ne stran­ke, taj­ku­ne, ta­ko­zva­ne opo­zi­ci­o­ne me­di­je i ta­ko­zva­ne slo­bod­ne in­te­lek­tu­al­ce.
– Sre­ćom, po­je­di­ni va­žni po­li­ti­ča­ri iz tih do­ne­dav­no opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka jav­no se pro­ti­ve ovoj iz­da­ji opo­zi­ci­o­ne bor­be. To ohra­bru­je DF i gra­đa­ne ko­ji su gla­sa­li pro­tiv Mi­la Đu­ka­no­vi­ća oče­ku­ju­ći da ni­ko od onih ko­ji­ma su da­li po­vje­re­nje ne­će ući u nje­go­vu kri­mi­nal­nu eki­pu – po­ru­čio je Vu­ču­ro­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"