Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PLAC SINDIKATA RUDNIKA BOKSITA I DALJE PREDMET SPORA U PRIVREDNOM SUDU Utvrđivanje vlasništva odlaže naplatu
Dan - novi portal
Ste­čaj­na upra­va nik­šić­kih Rud­ni­ka bok­si­ta upor­na je u za­htje­vu da se do­ka­že pra­vo vla­sni­štva nad par­ce­lom od oko 19 hi­lja­da kva­dra­ta ko­ja se na­la­zi na ula­zu u Nik­šić. Tu par­ce­lu su svo­je­vre­me­no ustu­pi­li Sa­mo­stal­nom sin­di­ka­tu fir­me.
Spor­ni plac tre­bao je da se pro­da još pri­je dvi­je go­di­ne ka­ko bi ro­žaj­ska fir­ma „Am­bi­net AGM“ i dvo­ji­ca rad­ni­ka Bok­si­ta, Ra­šo Či­vo­vić i Ra­do­man Ba­tri­će­vić, po iz­vr­šnim sud­skim pre­su­da­ma od Sin­di­ka­ta na­pla­ti­li svo­ja po­tra­ži­va­nja, ko­ja ukup­no iz­no­se ne­što pre­ko 150 hi­lja­da eura.
Pro­da­ju pla­ca su, me­đu­tim, od­lo­ži­li Bok­si­ti ko­ji tu­žbom pro­tiv fir­me iz Ro­ža­ja i Sa­mo­stal­nog sin­di­ka­ta tra­že da se utvr­di vla­sni­štvo, ali je ne­dav­no u Pri­vred­nom su­du po ko zna ko­ji put od­lo­že­no ro­či­šte, jer od nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja ni­je­su do­bi­li ade­kvat­nu do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja bi po­tvr­di­la ko stvar­no ga­zdu­je spor­nom lo­ka­ci­jom. U nik­šić­koj fir­mi su sta­va da su ze­mlji­šte ustu­pi­li rad­nič­koj or­ga­ni­za­ci­ji za grad­nju sta­no­va za ru­da­re, ali da su za­dr­ža­li pra­vo ras­po­la­ga­nja, te da ne­ma za­kon­skog osno­va da se par­ce­la pro­da za­rad du­go­va­nja Sin­di­ka­ta. Či­vo­vić, ko­ji je umje­šač u spo­ru ko­ji se vo­di u Pri­vred­nom su­du, ka­zao je da od Sin­di­ka­ta već ne­ko­li­ko go­di­na če­ka na­pla­tu od 17,6 hi­lja­da eura, ko­li­ko mu je do­su­đe­no zbog ne­is­pla­će­nog so­ci­jal­nog pro­gra­ma 2010. go­di­ne i za na­kna­du za sva­ku go­di­nu sta­ža.
– Ni­ka­ko da re­a­li­zu­jem iz­vr­šne sud­ske pre­su­de, jer Bok­si­ti sa­da od­la­žu rje­še­nje ve­za­no za spor­nu par­ce­lu od ko­je tre­ba da se na­pla­ti­mo. Ne­za­bi­lje­že­no je da se jed­na sin­di­kal­na or­ga­ni­za­ci­ja uop­šte ne pro­ti­vi na­mje­ri Bok­si­ta u ste­ča­ju da po­vra­te spor­no ze­mlji­šte. Utvr­đi­va­nje ge­ne­ze vla­sni­štva u kon­kret­nom slu­ča­ju je bes­pred­me­tan po­sao, jer po tom osno­vu on­da bi tre­ba­lo da se utvr­di i po­vra­ti sva dru­ga imo­vi­na Sin­di­ka­ta ko­ju su pro­da­li pri­je vi­še go­di­na – re­kao je Či­vo­vić.
Na pla­cu pri­je de­set go­di­na Sin­di­kat je tre­bao da iz­gra­di de­set zgra­da sa 320 sta­no­va za ru­da­re, ali taj plan, iako je ka­men te­me­ljac po­sta­vljen 2008. go­di­ne do da­nas ni­je re­a­li­zo­van. Či­vo­vić je na­gla­sio da je 2009. go­di­ne op­šti­na Nik­šić sa Sa­mo­sta­nim sin­di­ka­tom, kao in­ve­sti­to­rom grad­nje sta­no­va, pot­pi­sa­la spo­ra­zum pre­ma ko­jem su im od spor­ne par­ce­le eks­pro­pri­sa­li oko 13 hi­lja­da kva­dra­ta ze­mlji­šta u za­mje­nu za na­kna­du po osno­vu grad­sko-gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta ko­ja je iz­no­si­la sko­ro 900 hi­lja­da eura.
– Mje­se­ci­ma po­ku­ša­vam od op­štin­ske Di­rek­ci­je za imo­vi­nu, Se­kre­ta­ri­ja­ta za fi­nan­si­je i Cr­no­gor­skog fon­da za so­li­dar­nu stam­be­nu iz­grad­nju da do­bi­jem in­for­ma­ci­ju gdje su te pa­re. Umje­sto me­ne, na to­me bi tre­ba­lo da in­si­sti­ra ste­čaj­na upra­va Bok­si­ta, a on­da bi naš pro­blem bio ri­je­šen - po­ru­čio je Či­vo­vić
Fir­ma „Am­bi­jent AGM“ od Sin­di­ka­ta, ta­ko­đe po iz­vr­šnoj sud­skoj pre­su­di, tra­ži na­pla­tu bli­zu 120 hi­lja­da eura za pro­je­kat pla­ni­ra­nih zgra­da. Na­red­no ro­či­šte po tu­žbi Bok­si­ta u Pri­vred­nom su­du bi­će odr­ža­no 17. fe­bru­a­ra, a do ta­da nik­šić­koj fir­mi je na­lo­že­no da od Dr­žav­nog ar­hi­va Cr­ne Go­re pri­ba­vi do­ku­men­ta­ci­ju o vla­sni­štvu nad par­ce­lom u Nik­ši­ću.
B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"