Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom IZ HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA APELUJU NA GRAĐANE DA NE OSTAVLJAJU BADNJAKE PO ULICI
Zbog nemarnih, ulice prekrivene svetim hrastovim drvetom Više poštovanja za sveto drvo
Dan - novi portal
Iako je od Bad­njeg da­na pro­šlo tri da­na uli­ce u gra­du li­če kao da tek ide­mo u su­sret tom pra­zni­ku. Oni ko­ji su na­sto­ja­li da od ovog da­na, od­no­sno na­la­ga­nja bad­nja­ka, ne­što i za­ra­de su svu­da po gra­du osta­vi­li ogrom­ne ko­li­či­ne hra­sto­vog dr­ve­ta. Sko­ro da ne po­sto­ji uli­ca ko­ja ne­ma „ogra­du” od sve­tog dr­ve­ta, a po­seb­no je to ka­rak­te­ri­stič­no za pri­grad­ska na­se­lja. Pre­ma sve­tom dr­ve­tu tre­ba po­ka­za­ti vi­še po­što­va­nja, pr­vo ne bra­ti mla­di­ce, ne či­ni­ti to na tu­đim ima­nji­ma, a po­tom ni­ka­ko bad­njak ne osta­vlja­ti svu­da po uli­ca­ma.
Iz Hra­ma Hri­sto­vog vas­kr­se­nja ape­lu­ju na gra­đa­ne da sve bad­nja­ke po obi­ča­ji­ma za­pa­le, te da ih ne osta­vlja­ju po­red pu­ta ili kon­tej­ne­ra. Pro­to­je­rej Pre­drag Šće­pa­no­vić ka­zao je da go­di­na­ma una­zad uka­zu­ju pro­dav­ci­ma bad­nja­ka da ih ne osta­vlja­ju po­red pu­ta, već da ih na­lo­že is­pred Hra­ma Hri­sto­vog vas­kr­se­nja, ali da još ni­je­su uspje­li da pro­mi­je­ne ne­ke na­vi­ke gra­đa­na.
– Bad­nja­ka tre­ba da se ube­re ono­li­ko ko­li­ko nam tre­ba, ali ako je već za pro­da­ju ubra­no on­da sve što osta­ne mo­že da se na­lo­ži is­pred Hra­ma. To je sve­to dr­vo i ne tre­ba ga obez­vre­đi­va­ti ta­ko što će­te ga osta­vi­ti na uli­ci. Na­dam se da će se svij­est gra­đa­na pro­mi­je­ni­ti i da će ovo shva­ti­ti kao tra­di­ci­o­nal­ni čin star sto­ti­na­ma go­di­na. Ne­ka se i za­ra­di, ni­smo u prin­ci­pu pro­tiv, ali svi ti bad­nja­ci što osta­nu tre­ba da se na­lo­že, a ne da se ba­ca­ju u sme­će. Ima par pro­da­va­ca ko­ji su naj­bli­ži Hra­mu i oni su za­pa­li­li bad­nja­ke, ali oni ko­ji su re­ci­mo u Blo­ku pet i šest ili u dru­gim dje­lo­vi­ma gra­da, su ih pro­sto osta­vi­li. Tu­žno je i ža­lo­sno to što ne­mar­ni be­ru mla­do dr­vo i to na tu­đim ima­nji­ma – ka­že Šće­pa­no­vić.
Šće­pa­no­vić sma­tra da bi Ko­mu­nal­na in­spek­ci­ja tre­ba­la da, ka­da se za­vr­ši na­la­ga­nje bad­nja­ka is­pred Hra­ma, opo­me­ne lju­de da to uklo­ne i ne osta­vlja­ju po ulic­maa gra­da.
– Na de­se­ti­ne hi­lja­da gra­đa­na ko­ji su na­lo­ži­li bad­njak is­pred Hra­ma ili svo­jih ku­ća ša­lju po­ru­ku mi­ra i lju­ba­vi, a svi oni ko­ji taj bad­njak osta­ve na uli­ci i ne za­pa­le ga ka­ko to obi­čaj na­la­že ima­ju neo­d­go­va­ran od­nos pre­ma sve­ti­nji, tra­di­ci­ji i pre­ci­ma–re­kao je Šće­pa­no­vić.
I pred­sjed­nik cr­kve­nog od­bo­ra Glav­nog gra­da Zo­ran Vuk­če­vić ape­lu­je na gra­đa­ne da bad­nja­ke na­la­žu jer je to je­di­na pra­va sim­bo­li­ka. Ka­že da je ne­iz­mjer­no tu­žan ka­da vi­di da se sve­to dr­vo pro­da­je na uli­ci, ali na ne­ki na­čin ra­zu­mi­je gra­đa­ne ko­ji su u ne­za­vid­noj fi­nan­sij­skoj si­tu­a­ci­ji.
– Do­bro bi bi­lo da svi ube­re­mo bad­njak, a ne da ga ku­pu­je­mo. Tu­žan sam kad vi­dim da po­sli­je Bad­nje ve­če­ri i Pra­vo­slav­ne no­ve go­di­ne osta­vi­mo bad­nja­ke po­red kon­tej­ne­ra. Što ih ne po­ne­se­mo is­pred ma­na­sti­ra, cr­kve, hra­ma ili pred svo­ju ku­ću i na­lo­ži­mo. Sve pro­dav­ce ko­ji­ma su osta­li ne­pro­da­ti bad­nja­ci po­zi­vam da ih do­ne­su is­pred hra­ma, sa­mo da ih pri­ne­su, pa će­mo ih mi iz od­bo­ra i sve­šten­stva na­lo­ži­ti, ne­će nam bi­ti te­ško. Tu­žno je osta­vlja­ti bad­nja­ke na uli­ci jer je to sve­to dr­vo. Ape­lu­jem na gra­đa­ne da 13. ja­nu­a­ra u po­noć po­ne­su žen­ske bad­nja­ke da ih na­lo­že is­pred hra­ma ili cr­kve, a ni­ka­ko da ih ne osta­vlja­ju po­red kon­te­jen­ra – re­kao je Vuk­če­vić.
I Pre­drag Ra­žna­to­vić, biv­ši član cr­kve­nog od­bo­ra Glav­nog gra­da, ne vi­di svr­hu ku­po­vi­ne bad­nja­ka.
– Ti­me svi tre­ba da se po­za­ba­vi­mo. Oče­ku­jem da će i cr­kva nešto predložiti i da će ove po­ja­ve bi­ti pro­šlost. Re­ci­mo mo­je mi­šlje­nje je da u por­ti sva­ke cr­kve treba da se nađe ne­ki broj bad­nja­ka i da to za­jed­no lju­di na­lo­že. Ne vi­dim svr­hu ku­po­vi­ne bad­nja­ka na uli­ca­ma jer to sa so­bom no­si de­va­sta­ci­ju šu­ma i ko­mu­nal­ne pro­ble­me gra­da. Ni­je to ne­ki ve­li­ki pro­blem i ri­je­ši­će se – sma­tra Ra­žna­to­vić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"