Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura HERCEGNOVSKI FESTIVAL OKUPIO NAJPOZNATIJA IMENA „DEVETE UMJETNOSTI” Radno i zabavno za budućnost stripa
Dan - novi portal
Her­ceg­nov­ski strip fe­sti­val, 11. po re­du, sta­ro­vao je sve­ča­nim otva­ra­njem na nov­skom tr­gu na Be­la­vi­sti. Ovi su­sre­ti, za­po­če­ti 2006. go­di­ne, po­sta­li su jed­no od naj­pre­sti­žnih oku­plja­nja umjet­ni­ka stri­pa u re­gi­o­nu ali i div­na pri­li­ka da pi­sci-cr­ta­či i iz­la­ga­či, nji­ho­vi pri­ja­te­lji, dru­že. Ri­je­či do­bro­do­šli­ce po­zna­tim go­sti­ma iz svi­je­ta stri­pa po­že­lje­li su Ni­ko­la Ćur­čin, idej­ni tvo­rac ma­ni­fe­sta­ci­je, Ne­boj­ša Man­dić i Jo­van Su­bo­tić, tro­jac ko­ji sa sa­rad­ni­ci­ma iz go­di­ne u go­di­nu či­ni Her­ceg No­vi pre­sto­ni­com stri­pa na pro­sto­ru biv­še Ju­go­sla­vi­je.
Lje­po­ti sve­ča­nog otva­ra­nja ove zna­čaj­ne kul­tur­ne ma­ni­fe­sta­ci­je svo­jim na­stu­pom je do­pri­nio ita­li­jan­ski duo „Che­ep se­ats” iz Ve­ro­ne. Na sve­ča­nom otva­ra­nju pre­sta­vlje­no je dva­de­se­tak go­sti­ju, Raj­ko Mi­lo­še­vić, Re­dže­ri Do­ner, To­ni Fej­zu­la, Dra­žen Ko­va­če­vić, Ma­u­ri­ci­jo di Vi­ćen­co, An­to­nio Lu­ki, Va­le­rio Held, Ti­ho­mir Ti­ku­lin, Is­tok Si­tar, Vla­di­mir Ve­so­vić, Mi­lo­rad Vi­ca­no­vić Ma­za, Ste­van Su­bić, Kre­ši­mir Bi­uk, Lu­ka Ca­kić, Mar­ko Sto­ja­no­vić, Emir Pa­ša­no­vić, Pa­vle Ze­lić, Ivan Ša­i­no­vić, Alek­sa Ga­jić, Mi­li­ca Ma­ste­li­ca, Bo­ra Gr­bić, Dra­žen Ba­le­tić, Raj­ko Ču­ča i dru­gi.
Ma­ni­fe­sta­ci je na­sta­vlje­na ju­če na Tr­gu Ni­ko­le Đur­ko­vi­ća bes­plat­nim cr­ta­njem za po­sje­ti­o­ce i dru­že­njem. Tu je ne­za­o­bi­la­zna ber­za stri­pa i pre­zen­ta­ci­ja broj­nih iz­da­va­ča, di­stri­bi­u­te­ra i pre­stav­ni­ka iz­da­vač­kih ku­ća iz Be­o­gra­da, Za­gre­ba, Sa­ra­je­va... Or­ga­ni­zo­va­na je iz­lo­žba ra­do­va uče­ni­ka ško­le cr­ta­nja iz Nik­ši­ća, Ba­ra i Her­ceg No­vog kao i jav­ni čas o zna­ča­ju stri­pa. Pr­vog da­na fe­sti­va­la otvo­re­no je isto­vre­me­no čak de­set iz­lo­žbi u ga­le­rij­skim pro­sto­ri­ma u ga­le­ri­ja­ma „Jo­sip Be­po Ben­ko­vić”, „Sue Rjder” i ba­ru „Ame­ri­ka”.
No­vaj­li­ja na fe­sti­va­lu Emir Stu­šić iz Sa­ra­je­va, po­red svo­je iz­lo­žbe na ko­joj nam se pred­sta­vio sa tri­de­se­tak ra­do­va, ni­je krio odu­še­vlje­nje de­ša­va­nji­ma na strip fe­sti­va­lu
- Odu­še­vljen sam pr­vom ve­če­ri. Opu­šte­na at­mos­fe­ra, div­na za­ba­va, ita­li­jan­ski duo od­li­čan. Čuo sam od ko­le­ga da je Her­ceg­nov­ski fe­sti­val fe­no­me­na­lan. Sa­da sam se lič­no u to i uvje­rio. Ra­di­o­ni­ce, pre­da­va­nja, jav­ni ča­so­vi o stri­pu, od­lič­ne su ide­je. Ta­ko se ide u ma­su, ta­ko se sti­če po­pu­lar­nost. Ma­ni­fe­sta­ci­ja je or­ga­ni­zo­va­na ja­ko pro­fe­si­o­nal­no. Do sa­da ni­jesm bio na ova­kvim fe­sti­va­li­ma. Ide vam u pri­log što su ga­le­ri­je ja­ko bli­zu i po­sje­ti­o­ci cir­ku­li­šu na ovom predvnom tr­gu. Za me­ne i sve cr­ta­če ovo je ve­li­ko is­ku­stvo. Či­nje­ni­ca da lju­di po­put Ti­ho­mi­ra Ti­ku­li­na, Ro­že­ra Iba­ne­za, ko­ji su na­ma mla­đi­ma ido­li, sa­da su sa na­ma. Dru­že se pri­ča­ju, uče nas - to je ono što se pam­tu i či­tav ži­vot. Hva­la No­vlja­ni­ma što su me po­zva­li. Ovo se pam­ti i o ovo­me se pri­ča - ka­že Emir Stu­šić.
Z.ŠA­KO­TIĆ


Berza i Mister No

Za da­nas, do 16 ča­so­va ,pred­vi­đe­no je bes­plat­no cr­ta­nje, cr­ta­nje na ma­ji­ca­ma i dru­že­nje sa go­sti­ma fe­sti­va­la. Pre­vi­đe­na je i ber­za stri­pa u sa­rad­nji sa stri­pa­ni­com „Mi­ster No” i is­tak­nu­tim di­stri­bu­te­ri­ma i iz­da­vač­kim ku­ća­mas iz re­gi­o­na. Od pod­ne je pred­vi­đe­na ra­di­o­ni­ca za naj­mla­đe, a od 20 sa­ti pre­zen­ta­ci­ja tri­de­set go­di­na „Di­lan Do­ga” na na­šim pro­sto­ri­ma. O to­me će go­vo­ri­ti Ma­u­ri­cio di Vi­ćen­co i Pa­vle Ze­lić, a sve se de­ša­va na Škve­ru. Za kraj ve­če­ra­šnjeg da­na pred­vi­đe­na je žur­ka/kon­cert gru­pe „Low vol­ta­gr” sa spe­ci­jal­nim go­stom Gu­e­rom.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"