Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija DIREKTOR „BARSKE PLOVIDBE” MILO PAUNOVIĆ IZABRAN BEZ DANA RADNOG ISKUSTVA
Dokumenta nestala poslije imenovanja Nakon što je Paunović imenovan za izvršnog direktora kompanije, radnici „Komunalnog preduzeća” su iz preduzeća iznijeli na desetine registratora i dokumentacije. Zaposleni u kompaniji, koji su insistirali na anonimnosti, tvrde da je ta dokumentacija uništena, odnosno spaljena
Dan - novi portal
Po­lo­vi­nom av­gu­sta pro­šle go­di­ne di­plo­mi­ra­ni eko­no­mi­sta Mi­lo Pa­u­no­vić iza­bran je za iz­vr­šnog di­rek­to­ra po­mor­ske kom­pa­ni­je Bar­ska plo­vid­ba, ko­ja je u dr­žav­nom vla­sni­štvu, bez pret­hod­no ras­pi­sa­nog kon­kur­sa.
Od­bor di­rek­to­ra Pa­u­no­vi­ća je ime­no­vao za iz­vr­šnog di­rek­to­ra kom­pa­ni­je, iako ne­ma ni da­na rad­nog is­ku­stva u po­mor­skoj pri­vre­di, što je za iz­bor pret­hod­nih di­rek­to­ra bio je­dan od osnov­nih uslo­va.
Na­kon što je Pa­u­no­vić ime­no­van za iz­vr­šnog di­rek­to­ra kom­pa­ni­je, rad­ni­ci „Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća” su iz pred­u­ze­ća iz­ni­je­li na de­se­ti­ne re­gi­stra­to­ra i do­ku­men­ta­ci­je. Šta je ura­đe­no sa do­ku­men­ta­ci­jom dr­žav­ne kom­pa­ni­je, i šta je sa­dr­ža­no u re­gi­stra­to­ri­ma ko­je su iz­ni­je­li ko­mu­nal­ci, Pa­u­no­vić bi tre­ba­lo da oba­vi­je­sti jav­nost. Za­po­sle­ni u kom­pa­ni­ji, ko­ji su in­si­sti­ra­li na ano­nim­no­sti, tvr­de da je ta do­ku­men­ta­ci­ja uni­šte­na, od­no­sno spa­lje­na.
U vr­lo te­škoj eko­nom­skoj si­tu­a­ci­ji, ka­da je kom­pa­ni­ja, ka­ko mno­gi za­po­sle­ni tvr­de, pred ban­kro­tom zbog lo­šeg ra­da me­nadž­men­ta, Pa­u­no­vić pri­ma pla­tu od oko 2.000 eura, ko­ja je du­plo ve­ća od lič­nih do­ho­da­ka nje­go­vih pret­hod­ni­ka, a ve­ća i od pla­te čak i pre­mi­je­ra Cr­ne Go­re, ili mi­ni­stra po­mor­stva i sa­o­bra­ća­ja.
Ta­ko­đe, on ko­ri­sti slu­žbe­no auto fir­me, ko­joj stva­ra do­dat­ne tro­ško­ve, jer sva­ko­dnev­no pu­tu­je iz Pod­go­ri­ce u Bar na po­sao.
Upu­će­ni u de­ša­va­nja u kom­pa­ni­ji tvr­de da je on ime­no­van na mje­sto di­rek­to­ra ka­ko bi kom­pa­ni­ju Bar­ska plo­vid­ba i de­fi­ni­tiv­no „po­to­pio”, jer tre­ba sa­kri­ti ve­li­ke lič­ne in­te­re­se po­je­di­na­ca iz od­bo­ra di­rek­to­ra.
U vri­je­me iz­bo­ra Pa­u­no­vi­ća odr­ža­ne su dvi­je sjed­ni­ce od­bo­ra di­rek­to­ra. Na pr­voj je do­ta­da­šnji pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Ra­do­van Or­lan­dić, na sop­stve­ni za­htjev, tra­žio ra­zr­je­še­nje na mje­sto pred­sjed­ni­ka od­bo­ra di­rek­to­ra. Umje­sto nje­ga iza­bran je Vo­jo Bo­jo­vić, ko­ji ta­ko­đe iz­bje­ga­va da se sret­ne sa no­vi­na­ri­ma. Na­kon to­ga, ubr­zo se za­ka­zu­je sjed­ni­ca Od­bo­ra di­rek­to­ra na ko­joj se „pre­ko no­ći” Pa­u­no­vić ime­nu­je za iz­vr­šnog di­rek­to­ra, a ta­ko­đe je Bo­jo­vić pot­pi­sao ugo­vor sa iz­vr­šnim di­rek­to­rom Pa­u­no­vi­ćem. Bo­jo­vi­ću je, ta­ko­đe, po­ve­ća­na na­dok­na­da u od­bo­ru di­rek­to­ra, ko­ja, ka­ko ka­žu upu­će­ni u kom­pa­ni­ji, iz­no­si oko 700 eura, što je da­le­ko vi­še ne­go u dru­gim dr­žav­nim fir­ma­ma.
Ina­če, Pa­u­no­vić je do do­la­ska u Bar­sku plo­vid­bu bio za­po­slen u Po­re­skoj upra­vi, a u po­sled­nje če­ti­ri go­di­ne bio je na­čel­nik Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta Cr­ne Go­re.D.S.

Ne­ma od­go­vo­ra

Pa­u­no­vić je obe­ćao da će „u do­gled­no vri­je­me” od­go­vo­ri­ti na pi­ta­nja „Da­na”, da li je na rad­no mje­sto u Bar­skoj plo­vid­bi pri­mljen po osno­vu ras­pi­sa­nog kon­kur­sa, ko­li­ko ima rad­nog sta­ža u po­mor­skoj pri­vre­di i ko­li­ko po­zna­je en­gle­ski je­zik, i da li je če­ti­ri do pet no­vih rad­ni­ka u toj kom­pa­ni­ji pri­mlje­no na osno­vu ra­ni­je ras­pi­sa­nog kon­kur­sa.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"