Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom POŽAR U STAMBENOJ ZGRADI U ULICI KRALJA NIKOLE
U požaru, na sreću, nije bilo povrijeđenih, kompletno pokućstvo porodice Ćetković stradalo u plamenu Stan šestočlane porodice u pepelu
Dan - novi portal
Stan še­sto­čla­ne po­ro­di­ce Ćet­ko­vić u stam­be­noj zgra­di na tre­ćem spra­tu u Uli­ci kra­lja Ni­ko­le, pre­ko pu­ta Sat ku­le, iz­go­rio je u pot­pu­no­sti u no­ći iz­me­đu 7. i 8. ja­nu­a­ra. Po­vri­je­đe­nih, na svu sre­ću ni­je bi­lo, a i po­ro­di­ca i vje­šta­ci sum­nja­ju da su in­sta­la­ci­je uzrok po­ža­ra.
Sve se iz­de­ša­va­lo oko šest uju­tru, ka­da su u sta­nu spa­va­li Da­li­bor Ćet­ko­vić sa dvi­je kćer­ke, dok je su­pru­ga bi­la na po­slu, a dvo­je sta­ri­je dje­ce bi­lo kod rod­bi­ne. Dra­gan Ćet­ko­vić, vla­snik sta­na ko­ji ko­ri­sti nje­gov sin Da­li­bor, ka­že da je pra­va je sre­ća što u no­ći ne­sre­će u sta­nu ni­su bi­le i dvi­je sta­ri­je dje­voj­či­ce či­ja je spa­va­ća so­ba tik uz dnev­nu so­bu gdje je po­žar i iz­bio.
– Sin je spa­vao u so­bi sa dvi­je mla­đe kćer­ki­ce, od go­di­nu i po i tri go­di­ne, i ne­gdje oko šest sa­ti uju­tru pro­bu­dio ga je dim ko­ji je pro­bi­jao kroz vra­ta. Kad je ustao da ih otvo­ri pri­ti­sak ga je ba­cio na­zad ka bal­kon­skim vra­ti­ma. Bu­kval­no su se u to­me u če­mu su spa­va­li pre­ba­ci­li pre­ko te­ra­se u stan po­red, i uspje­li da se spa­su. U sta­nu ni­je osta­lo go­to­vo ni­šta zdra­vo. Sva je sre­ća, što se ka­že sre­ća u ne­sre­ći, što dvo­je sta­ri­je dje­ce ni­su bi­li u sta­nu, jer je nji­ho­va so­ba tik uz dnev­nu so­bu, ko­ja je u pot­pu­no­sti iz­go­re­la. Ne smi­jem o to­me ni da mi­slim. Bog nas je po­gle­dao tu – pri­ča Ćet­ko­vić.
Ka­ko na­vo­di, va­tra je buk­nu­la u dnev­noj so­bi.
– Na li­ce mje­sta su osim va­tro­ga­sa­ca od­mah iza­šli i vje­šta­ci, sud­ski i vje­štak elek­tro­stru­ke, do­la­zi­li su i iz MUP-a oba­vi­li uvi­đaj i ka­ko su mi re­kli sum­nja­ju na pro­du­žni ka­bal ko­ji je na­pa­jao te­le­vi­zor u dnev­noj so­bi. Pret­hod­ni dan su svi bi­li kod me­ne u Daj­ba­ba­ma i do­šli su ka­sno uve­če pa ni­su ni lo­ži­li špo­ret na dr­va da bi se gri­ja­li, već su di­rekt­no oti­šli na spa­va­nje. Pret­po­sta­vlja­mo da se taj pro­du­žni kabl za­pa­lio, pa sa njim i ko­mo­da i te­le­vi­zor. Sve je to pu­klo, do­hva­tio se i pro­zor od ku­hi­nje i on je po­pu­cao. Sve je bu­kval­no uni­šte­no. Ne­ma tu vi­še šta. Ne­će ni­ko bi­ti ni gla­dan ni že­dan, ima­ju gdje da ži­ve, ne­će na uli­cu, ali to je šok za sve njih, po­go­to­vo dje­cu. To je sve ti­nja­lo dok su oni spa­va­li, stvo­ri se pri­ti­sak kad je sve za­tvo­re­no i za­to je to ta­ko i pu­klo kad je sin po­ku­šao da otvo­ri vra­ta od so­be. Ne daj bo­že da je iko bio u dru­gom di­je­lu sta­na, do njih se ne bi mo­glo do­ći. Za­to sva mu­ka na stan. Treba da sla­ve ovaj dan – pri­ča Ćet­ko­vić .
Ka­ko je na­veo, nje­gov sin će se si­gur­no obra­ti­ti Glav­nom gra­du i nad­le­žnim slu­žba­ma pa mo­žda i us­pi­ju da do­bi­ju ne­ku po­moć. Ćet­ko­vi­ći is­ti­ču da su kom­ši­je iz ula­za po­ka­za­le so­li­dar­nost i na to­me će im uvi­jek bi­ti za­hva­lan jer je to pra­va ri­jet­kost.S.R.


