Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ZVIŽDAČ MILISAV DRAGOJEVIĆ TVRDI Vozove održavaju nestručna lica
Dan - novi portal
Do­sko­ra­šnji šef je­di­ni­ce za vu­ču vo­zo­va Mi­li­sav Dra­go­je­vić po­zvao je tu­ži­la­štvo da is­pi­ta nje­go­ve tvrd­nje da su u Že­lje­znič­kom pre­vo­zu Cr­ne Go­re (ŽPCG) za vri­je­me pret­hod­nog me­nadž­men­ta vr­še­ne mi­li­on­ske zlo­u­po­tre­be i da je ve­li­ki no­vac, ka­ko tvr­di, za­vr­šio u pri­vat­nim dže­po­vi­ma. On je ka­zao da je dao ostav­ku na mje­sto še­fa je­di­ni­ce za vu­ču vo­zo­va zbog ne­mo­guć­no­sti da ra­di u nor­mal­nim uslo­vi­ma.
Dra­go­je­vić je zbog jav­nog upo­zo­ra­va­nja na ne­is­prav­nost vo­zo­va u Cr­noj Go­ri, pro­pu­ste u si­ste­mu že­lje­zni­ce i zlo­u­po­tre­be u kom­pa­ni­ji, dva­put do­bi­jao ot­kaz, ali je i dva pu­ta vra­ćen na po­sao.
– Moj mo­tiv da uka­zu­jem na ne­pra­vil­no­sti je bio da se ne po­no­vi tra­gič­na ne­sre­ća kao na Bi­o­ču u ja­nu­a­ru 2006. go­di­ne. To je bio osnov­ni mo­tiv za­što sam ta­ko re­a­go­vao kad se kr­še za­ko­ni i ugro­ža­va bez­bjed­nost – ka­zao je Dra­go­je­vić.
On je go­stu­ju­ći u emi­si­ji RTCG „Iz pra­vog ugla” po­ja­snio da iako mu je Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) da­la sta­tus zvi­žda­ča, ona ni­je mo­gla da ga za­šti­ti.
– Ig­no­ri­sa­li su sve što je ASK pro­pi­sa­la i na­re­di­la. Ama baš ni­šta se ni­je pro­mi­je­ni­lo. Je­di­no što su, od tre­nut­ka kad su sa­zna­li da sam tra­žio za­šti­tu, vr­ši­li još ve­ći pri­ti­sak na me­ne. Do­la­zi­li su da me pro­vo­ci­ra­ju – ka­zao je on.
Dra­go­je­vić je is­ta­kao da je od pro­šle go­di­ne, ka­da je iza­bran no­vi me­nadž­ment Že­lje­znič­kog pre­vo­za, imao po­dr­šku ru­ko­vod­stva kom­pa­ni­je u oba­vlja­nju po­sla še­fa je­di­ni­ce za vu­ču vo­zo­va, te da su uspje­li po­sli­je dva-tri mje­se­ca da do­ve­du sva vo­zna sred­stva u is­prav­no sta­nje. Ostav­ku je pod­nio kra­jem ja­nu­a­ra, zbog, ka­ko je re­kao, ne­mo­guć­no­sti „nor­mal­nog ra­da u uslo­vi­ma u ko­ji­ma dio za­po­sle­nih, a na­ro­či­to oni u teh­nič­kom sek­to­ru ko­ji su od­go­vor­ni za pro­pi­sno odr­ža­va­nje vo­znih sred­sta­va, po­ku­ša­va da ome­te nje­gov rad”.
– Vi­dio sam da ti lju­di ne­ma­ju is­ku­stva i zna­nja o ono­me što pri­ča­ju. Ja sam mo­rao da im či­tam pro­pi­se, ko­je ni­je­su zna­li jer ni­je­su ni po­lo­ži­li struč­ni is­pit, a ko­ji se po­la­že na osno­vu po­zna­va­nja pro­pi­sa. Da­kle, jed­na ve­li­ka op­struk­ci­ja zbog ne­zna­nja – ka­zao je Dra­go­je­vić.
On na­vo­di da je o sve­mu oba­vje­šta­vao iz­vr­šnog di­rek­to­ra i ru­ko­vod­stvo kom­pa­ni­je, ali i do­dao ka­ko ni­ko ni­je sank­ci­o­ni­san tim po­vo­dom. Dra­go­je­vić tvr­di da pro­blem sa sta­njem in­fra­struk­tu­re ko­ja ne omo­gu­ća­va da se že­lje­znič­ki sa­o­bra­ćaj od­vi­ja po re­du vo­žnje.
Na­gla­sio je da pru­ga Pod­go­ri­ca–Nik­šić, iako je u nje­nu re­kon­struk­ci­ju ulo­že­no vi­še od 70 mi­li­o­na eura, još ni­je do­bi­la upo­treb­nu do­zvo­lu.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"