Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO ODBACILO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MINISTRA ODBRANE, U SOVCG NEZADOVOLJNI Nijesu saslušali ni Boškovića ni vojnike
Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo od­ba­ci­lo je kri­vič­nu pri­ja­vu ko­ju je pro­tiv mi­ni­stra od­bra­ne Pre­dra­ga Bo­ško­vi­ća pod­nio Sin­di­kat od­bra­ne i Voj­ske Cr­ne Go­re (SOVCG) zbog kri­vič­nog dje­la zloupotreba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u ve­zi sa pre­stan­kom slu­žbe za 22 voj­ni­ka po ugo­vo­ru. Od­lu­ku o od­ba­ci­va­nju kri­vič­ne pri­ja­ve, po žal­bi SOVCG, po­tvr­di­lo je i Vr­hov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo (VDT).
U SOVCG, na či­jem je če­lu Ne­nad Čo­be­ljić, ova­kvo po­stu­pa­nje Spe­ci­jal­nog i Vr­hov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva oci­je­ni­li su „ne­pro­fe­si­o­nal­nim, po­ni­ža­va­ju­ćim i pro­tiv­nim in­te­re­si­ma Cr­ne Go­re i nje­nih gra­đa­na”.
– S ob­zi­rom na to da ni VDT ni­je na­šao za shod­no da is­pi­ta pod­no­si­o­ca kri­vič­ne pri­ja­ve o okol­no­sti­ma i či­nje­ni­ca­ma, ni­ti je pod­no­si­o­cu kri­vič­ne pri­ja­ve do­sta­vio rje­še­nje o od­ba­ci­va­nju ka­ko bi­smo zna­li na šta da se ža­li­mo, osta­lo je da o ovom slu­ča­ju su­di cr­no­gor­ska jav­nost – po­ru­či­li su iz SOVCG.
SDT je rje­še­nje o od­ba­ča­ju kri­vič­ne pri­ja­ve do­ni­je­lo 14. no­vem­bra pro­šle go­di­ne. Spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ta­tja­na Ži­žić oci­je­ni­la je da ne po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je Bo­ško­vić iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo za ko­je je pri­ja­vljen kao ni bi­lo ko­je dru­go kri­vič­no dje­lo ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti.
– Iako smo pod­no­si­o­ci pri­ja­ve, spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Ta­tja­na Ži­žić ni­je od nas tra­ži­la ni­ka­kva do­dat­na oba­vje­šte­nja, in­for­ma­ci­je ili do­ka­ze. Čak ni­je pri­hva­ćen ni naš pred­log da se sa­slu­ša pred­sjed­nik SOVCG. Pre­ma na­šim in­for­ma­ci­ja­ma, ni­ko od ošte­će­nih voj­ni­ka, ta­ko­đe, ni­je sa­slu­šan od stra­ne SDT, ni­ti je sa­slu­šan bi­lo ko u si­ste­mu ko­man­do­va­nja Voj­ske Cr­ne Go­re. Ne­ma­mo in­fo­r­ma­ci­je da su od si­ste­ma ko­man­do­va­nja pri­ku­plja­ni bi­lo ka­kvi po­da­ci ili do­ku­men­ta. Po­sta­vlja se pi­ta­nje ka­ko je SDT uop­šte za­klju­čio ko su i da li ima „ošte­će­nih” ako ni­šta ni­je pred­u­ze­to. Ne­pri­hva­tlji­vo je od­ba­ci­va­nje kri­vič­ne pri­ja­ve pot­pu­nim ig­no­ri­sa­njem ošte­će­ne stra­ne, a isto­vre­me­no pod­no­si­o­ca pri­ja­ve pro­gla­si­ti da ne­ma svoj­stvo ošte­će­nog – na­ve­de­no je u žal­bi na rje­še­nje SDT-a, ko­ju je od­ba­ci­lo VDT.
U SOVCG su in­si­sti­ra­li da se sa­slu­ša­ju ošte­će­ni voj­ni­ci i pred­stav­nik Sin­di­ka­ta od­bra­ne i Voj­ske Cr­ne Go­re.
– Do­sta­vlje­na nam je, prak­tič­no, po­ru­ka da ne­ma svr­he pod­no­si­ti kri­vič­nu pri­ja­vu za uoče­ne zlo­u­po­tre­be vi­so­kih dr­žav­nih či­nov­ni­ka. Ovo je, sva­ka­ko, pro­tiv­no in­te­re­si­ma Cr­ne Go­re, Mi­ni­star­stva od­bra­ne i Voj­ske, prav­de i pra­vič­no­sti – sma­tra­ju u SOVCG.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"