Do­ja­va sti­gla u od­ma­kloj fazi požara

Do­ja­va da se vi­di dim iz sta­na u Uli­ci kra­lja Ni­ko­le Slu­žba za­šti­te je pri­mi­la u 6.07, a na li­ce mje­sta su upu­će­na tri vo­zi­la sa osam va­tro­ga­sa­ca.
– Do­la­skom na li­ce mje­sta za­te­čen je po­žar u po­od­ma­kloj fa­zi ko­ji je za­hva­tio ku­hi­nju i dnev­ni bo­ra­vak. Po­žar je lo­ka­li­zo­van u 6.37. U po­ža­ru je na­sta­la ve­ća šte­ta na dvi­je pro­sto­ri­je, a osta­tak sta­na stra­dao je od di­ma i ga­re­ži. U sta­nu je pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma sta­na­ra, u tre­nut­ku na­stan­ka po­ža­ra, bio otac sa dvo­je dje­ce ali su bla­go­vre­me­no na­pu­sti­li stan bez po­vre­da– ka­zao je An­dri­ja Ča­đe­no­vić, ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te.N.S.


Stijepović obećao stanarinu

Glavni grad će porodici Ćetković obezbijediti troškove stanarine sve dok se njihova stambena jedinica ponovo ne osposobi, obećao je Slavoljub Stijepović, gradonačelnik, u razgovoru sa Draganom Ćetkovićem. Gradonačelnik Stijepović je takođe istakao da će radnici Agencije za stanovanje i preduzeća Čistoća već danas ući u stan kako bi prvo obezbijedili uslove za sanaciju a potom pristupiti saniranju posledica teškog požara.


Spa­sio va­tro­ga­sca

Čim mi je sin ja­vio šta se do­go­di­lo, do­šao sam iz Daj­ba­ba, pri­ča Dra­gan Ćet­ko­vić i za­te­kao dvo­ji­cu va­tro­ga­sa­ca ko­ji su kre­nu­li da ula­ze u stan.
– Tek su sta­vlja­li ma­ske kad su ušli u stan, a ka­ko je vak­tra buk­ta­la, pri­mje­tio sam da je­dan ni­je or­jen­ti­san. Pret­po­sta­vljam da je to bi­lo zbog ve­li­ke ko­li­či­ne di­ma jer se ni­je na vri­je­me obez­bi­je­dio. Kad je htio da iza­đe na te­ra­su, re­kao sam mu da ne ide ta­mo da ima vra­ta sa dru­ge stra­ne i ne­ko­li­ko pu­ta me je pi­tao gdje su i pri­mje­tio sam po to­nu da se gu­bi i sa­mo se one­svje­stio. Utr­čao sam i iz­vu­kao ga u hod­nik, i bu­kval­no ga od­vu­kao niz ste­pe­ni­ce sta­na kod kom­ši­je gdje smo zva­li po­moć, pa je pre­ve­zen u bol­ni­cu. Is­po­sta­vi­lo se da mi je to sin od bra­ta od stri­ca, ma­da i da je bi­lo ko dru­gi bio isto bih po­stu­pio. Eto, i to se de­si­lo –pri­ča Ćet­ko­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"