Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Po­moć za 2.000 po­ro­di­ca
Cr­ve­ni krst Cr­ne Go­re kra­jem ne­dje­lje po­či­nje po­dje­lu hu­ma­ni­tar­ne po­mo­ći za so­ci­jal­no naj­u­gro­že­ni­je po­ro­di­ce u Cr­noj Go­ri, ko­ja će bi­ti re­a­li­zo­va­na to­kom fe­bru­a­ra, po una­pri­jed pri­pre­mlje­nom pla­nu di­stri­bu­ci­je. Sred­stva za do­na­ci­ju obez­bi­je­di­la je po­ro­di­ca Glen­džo, a po­moć u pre­hram­be­nim i hi­gi­jen­skim ar­ti­kli­ma će do­bi­ti 2.000 po­ro­di­ca iz svih cr­no­gor­skih op­šti­na.
– Di­stri­bu­ci­ja će bi­ti vr­še­na pu­tem op­štin­skih orga­ni­za­ci­ja Cr­ve­nog kr­sta, ko­je su i pri­pe­mi­le spi­sko­ve svo­jih naj­u­gro­že­ni­jih su­gra­đa­na. Pa­ke­ti sa hra­nom sa­dr­že osnov­ne ži­vot­ne na­mir­ni­ce – bra­šno (25 kg), tje­ste­ni­na (če­ti­ri kg), pa­sulj (dva kg), ulje (če­ti­ri li­tra), še­ćer (je­dan kg), pi­ri­nač (je­dan kg), dok hi­gi­jen­ski sa­dr­že de­ter­džent za pra­nje ve­ša, teč­nost za pra­nje su­đa i šam­pon – sa­op­štio je Cr­ve­ni krst.M.S.

Sa­vje­to­va­li 1.427 ro­di­te­lja
Udru­že­nje Ro­di­te­lji u fe­bru­a­ru obi­lje­ža­va go­di­nu ra­da SOS Ro­di­telj­ske li­ni­je, bes­plat­nog i po­vjer­lji­vog ser­vi­sa za ro­di­te­lje, ko­ja je do sa­da pri­mi­la 332 po­zi­va. Udru­že­nju Ro­di­te­lji se di­rekt­no u to­ku pro­šle go­di­ne za sa­vjet, po­dr­šku, in­for­ma­ci­ju... obra­ti­lo 1.427 ro­di­te­lja. Ne­ke od naj­če­šćih te­ma na Ro­di­telj­skoj li­ni­ji bi­le su us­po­sta­vlja­nje gra­ni­ca, upo­tre­ba teh­no­lo­gi­je, vr­šnjač­ko na­si­lje, škol­ski pro­ble­mi, od­no­si iz­me­đu bra­će i se­sta­ra, raz­voj­ne fa­ze i raz­voj­ni pro­ble­mi, bo­le­sti za­vi­sno­sti, sek­su­al­nost, raz­vod , ka­ko raz­go­va­ra­ti sa ti­nej­dže­ri­ma, pro­ble­mi sa is­hra­nom, od­vi­ka­va­nje od pe­le­na, fi­zič­ko ka­žnja­va­nje, smrt u po­ro­di­ci. Po­zi­vom na broj 080/888-888, ko­ji je bes­pla­tan za po­zi­ve iz svih mre­ža i iz svih gra­do­va, i do­stu­pan rad­nim da­ni­ma u ter­mi­nu od 16 do 20 sa­ti, ro­di­te­lji mo­gu raz­go­va­ra­ti sa struč­nim li­ci­ma o svim ne­do­u­mi­ca­ma i po­te­ško­ća­ma ko­je ima­ju, a ti­ču se raz­vo­ja i vas­pi­ta­nja dje­ce. M.S.

Obu­ka vo­lon­te­ra
U pro­sto­ri­jam Kul­tur­nog cen­tra „Ni­ko­la Đur­ko­vić” u Ko­to­ru u su­bo­tu u 11 ča­so­va odr­ža­će se ra­di­o­ni­ca „Omla­di­na uči omla­di­nu: Za­što bi­ti vo­lon­ter?”. Ra­di­o­ni­ca je pr­va u ni­zu pla­ni­ra­nih edu­ka­tiv­nih i vo­lon­ter­ski ak­tiv­no­sti za mla­de u okvi­ru pro­jek­ta „Edu­ka­ci­jom i ak­ti­vi­zmom za ljep­si grad i bo­lju bu­duć­nost”. Po­kro­vi­telj pro­jek­ta je Op­šti­na Ko­tor, a no­si­lac NVO „Na­ša ak­ci­ja” ko­ja se od 2012. ba­vi gra­đan­skim ak­ti­vi­zmom i vo­lon­te­ri­zmom sa fo­ku­som na mla­de. M.S.

Ob­u­či­li 18 li­ca
NVO Mla­di Ro­mi omo­gu­ći­la je za 18 kan­di­da­ta iz Bu­dve, Ko­to­ra, Tiv­ta i Her­ceg No­vog mo­guć­nost sti­ca­nja do­dat­nih zna­nja iz obla­sti udru­ži­va­nja i sin­di­kal­nog dje­lo­va­nja, za­šti­te na ra­du, fi­nan­sij­skog po­slo­va­nja i pred­u­zet­ni­štva, kroz tri obu­ke spe­ci­jal­no di­zaj­ni­ra­ne da iza­đu u su­sret pre­po­zna­tim po­tre­ba­ma cilj­ne gru­pe. Ta­ko­đe je u no­vem­bru 2017. po pr­vi put osno­van Stru­kov­ni sin­di­kat Sa­ku­plja­ča se­kun­dar­nih si­ro­vi­na u Cr­noj Go­ri. Na­mje­ra je da kroz udru­žen i struk­tu­i­ran rad iz­gra­de ka­pa­ci­te­te, umre­že se, po­bolj­ša­ju svo­ja zna­nja iz obla­sti ru­ko­va­nja ot­pa­dom, pred­u­zet­ni­štva, rad­nog pra­va i po­slo­va­nja.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"